Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako na poroki narediti dobro vzdušje brez narodno zabavne muske in plesa?

Kako na poroki narediti dobro vzdušje brez narodno zabavne muske in plesa?

S partnerjem se nameravava avgusta/septembra letos poročiti, ampak sem v dilemi kakšno poroko organizirati. Oba imava veliko žlahto ampak je med njimi le kakšnih 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih, ki radi plešejo in poslušajo narodno zabavno glasbo, ostali pa niso navdušeni nad tem in ne vem, kaj naj namesto tega naredim za zabavo, da ne bodo že vsi zaspali za mizami ob 9ih zvečer… Tudi sama nisem navdušenka plesa in goveje muske ampak ne bi pa rada imela samo kosila ali večerje in potem šla domov, vseeno bi rada malo večji in daljši ‘žur’. Kakšni predlogi? Svatov bo cca 50-60.

Pa zakaj za vraga mora biti narodnozabavna glasba? Jaz sem se poročil pred 15 leti, pa smo imeli tri tipe, ki so špilali vse, od rocka do pop komadov, narodnozabavnega ni bilo NIČ. Pa se nihče ni čutil prikrajšenega. Moja stara mama je plesala na Born to be wild.:)) Od naših komadov so igrali Siddharto in Big foot mamo. Zažurali smo vsi od mladih do starih.

Narodnozabavna??? Grem po dveh urah stran.

Tudi jaz odidem ali pa se do konca zapijem, če bi moral ždeti nekje, kjer bi mehove raztegovali do nezavesti.

Veliko je takih skupinic, ki igrajo pop glasbo in nekaj rocka.

Če so tisti za govejo musko v manjšini, pa sploh.

Brez težav bosta našla band ali dj-ja z dovolj širokim naborom glasbe, da bodo ustregli svatom in poskrbeli za dobro vzdušje. Če rečeš, da ne harmonike, to upoštevajo, brez skrbi.

Midva sva imela dance/techno/schranz in nama ni žal. Poročila sva se med prepovedjo in danes je nekaj najlepšega, ko vidiš 68 letno taščo in njene pijane vrstnike na schranz plesat in se po travi valjat 😄 naj bo to zabava, ne obremenjuj se tolk z glasbo. Imaš yt in izberi predloge in sestavi playisto:) Enkrat se poročiš.

https://www.youtube.com/watch?v=acb-js00c40&list=PLyUKaKIB05bRZnk6sQKplsjjPefWSwiWG

Če ni skrivnost, bi te vprašal par stvari in ti potem res lahko malo bolj napisal…
Tvoja in ženinova starost,
Koliko bo tam starih pod 40 let
Koliko bo otrok približno in koliko jih bo starih pod deset let?

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Kar sem jaz bil na porokah prisoten, je bilo v izboru glasbe največ prisotnih takšnih, ki so izvajali hrvaške in slovenske skladbe, nekaj malega tudi bolj znane tuje. Sem lahko štejem pesmi izvajalcev kot so Novi fosili, Čudežna polja, Magazin, Bele vrane, Mišo Kovač, Tabu, Adele, Ed Sheeran, Beyonce, Rihanna, Šank rock, Srebrna krila, Don Juan. In pa seveda novodobne: SARS, Dubioza kolektiv, Koala voice…..
Sem bil pa na dveh porokah kjer je bil od glasbe samo rock’n’roll. To je bil nek bend s Turjaka tam okrog nekje. Trije fantje pa dve dekleti. Noro dobro. Ampak na tisti poroki so bili v večini bajkerji in noben starejši od cca 55 let.
Sem bil pa tudi na nekaj porokah kjer so pretežno igrali narodnozabavno glasbo. No ja, tiste poroke niso posebne omembe vredne. Dva do tri para na plesišču, ostali pa sedeli vsaj na svoji strani, kakor dva skregana bataljona.

Predlani sem bila na poroki, kjer je bil ženin tujec. Polovica svatav je bilo angleško govorečih. Imeli so dj-a, ki je vrtel točno določene pesmi. Bilo je nekaj njihovih “narodnih”, nekaj ki jih vsak zna in nekaj “Slakovih” od čebelic, zjutraj pa že mama prihajam domov….

Ugotovitve:
– kdor je plesal je lahko plesal na “govejo” ali ostalo muziko, kdor pa sploh ne pleše pa mu ne ustrežejo niti vsi hudiči.

Bila je mladina, pa je moja mama pri 70 več plesala ko pa mladci za katere je bil dj.

Ti iščeš rešitev za tistih 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ki ne poslusa “goveje” muzike.
Pazi, da se ne bos prilagodila samo njim, pol pa oni itak ne bodo plesali, tistih 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bo pa izviselo.

Itak znajo že vsi domaco, hrvaško, tujo.

Sama vem, da če se bi poročila, da bi na partnerjevo zeljo bil Brendi in Slak na mojo pa pač Giboni, Oliver pa Cetinski. Saj se da kombinirati.

Sama sem bila na 3 porokah, kjer so festo držali gor povabljeni prijatelji. Te so res feštali. Žlahta je pa bila tam ker pač “mora bit”.

Potem sem pa bila na poroki, kjer so se prijatelji do polnoči napili in so poroko gor držale tete.

Mi ki smo otroštvo preživljali v 70-letih, ni prav noben poslušal avsenike pa slake )da ne bo pomote oboji so top v tej zvrsti, oni in pol dolgo nič). Pa jo tudi danes ne. Prav tako poslušamo isto glasbo kot današnji mladostniki.
Danes 50 let kasneje pa praviš, da bi eni plesali na “narodno-zabavno” muzko!?

A maš pol med povabljenimi samo 70+ ???

Včasih so praktično vsi plesali na ohceti. V tistih časih so bile vsak vikend take in onake veselice, kamor so ljudje hodili plesat. Tega pa že od 90 let ni več.
Danes na povprečni ohceti zelo malo ljudi pleše, ne glede kaj se igra, vedno manj ljudi zna plesat.

Jaz sem jasno povedala, da na svoji ohceti ne mislim poslušati goveje muzke in da mi ne bi slučajno zašpilal Večeras je naša fešta 🙂
In niso in je bila super ohcet in tudi tetke in strici so vseeno plesali.

Mi ki smo otroštvo preživljali v 70-letih, ni prav noben poslušal avsenike pa slake )da ne bo pomote oboji so top v tej zvrsti, oni in pol dolgo nič). Pa jo tudi danes ne. Prav tako poslušamo isto glasbo kot današnji mladostniki.
Danes 50 let kasneje pa praviš, da bi eni plesali na “narodno-zabavno” muzko!?

A maš pol med povabljenimi samo 70+ ???

Včasih so praktično vsi plesali na ohceti. V tistih časih so bile vsak vikend take in onake veselice, kamor so ljudje hodili plesat. Tega pa že od 90 let ni več.
Danes na povprečni ohceti zelo malo ljudi pleše, ne glede kaj se igra, vedno manj ljudi zna plesat.
[/quote]

Čisto res. Samo da veselice še vedno obstajajo, in to čez poletje vsak vikend. No, vsaj pred korono so. In se lahko vsak teden fino naplešemo.

Prvo se vprašajta kaj je vama všeč, kakšne vrste glasbo imata vidva rada. Konec koncev je vajina poroka. Druga stvar povprečna starost svatov in iz kakšnega družbenega razreda je večina. Sicer pa nabavite neko skupina ki igra oboje narodno zabavno in zabavno glasbo. Naprimer. Razmislita pa iskreno ne šparita pri bendu preveč. Boljše malo več plačati kot manj, je tudi ponavadi bolj kvalitetno. Tam od koder jaz prihajam ni ohceti brez goveje muzike, ampak možno da pri vas ni tako.

Prav tako poslušamo isto glasbo kot današnji mladostniki.

[/quote]

Pa mnda ja ne, večjega shita od današnje moderne glasbe ni. To kar mladina posluša se velikrat križam pa sem še sam relativno mlad. Kaj pa je danes sploh za poslušat razen kak Ed Sheeran pa kaka od hrvatov pa srbjancev pa se nabor zaključi. Da ne govorim o trap muziki pa Bad Guy ko je samo za debile. Po moje je glasba po letu 1992 crknala več al manj. Sploh na naših prostorih.

Dan danes ne bi imeli goveje muzike, pa ne bi plesali, pa ne bi igric, pa ne bi imeli od prijateljev partnerjev za goste (iz ene druge teme ta teden), pa ne bi otrok imeli, ker vse uničijo, pa ne bi imeli maškar… BI PA IMELI ODLIČNO VZDUŠJE A VSI STE ZATEGNJENI KOT PORKADUŠ…kot, da vas bi pobralo, če bi imeli na željo mam in babic pesem Na golico, al pa čebelice. Pa saj ni treba celo noč. En rukar par pesmi so pač domače …kdo pa na to ne pleše gre pa itak vn na čik, al pa za šank na en jeger.

Ker je KORONA je idealen čas, sa se poročite brez vse ceramonije in to je to.

Ko/če se bom kdaj poročila bom imela obvezno o zdaj pa pojdem po dekle tam daleč pod Gorjance….ker sem na drugi strani Gorjancev….

25 let je od tega kar sem se ženil. Bilo nas cca 70 ljudi. Vse mešano na žaru. Od Bosne do Egipta do Nemčije nas Slovencev ni da ni. Staro in mlado. Najel sem en bend res da so takrat bili dragi ampak mi ni bilo žal niti enega samega tolarja. Leto prej sem se zmenil. Ne vem če se obstajajo. Ampak muzika ni da ni yugo rok, Balkan,slovenski rok, balade , narodna slovenska in bosanska, tudi par pesmi na Play back za ljudi iz Egipta. Do otroških račke in ne vem kaj je bilo takrat aktualno za otočke. Skratka imeli so razne igre prilagodili program za vsako uro posebej. Tudi ura je bila namenjena najstarejšim in najmlajšim. Res so znali . Žur je bil pa do 8 zjutraj. Se ta gostilna je rekla da ne pomnijo kdaj so tok dolg stregli pa tko žurali ob taki muziki. Imeli so vso spremljavo od cerkve, do matičarja. Tudi ko so nevesto ukradli skratka res enkratni so bili. Tako da bi ti svetoval oz vama bi svetoval ,da najdeta dober bend že zdaj ,ki res zna vse igrati in ki imajo neke igre animacije poleg vsega. Tudi organizirano so imeli muziko spremljavo od mojega doma pa do njenega. Ko smo tja prišli po mlado, so nas čakali poleg šranjge. Res super bend. Najdite nekaj zaupajte njim naj vam predstavijo program in gasa . Tako bo po moje najbolje za vse. Tudi midva sva se z gostilno vse dogovorila o hrani. Do vegetarijanske , tradicionalno slovenske, za muslimane ,za otroke. Drago ampak je ta bend tudi tako delal skozi igre da sva ves denar nazaj dobila glih za poroko. Res super . Bend veliko naredi.

Od kje pa tebi, da se poročiš samo enkrat? Mogoče v kakšnih orto konzervativnih državah, v precej primerih, tudi pri nas, pa druga, tretja in nadaljnje poroke niso redkost.
Da je pa total pijana 70-letnica, ki se valja po tleh, pokazatelj za dobro vzdušje – no, ja, sto ljudi sto čudi. Meni bi delovalo nagravžno, da se nekdo spusti tako nizko.

New Report

Close