kako naj odmašim evstahijeve cevi?
če gre za vnetje, bi bilo dobro iti do dr.
moj mož je dobil zdravila za inhalirat. je treba pozdravit, ker lahko vpliva na sluh!
pri možu je trajalo slabe 2m! sicer je k dr. šel šele po dobrem mesecu, ko mu je postalo že toliko moteče, da mu ves čas “šumi v glavi”
Verjetno gre za alergijo in bo treba po kak nasonex ali maxidex, da bo omilil oteklino sluznic in votlih sistemov. Dejansko je to lahko tudi nevarno za sluh, saj so pritiski tolikšni, da lahko poči tudi bobnič. Maxidex prime zelo hitro, a se ga daje smo 3 dni, nasonexa (ali fixanase) pa traaaaaaajaaaaaaaaaa da prime, jaz vedno jemljem zraven še antihistaminik v tabletah.
Tudi sam imam zamašene te cevi verjetno že dolgo časa, tudi slišim slabše. Sem mislil, da je bilo zaradi masla, a so mi ga spucali in ni razlike. Ko plavam pod vodo, ne morem izenačiti pritiska v ušesih. Morska voda mi spuca sinuse in je kul, problema s tem pa ne reši. Nisem prehlajen, nimam alergije. Pogosto imam občutek, da imam zamašena ušesa in kot da bi mi pokalo notri, ko zazeham.
Kakšen nasvet?
pojdi k zdravniku, pogledal bo ušesa, mogoče boš potrebovala celo kapljice ali pa ti bo sestra sčistila ušesa, ker so zabasana…tiste, ki ti svetujejo Operil…ja, okej je, ampak ne na način kot si ga daješ ti, mar ne znate brat navodil????? Mar veš, da to kar delaš je še slabše zate, kajti operil se nos navadi in imela boš sranje na kvadrat!!! Pojdi k zdravniku, da ti ugotovi vzrok zamašenosti..nujno!!!
Meni so se predlani zamašile in zadeve nisem rešila vse dokler ni sama minila. Sem pa kupila tiste tulce za čiščenje ušesnega masla – pomagalo je točno 5 minut – joj, kakšno olajšanje je bilo to tistih nekaj minut.
Sem pa bila tudi pri zdravniku in ni bilo vnetja, le zamašene cevi in mi ni mogel z nobenimi zdravili pomagat.
Izogibaj se prepiha, zdravnika pa vseeno obišči, mogoče gre za drugačno stanje pri tebi. Pomaga tudi, da redno čistiš nos.
Obstaja tudi nastavek z balončkom, ki ti prečisti cevi imenuje se Otovent in je bil včasih uvoznik FJF Škrilec Murska Sobota.
http://www.invotec.net/otovent.html
Pozdravljeni. Pred dvema mesecema so se mi ob vnetju uses zamasile se evstahijeve cevi. Sprva mem sobil antibiotike. Vnettje je izginilo ostal pa je nelagoden obcutek v usesih. Pokanje ob poziranju sline,pritisk in zvonenje (tinitus). Ponovno sem obiskal zdravnika in dobil nasal sprej za nos in ene steroidne tablete. Sam sem se kasneje kupil operil. Ni kaj veliko pomagalo. A obstaja se kaksno zdravilo ali res to izgine samo od sebe? Zivim zacasno v tujini kjer je obisk zdravnika zelo drag zato sprasujem tukaj.