Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako mečete stvari proč?

kako mečete stvari proč?

To je grozno. Stanovanje imam konstantno kakor na fronti. Vse je založeno, vse leži naokrog. Ko se spravim pospravljat, pa je to nemogoče izvesti, ker je preveč stvari. Stvari samo prekladam s kupa na kup. In ničesar ne morem zavreči.Nikoli ničesar ne zavržem. Še škatle od čevljev zgolj z veliko samodiscipline. Vsake toliko časa v glavi uredim stvari, in si rečem, punca, zdaj bova pa pospravili kabinet. Pol stvari bo šlo v kontejner. Ko gre pa zares, pa klonim. Ne vem, a naj grem h psihiatru ali kaj. A ma še kdo take težave?

Zloži stvari v škatle – tiste,ki predvidevaš da so za v kontejner.Te škatle spravi v klet.Če škatle pol leta ne odprešje za v kontejner,če ne moreš sama pa naj jih odnese nekdo drug.tako delam jaz in ti povem moje stanovanje ni več natrpano:)))))

Take stvari se spravim delat ko sem zeloooo slabe volje. Takrat mi odpove ta čut in mi ni ničesar škoda. Božanski občutek in nobene slabe vesti. Sem pa tudi bolj “hrček”. Čez 7 let pride vse prav. Še dobro da to ne drži vedno 🙂
Le pogumno!
Tinoča

Ti kar mene pokliči, se boš sigurno znebila vsaj pol šare.
Jaz s takim užitkom mečem stvari proč. To naredim približno dvakrat na leto in potem imam nebeški občutek.

Nič lažjega… Stare obleke (take, ki jih nisem nosila najmanj eno leto in več) dam v škatlo, zložim na en kup take, ki jih lahko dam kakšni teti, ostale pa v drugo škatlo, ki jo potem nesem k bližnjem kesonu, kjer vedno nekdo čaka in pobere vse, kar se še da uporabiti (pa res niso izbirčni). Bombažne majice, spodnje hlače, pidžame… razrežem in so za cote (ko so preveč umazane jih raje stran vržem, kot da bi jih prala).

Stare zvezke, knjige, igrače… hranim (no, precej igrač je šlo že v dobrodelne namene). Stare revije, časopis… letijo v koš (recepte izrežem, če so dobri). Drugih stvari pa zaenkrat ne mečem stran, ker najino gospodinjstvo komaj nastaja…

Sicer pa je še zmeraj najboljše pospravljat po pravilu: če nisem tega pogrešala, uporabljala… že najmanj eno leto (ali več za nekatere stvari), potem se tega brez skrbi znebim.

Jaz to počnem z največjim užitkom. Sicer sploh nimam možnosti, da bi se mi stvari nalagale, ker sproti vse proč vržem, kaj se mi zdi da ne rabim.
Če rabiš pomoč, kar mene pokliči…boš videla, kako lepo prazno in nenagužvano bo tvoje stanovanje po mojem odhodu ;))))))

Joj, jaz sem tako varčna. Vedno vse hranim pa prelagam iz omare v omaro.
Pa vedno stokam da nimam kaj za oblečt.
Potem pa moj vzame stvar v svoje roke.:)) Pa se postavi pred omaro (je kar velika)..in začne….”tole nisi imela gor že tri leta”….”tole sploh nikol ne boš oblekla”…:)) Jaz pa stokam zraven.:))
Ampak potem sem vedno zadovoljna. Naredi mi prostor v omari in se znebi navlake. Vse skupaj pa potem odpeljeva na karitas. Se mi zdi škoda nesti kar v smeti.

lp

________________________________ Včasih molčati je znamenje modrosti. zmeraj molčati je znamenje neumnosti.

Se mi zdi, da stvari lažje zmečejo proč tisti, ki vejo, da bojo lahko kupili drugo, če so se že pri čem prenaglili. Kar velja za obleke in uporabne zadeve, seveda, ne pa tudi za škatle, časopise itd. Časopisi, ostanki hrane in neporabljena zdravila grejo pri meni hitro v smeti. Z oblekami pa različno. Nekaj podarim (za na njivo je dobro, pravijo, in so zadovoljni), nekaj porabim za krpe, nekaj pa hranim v kleti, če bi slučajno še prišlo prav.

Sam taprave volje moram bit, leti v smeti vse, kar nisem oblekla oz.uporabljala več kot eno leto. Če se spravim pospravljat pa se mi vse smili, pol kar neham. Ko sem pa prave volje, pa nardim čistko, da je kej!!!

Hahahaha, tudi jaz sem hrckar in to na kubik. Sparam cisto vse in to s tako resnostjo, kot da bo jutri tretja svetovna vojna in bom vso to kramo se enkrat rabila. In valda, da imam na kupe stvari in se vcasih bojim, da se bodo omare kar prebrnile. Da ne govorim o tem, da se tega sploh ne da vec pospraviti. Skratka, ni nam pomoci. Vsaj jaz tako mislim.

no, en slovenski pregovor pravi 2x se preseliti = pogoreti
navadno se stvari najlaže znebimo, ko se gremo selitev, torej: preseli se :))

Jaz sem ista.

Zmeraj mislim da mi bo še kaj prov prišlo kasneje
in tako ne vržem ničesar stran.

To je bilo do pred 1 mesecem.

Potem pa sem v neki reviji prebrala, da se taki ljudje
preveč oklepajo preteklosti, da zato nič ne vržejo stran.

Takrat sem vse pometala. Skatlice, slikce, listke, cunjice, vse!!!

Hahahhhahahah, pri meni je delovalo!

Sproti se znebim revij, časopisov, praznih steklenic, kozarcev, škatel, vse plastike po vrsti. Te reči zavzamejo veliko prostora. Prav tako je z oblekami; pravijo, če tri leta ne oblečeš neke stvari jo moraš oddati ali zavreči. Slišala sem, da so stvari, ki se takole grmadijo po hiši, polne negativne energije, ki se jo je treba znebiti. Jaz verjamem.
Sem pa vesela, da so postavili te kontejnerje, kamor lahko ločeno odvržemo steklo, papir in ostalo. Prav tako počakam na akcijo odvažanja odpadkov, da postavijo posebej kontejner za stara zdravila, lake, akumultorje ipd. Sicer bi me kar vest pekla, če bi te reči vrgla v navaden smetnjak.

Jaz sem vedno prelagala cunje z enega kupa na drugega potem pa mi je lepega dne počilo in sem vse skupaj dala eni punci ki nima kaj dosti za oblečt. Naredila sem dobro delo pa še rešila sem se vsega kar nisem že kar nekaj časa nosila.
Zdaj pa bolj redno mečem stvari ki niso več uporabne v smeti pa mam še vedno povsod vse nametano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close