kako mi zadiši :-))))
zgodnje jutro. Vsi še kremežljavi, zaspani, s podočnjaki. Nekateri z na pol zaprtimi očmi iščejo vrata v kuhinjo, da bi si skuhali močno kavo, ki bi jih prebudila. na mizi je pepelnik poln čikov. Človek ne ve, ali od včeraj ali že od danes.
Nekdo iz torbice privleče sendvič s sirom in salamo in po majhnem prostoru začne zaudarjati po hrani.
Zunaj pada dež, kaplje polzijo po šipi in marsikomu je povsem razumljivo, da je težko priklicati dobro voljo na plan.
potem pozvoni na vratih.
Nihče noče dvigniti riti, da bi spustil notri prišleka.
“Lenobe”, jim rečem potihem, vendar me slišijo, saj se privoščljivo hahljajo, ko odhitim po stopnicah.
Ko se vrata odpro, se zagledam v nasmejan obraz in prijeten duh po vodici po britju, me do konca prebudi.
Stisk roke je prisrčen, oči so nagajive, mogoče malce preveč drzne za zgodnje jutro.
Toda občutek je prijeten.
Toplo pogreje dušo in srce.
Drobne stvari, na videz nepomembne, prinesejo polno naročje pozornosti, vonja po jesenskem soncu, po toplini……….po vsem, kar še kako godi vsakemu človeku.
Dan se je res nepozabno začel……………
samo polmilimetrčka je manjkal, pa bi se :-))))
A ne bi blo fajn?
Ta čas, ko bi ti doma vstajal z levo nogo, bi se jaz valjala z njim?!
:-)))
eh, saj veš, kakšni stze poročeni moški :-))
zjutraj ustanete neobriti, sitni, žabčni, potem se valjate v pižami celo dopoldne, vse vam gre v nos, četudi ženska hodi okoli vas gola, pleše orientalske plese, se nadišavi z najbolj strastnim parfumom….od zakosnkega moža ne “pade” drugega kot
” a se je tebi zmešalo”
ali pa
” a bi že šla stran od televizije”!
In ko potem uboga nepotešena ženska sreča moškega , ki je DRUGAČEN, a nima V S E pravice, da se ji zašibijo kolena???????????!!!
:-)))))
no??¨!
ojej, ojej, ojej¨¨”!!!
saj se N I dogajalo doma, ampak v službi !!!!!!!
ojej…..
Če bi doma poskusla enga tazga spustit notr, bi mi vse babnice iz ulice že po 5 minutah visele na zvoncu zaradi enga samga preljubga firbca !!!!!!
:-))))))