Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kako mi grejo na jetra nepremičninarjipro

Kako mi grejo na jetra nepremičninarjipro

Prodajam stanovanje. Kliče nepremičninar, da ima potencialnega kupca. Ga pripelje na ogled. Nepremičninar mi pomoli pogodbo o proviziji. Zakaj bi mu morala tudi jaz plačati 2%, saj ga nisem jaz najela. On zastopa interese kupca, ne mojih interesov. A se vam zdi to logično?

mi tudi prodajamo in smo klicali enega, ki je imel oglas, da za stranko išče tako stanovanje, kot ga prodajamo mi. In pride kao pogledat stanovanje, pa ga je le bežno ošvrknil s pogledom, potem se pa vsede v dnevno sobo in nam začne prodajati eno stanovanje v neki vukojebini. Pa sploh nismo nič rekli, da hočemo kaj kupiti od njega :))

Seveda je logično, da ti ponudi v podpis pogodbo. Seveda je tudi logično, da ti vljudno zavrneš podpis take pogodbe.

Ljudje božji, kaj res ne razumete, da mora vsak gledati na svoje interese?

Seveda je logično, da ti ponudi v podpis pogodbo. Seveda je tudi logično, da ti vljudno zavrneš podpis take pogodbe.

Ljudje božji, kaj res ne razumete, da mora vsak gledati na svoje interese?[/quote]

Ja, no ne rabiš biti tako pokroviteljska. Ja, zavrnem podpis pogodbe, ampak potem ni nič s prodajo.

Ljudje božji, kaj res ne razumete, da mora vsak gledati na svoje interese?[/quote]

Ja, no ne rabiš biti tako pokroviteljska. Ja, zavrnem podpis pogodbe, ampak potem ni nič s prodajo.[/quote]

Daj poišči na forumu Nepremičnine, če se ti da, kodeks GZS pri poslovanju z nepremičninami. V bistvu na ta način prekrši pogodbo, ki jo je podpisal s kupcem, saj mu je s pogodbo obljubil, da mu bo poiskal nepremičnino. Enako je v obratnem primeru, ko podpis pogodbe vsiljujejo kupcu, ki je samo poklical na številko agencije zaradi točno določenega stanovanja in ne zato, da bi jim poveril iskanje primerne nepremičnine.
Meni se to zdi lopovsko. Ne moreš delati za obe strani hkrati, enostavno ne moreš.

Ja, no ne rabiš biti tako pokroviteljska. Ja, zavrnem podpis pogodbe, ampak potem ni nič s prodajo.[/quote]

Pokrovitejlsko zato, ker so to osnove.

S prodajo morda res ni nič, ampak potem ni nič tudi s provizijo za posrednika in ni nič s stanovanjem za kupca, kajne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close