Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako me je minila dobrodelnost

Kako me je minila dobrodelnost

Preko foruma se mi je zasmilila ena ženska… Revni, brezposelni, lačni. Rabili so vse, od obleke, do hrane, plenic za otroke, denarja. Vem, da nisem edina, ki je nasedla. Pomagala sem res kar krepko.

In zdaj se je zgodilo, da sem zbolela in bi rabila nekoga za redno pomoč v gospodinjstvu. Plačala bi pošteno, vsaj 12 evrov na uro – denar ni tak problem. Ponudila sem najprej tej ženski. Delala bi lahko dopoldan, ko so otroci v šoli, mali bi lahko bil tačas z njo pri nas, je lepa otroška soba in polno igrač.

A slučajno mislite, da jo je zanimalo? Niti pod razno. Je pa pripomnila, da bi pa njeni otroci zdaj rabili zimsko obutev in če lahko kaj pomagam.

Kaj bi mone na mojem mestu?

Jaz bi rekla sama sebi ma sem res mona:) in pozabila na vse skupaj. Močno drži, da tisti, ki res potrebujejo so tiho.

Iz kje si? Pridem jaz delat. Začnem lahko jutri.

nova
Uredništvo priporoča

Jaz mislim da je polovica jamračev in “revnih” točno takih kot tale tvoja pijavka.

Skenslaj jo, prekini vse stike in pozabi, pa naj ti bo to šola za naprej .. Poišči pomoč drugje.

A še rabite pomoč v gospodinjstvu?

Iz kje si – hvala za prijazno ponudbo. Saj vmes sem že našla gospo, ki bo prihajala k nam. Ampak tista ženska mi je res tako dvignila obrate, da sem se morala spihat.

Mogoče bi ji rekla, da ji lahko pomagaš s tem, kar si ji ponudila – z zaslužkom, ker si jo tudi sama prosila za pomoč, ki je očitno ni pripravljena deliti niti za plačilo. Dodala bi morda še, da bi za tak denar lahko potem kupila tudi kakšne čeveljce otrokom.
Kajti, če 12 € pomnožiš samo s 4 urami za 5 dni v tednu, znese 240 €.
Ne vem pa točno, kako bi odreagirala dejansko, ko bi bila v situaciji.

Meni gre pa res na živce dobrodelnost, ki jo eni zamenjate za daj dam varianto. Če nekaj daš, potem ne pričakuj, da ti bodo vrnili. Če daš od srca, se ti bo vrnilo vse… ob pravem času od pravi ljudi.

Imaš težave z razumevanjem prebranega? Ženska je tu po forumu jamrala da je brezposelna in zato nimajo za preživet. Ponudila sem ji DELO, ki bi ji ga POŠTENO PLAČALA. In zagoovo še kaj primaknila. Otrokom tudi nove čevlje kupila. Meni se zdi to kar pošteno.

Ne nimam težav z razumevanjem. Napisala si, da so revni, rabijo pomoč, pomagala si, potem si ti zbolela in pričakovala, da bo gospa prišla delat zate oziroma ti vrnit uslugo.

Če nekomu nekaj pokloniš/doniraš potem ne pričakuješ kontra usluge.

Nekaterim je to nacin zivljenja in jim sploh ne gre slabo. Vedno imajo kakega sponzorja. Takoj, ko ji ne bos vec koristna, si bo nasla novo molzno kravo. Ce bos pa se kakorkoli sovrazna do nje, ali jo skusala razkrinkat, te bo odpikala v trenutku. Poznam eno podobno z otrokom. Mojstrica svoje obrti.

Jao boze, so eni tupi i glupi! Zenska ji je ze pomagala, zdaj ko je zbolela, ji je hotela spet! Tokrat je imela zanjo dobro placano delo, ne ker bi rabila uslugo! Usluge so zastonj, placa se storitve. Pa lahko bi nasla (saj potem je itak) bilokoga, pa se je najprej spomnila nje.
Avtorica, dobra oseba si, razumem tvojo jezo, ampak vedi da se ti bo ta dobrota na nek nacin vrnila (ne od te zenske), ampak dobro se vraca z dobrim, pravijo.

No, v današnjih časih bi jaz to da ti nekdo ponudi zelo dobro plačano delo če si brezposelni, smatrala za veliko uslugo.

Ne, nisi razumela. Avtorica se je znašla v situaciji, dalahko ponudi nekomu delo in najprej se je spomnila na gospo, ki živi v revščini, ker nima dela in ji je avtorica finančno pomagala.
V bistvu je hotela tej ženski narediti uslugo, da ji da PLAČANO delo in ji popravi finančno stanje.

Tako kot ti razmišljaš, bi bilo, če bi avtorica za pomoč, ki jo je dala tej družin, pričakovala brezplačno pomoč te gospe. Potem pa ja, bi se strinjala s tabo.

Zdaj bo pa vse tiho. Men gre pa je videla, da se je obrukala maksimalno.

Ja pa jih imaš ker tok tupa je pa težko bit.
Ona ji je pomagala, ženska je po pisanju avtorice revna s otrokom in brez zaposlitve , ker je avtorica zbolela je to žensko vprašala, če bi ji prišla pomagat ( brezposelna je ti kokoš a razumeš?) istočasno ji je povedala, da lahko pride s otrokom ker ima avtorica otroško sobo in bi otrok bil lahko tam, poleg tega ji plača 12€ ( DVANAJST EVROV !!!! ) na uro, kaj od tega ti ni jasno ?? ni hotela zastonj ni hotela brezplačne vrnitve usluge, peezda tokle tupo babo pa težko najdeš .

Vsak ima pravico do svojega mnenja.


samo je fino če si pismen, ker če nisi izpadeš bedak.

Pol leta nazaj je na tem forumu neko ženšče prosjačilo za denar, češ da ne morejo plačati najemnine… prostovoljne prispevke je potrebovala v nekaj dneh, cca 300 – 400 € se mi zdi.
Mož da kao išče posel in hodi od hiše do hiše spraševat za delo, ona pa bi tudi delala pa nič ne dobi….

Ravno takrat smo se selili, jaz pa z roko v gipsu. Pa sem ji napisala sporočilo, da jima nudim delo, v treh dneh bi zaslužila praktično ves potrebni denar. Pomoč pri selitvi, kompletno čiščenje izpraznjenega stanovanja, v hiši pomoč pri postavljanju omar, pomivanje oken,….. ponudila sem nekje 7 -8 € /h na osebo, plus kosilo, malica, pijača, z našim kombijem in avtomobilom….

Ni bilo ne bev ne mev.

Sem pa vseeno prek tega foruma dobila pomoč dveh drugih gospodičen, hvala še enkrat.

Nimam težav s pismenostjo, niti z razumevanjem. Imam pa pravico do svojega mnenja.


vzem lopato pa se nekam zakoplji, škoda zraka, ki ga dihaš.

Dejstvo je, da tukaj napisanega nisi razumela, zato je tudi tvoje mnenje nepomembno.

Kdor je predober, je oslu podoben.
Osel gre samo enkrat na led.
Dobrota je sirota.

Zanima me zakva je avtorca tolk visoko ceno postavla-na uro. Pomoje ena tečna baba k noben tud za 12 eur ne bi delu tam.


po moje se ti pod drugim nickom mal ven zdele vlečeš

New Report

Close