kako naj porabim koruzno moko
Tole sem že delala. Splača se še komentarje prebrat.
http://www.kulinarika.net/recepti/3395/sladice/koruzna-zlevanka/
V loncu zavremo 1 l vode in jo rahlo solimo. Nato vanj naenkrat stresemo 500 g koruzne moke, tako da nastane kup in pustimo rahlo vreti 10 minut. V sredini kepe moke s kuhalnico naredimo luknjo (lahko tudi dve), da dobimo nekaj podobnega vulkanu. Pri nizki temperaturi kuhamo še približno 30 minut.
Nato odlijemo VSO vodo v drugo posodo, žgancem pa dodamo 2 žlici olja (lahko tudi masti ali masla).
Z dvorogimi vilicami začnemo mešati in mešamo, dokler se moka ne sprime v žgance (kar traja kar nekaj časa). Če so žganci presuhi (to se zgodi res redko), po žlicah dodajamo odlito vodo.
http://www.kuharija.si/content/koruzni-{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BEganci
tale recept je zakon
No, za žgance že imaš recept.
Mi velikokrat naredimo tudi tole: http://kuharija.si/content/koruzni-narastek
Lahko ješ z jogurtom za večerjo ali pa s solato. Lahko pa skuhaš zraven kakšen čili z mesom ali kaj podobnega.