Kako naj rešim zakon
Sem moški srednjih let in kmet z veliko kmetijo pa še s službo. Bojim se da me bo zapustila žena. Tako čutim. Vidim jo kako je nezadovoljna, vse ji je težko, iz službe pride zadirčna, tečna,grdo gleda. Tudi nesramna je do mojih staršev, čeprav se tudi onadva vtikata v nas. Skoraj vsak konec tedna je kakšen kažin.
Moja starša živita spodaj midva in sinovi zgoraj v hiši, zato smo kar naprej v stikih.
Čutim, da bo odšla, nekega dne pobrala stvari in rekla adijo. Skupnih trenutkov nimava edino pri delu na njivi, travniki, štali. Saj to je kmečko življenje, kjer ni dopustov, neke lavfarije naokoli. Dotikov, kaj šele poljuba ni že zelo dolgo. Drugače je pridna gospodinja, skrbna mama sinovom. Vse naredi v zvezi z obveznostmi v šoli.
Kaj še sploh lahko naredim? Če mojima staršema rečem naj jo pustita na miru tega ne spoštujeta saj sta stara in eden že malo dementen ( ppozai,). Časa za zbližanje ni, zvečer pa mi očita da mi je samo za sexs in da je ne vidim in spoštujem kot ženske. Nikoli nisem žaljiv do nje, ne pozabim na obletnice, rojstne dneve a vidim da ji to ni dovolj. Postala je druga oseba.
Pred skoraj 20 leti, ko je prišla k nam je bila vesela, srečna
Sedaj pa mi marsikaj očita, če dodatno vzamem v najem še kakšen kos lepe zemlje. Tako malo se vidiva in še takrat pride do prepira.
Trnovo pot hodim zadnja leta. Kaj naj storim? Če sem tiho je tudi ona tiho.
( povedala mi je vse kaj jo jezi vendar sem tu nemočen. Ona bi rada, da se starši ne vtikajo v njo, ona bi rada vsaj kakšen dopust, ona bi rada od mene ljubezen in ne samo seksa, ona bi rada, da se dela manj, ona bi rada več zasebnosti v hiši, oba bo rada, da bi bil tudi jaz na očetovskem dopustu….).
To je kmečko življenje, ne gre tako to enostavno. Moramo sobivat in marsikatero besedo “preslišat”.
Kako naj vzpostavim mir v hiši?
In kako naj moški vidi žensko “kot žensko” drugače, kot da hoče fukat z njo?? Če bi jo videl kot hlod, tega ne bi hotel! Ker pa jo vidi natanko “kot žensko”, hoče fukat!
Ampak ne! Babe zaženejo vik in krik, da to pa ne, to je poniževanje, “ne vidiš me kot žensko”!
Ja, pizda, no! Kako pa zgleda, ko te moški vidi “kot žensko”, a, babe, povejte, no!
Zateženke smotane!
Miran789, 28.04.2025 ob 22:29
Sem moški srednjih let in kmet z veliko kmetijo pa še s službo. Bojim se da me bo zapustila žena. Tako čutim. Vidim jo kako je nezadovoljna, vse ji je težko, iz službe pride zadirčna, tečna,grdo gleda. Tudi nesramna je do mojih staršev, čeprav se tudi onadva vtikata v nas. Skoraj vsak konec tedna je kakšen kažin.
Moja starša živita spodaj midva in sinovi zgoraj v hiši, zato smo kar naprej v stikih.
Čutim, da bo odšla, nekega dne pobrala stvari in rekla adijo. Skupnih trenutkov nimava edino pri delu na njivi, travniki, štali. Saj to je kmečko življenje, kjer ni dopustov, neke lavfarije naokoli. Dotikov, kaj šele poljuba ni že zelo dolgo. Drugače je pridna gospodinja, skrbna mama sinovom. Vse naredi v zvezi z obveznostmi v šoli.
Kaj še sploh lahko naredim? Če mojima staršema rečem naj jo pustita na miru tega ne spoštujeta saj sta stara in eden že malo dementen ( ppozai,). Časa za zbližanje ni, zvečer pa mi očita da mi je samo za sexs in da je ne vidim in spoštujem kot ženske. Nikoli nisem žaljiv do nje, ne pozabim na obletnice, rojstne dneve a vidim da ji to ni dovolj. Postala je druga oseba.
Pred skoraj 20 leti, ko je prišla k nam je bila vesela, srečna
Sedaj pa mi marsikaj očita, če dodatno vzamem v najem še kakšen kos lepe zemlje. Tako malo se vidiva in še takrat pride do prepira.
Trnovo pot hodim zadnja leta. Kaj naj storim? Če sem tiho je tudi ona tiho.
( povedala mi je vse kaj jo jezi vendar sem tu nemočen. Ona bi rada, da se starši ne vtikajo v njo, ona bi rada vsaj kakšen dopust, ona bi rada od mene ljubezen in ne samo seksa, ona bi rada, da se dela manj, ona bi rada več zasebnosti v hiši, oba bo rada, da bi bil tudi jaz na očetovskem dopustu….).
To je kmečko življenje, ne gre tako to enostavno. Moramo sobivat in marsikatero besedo “preslišat”.
Kako naj vzpostavim mir v hiši?
TAko, da izbereš NJO in ne kmetijo, zemljo, …tvoja primarna druzina ze dolgo niso vec starsi, ampak zena in otroci.
Ja, sla bo, ce ne bos korenito spremenil prioritete
Babovje ni vredno, 28.04.2025 ob 22:35
In kako naj moški vidi žensko “kot žensko” drugače, kot da hoče fukat z njo?? Če bi jo videl kot hlod, tega ne bi hotel! Ker pa jo vidi natanko “kot žensko”, hoče fukat!
Ampak ne! Babe zaženejo vik in krik, da to pa ne, to je poniževanje, “ne vidiš me kot žensko”!
Ja, pizda, no! Kako pa zgleda, ko te moški vidi “kot žensko”, a, babe, povejte, no!
Zateženke smotane!
CE rabis zensko samo za f*** si raje omisli prostitutko.
To je edina opcija zate da se kdaj prides do f
Hja, 28.04.2025 ob 23:06
TAko, da izbereš NJO in ne kmetijo, zemljo, …tvoja primarna druzina ze dolgo niso vec starsi, ampak zena in otroci.
Ja, sla bo, ce ne bos korenito spremenil prioritete
Aja, da izbere NJO??
Kaj bo pa madam storila za to? Ona bi se pa samo po terasi prekladala na oblazinjenih ležalnikih in se šla “žensko” in to naj bi bilo dovolj, al kaj??
Evo, tukaj je zapisano bistvo. Tudi v zapisu samo pises o kmetiji (stevilka 1), pa o starsih, kjer se nic ne da (stevilka 2), da bi pa razmisljal o zeni (stevilka 3?) pa ne? Kaj ima ona od vsega? Vsemu se je odrekla, da zivi pri tebi, ampak ocitno ne s tabo. Z leti se pa zamere naberejo in slej ko prej, ce le zmores, je treba narest korak naprej. Ali lahko odgovori na eno preprosto vprasanje: kaj te je oviralo, da nisi prvi dan postavil mej svojim starsem?
Prvo, zdaj ti gospodaris na kmetiji in staršem lepo povej, kot si tu…da je pridna, da lepo skrbi za otroka in da ji ne kravzlsta živce se tvoja starša. Pika
Zemljo kar kupi, a jo pusti za travnike za sinova.
Vprašaj jo, če jo služba utesnjuje, zdaj je polno mobinga in morda odpre svoj s.p. in dela doma toliko da se pokrije, pa še za kakšno malenkost. Sigurno je kakšen vikend, ko je dela manj, pa splaniraj kakšen vikend ob obali, pa da imata fanta svojo sobo. Ali pa da greste zgodaj zjutraj in se vrnete proti večeru kakšno soboto.
Ženske potrebujejo tudi duhovno hrano.
Napisal si toliko lepih lastnosti…veš kaj jo žuli…premisli in ji ponudi kaj za njeno dušo
Nikak. Ženska je normalna in svobodnega duha in kmečko življenje ne gre skup s tem. Bila je pripeljana ko krava v štalo in ona to čuti. Ona tebi sploh ni pomembna kot oseba, ti njo vidiš kot nagrado za svoje kmečko življenje. tastaradva pa sploh zmagata s svojim vtikanjem. Tipična scena bi rekel.
Sem na njeni strani, da zapusti to sceno in zadiha s polnimi pljuči.
20 let je trajalo, da se je naveličala igrati kmetico, ob redni službi? V bistvu je mela potrpljenje. današnje generacije žensk ne bi niti šle več v to.
Ženska hodi v službo. In pol sliši. Ona sodelavka je bila na morju v Egiptu, ona v Grčiji, ona je šla s kolegico v barcelono. Oni samski znanec je šel v Kalifornijo surfat, oni je šel na pot v Camino. Hčerka od znanke je šla s fantom v Dominikansko.
In pol eni mislite, da bodo vaše priženjene zadovoljne z lajfom iz leta 1965.
Ženska vedno išče kaj ni v redu. Ženski lahko daš ves svet pa bo rekla zakaj pa Lune nisi dal?
Pelji jo nekam, da opazi kakšen pomanjkanje imajo nekateri in koliko vsega imate vi več. Potem bo opazila kaj ima. Namreč ženska logika je taka da ves čas primerja. Če nima kaj in s čim primerjati ali če primerja z nečem kar se ji bolj sveti od tistega kar ima bo nergava. Če pa opazi druge kaj nimajo ona pa ima pa bo to cenila in dobila dobro voljo. Ta pa fajn pride tudi v postelji kajne…
Seveda pa ne nasedem temu, da se ne da na dopust , če si kmet ki še tuje zemlje v najem si jemlje. Če najemaš zemljo lahko najemaš tudi kake roke za pomoč. Tudi izlete imajo nekatere rade in postanejo drug človk. Če ne doma pa na izletu. Sicer pa če sta poročena in verna mora tudi tu biti neka poanta, saj naj bi Bog ščitil vajino zvezo. Če bo odšla bo sama sebe ukanila.
———————-
Sicer pa ne beri mene poslušaj sebe in njo to je BISTVO. Mi samo ropotamo, kar imamo za ropotat.
Še malo več dela ji naloži in še manj bodi nežen do nje. Mogoče bo pomagalo.
Vsa čast, da ji je uspelo toliko časa zdržati. Le kdo je kriv, da ni več vesela, a? Pa ne mi s takimi, da ti ne moreš nič. Nočeš. Ona ima pa dovolj in prav ima. Po možnosti gara po njivah in te še vzdržuje s svojim denarjem, ker kmetija ne prinese dovolj, a?
Darko890, 28.04.2025 ob 23:56
Ženska vedno išče kaj ni v redu. Ženski lahko daš ves svet pa bo rekla zakaj pa Lune nisi dal?
Pelji jo nekam, da opazi kakšen pomanjkanje imajo nekateri in koliko vsega imate vi več. Potem bo opazila kaj ima. Namreč ženska logika je taka da ves čas primerja. Če nima kaj in s čim primerjati ali če primerja z nečem kar se ji bolj sveti od tistega kar ima bo nergava. Če pa opazi druge kaj nimajo ona pa ima pa bo to cenila in dobila dobro voljo. Ta pa fajn pride tudi v postelji kajne…
Seveda pa ne nasedem temu, da se ne da na dopust , če si kmet ki še tuje zemlje v najem si jemlje. Če najemaš zemljo lahko najemaš tudi kake roke za pomoč. Tudi izlete imajo nekatere rade in postanejo drug človk. Če ne doma pa na izletu. Sicer pa če sta poročena in verna mora tudi tu biti neka poanta, saj naj bi Bog ščitil vajino zvezo. Če bo odšla bo sama sebe ukanila.
———————-
Sicer pa ne beri mene poslušaj sebe in njo to je BISTVO. Mi samo ropotamo, kar imamo za ropotat.
Vidim, da slabo poznate kmetijski sistem. Najem zemlje ni zastonj, dragi moji.
Za vse najeme se sklene pogodba in to tudi plača, vam povem iz lastnih izkušenj.
primarij dr. Ursus, 29.04.2025 ob 05:45
Vidim, da slabo poznate kmetijski sistem. Najem zemlje ni zastonj, dragi moji.
Za vse najeme se sklene pogodba in to tudi plača, vam povem iz lastnih izkušenj.
jr v naših koncih najem kar zastonj, saj so ljudje veseli, če kmet vzame zemljo v obdelovanje. jim že dolgo ne pade več na pamet, da bi karkoli računali za to. – Prlekija
Z ženo se moraš veliko pogovarjati, ji pokazati in povedati, da jo ceniš. O njej lepo pišeš, znaš videti njene dobre lastnosti. Ampak ona ne more brati tojih misli. Povej ji, zakaj jo ceniš in tudi da jo imaš rad. Če tega do zdaj nisi delal, bo mogoče težko kar na enkrat. Pa tudi sumljivo ji bo mogoče, če boš kar na enkrat začel žvrgoleti okrog nje kot ptiček. Zato jo za začetek posedi in ji nežno povej, da bi se rad z njo pogovoril. Izberi trenutek, ko bosta sama, ko bo vsaj za silo spočita, nahranjena. Morda po sobotnem kosilu, ko bosta otroka šla v svojo sobo, starša pa počivat, da bosta imela mir. Reci ji, draga, pusti zdaj posodo, nekaj bi ti rad povedal. Bom jaz potem pomil. Potem pa ji povej, kot si povedal nam. Najprej ji kar reci, da jo imaš rad in da bi rad naredil nekaj za to, da bi se bolje razumela. Mogoče bo ona takoj vzrojila in začela s kakimi očitki, ampak to je normalno za nekoga, ki že dolgo živi v enih in istih vzorcih. Te vzorce morata razbiti in nadomestiti z novimi, počasi in sistematično. Moraš biti potrpežljiv. Nikakor ne smeš vzrojiti tudi ti. Če ta pogovor ne bo uspel, ponavljaj ob vsaki primerni priložnosti in postalo ji bo jasno, da misliš resno. Ne odlašaj, čim prej začni, saj se verjetno še da kaj rešiti. Ampak biti moraš res potrpežljiv in vztrajen.
Ne poslušaj nekaterih “moških” nasvetov tukaj, ki ti pravijo, da je tvoja žena razvajena in da ne ve, kaj ima itd. Sam ugotavljaš, da to ni res. Ko boš prebil začetni led in ti bo začela zaupati, da misliš resno in da res hočeš rešiti zakon, naj taki pogovori postanejo redna rutina. Morata si vzeti čas en za drugega, če hočeta, da vajina družina funkcionira. Vem, da imate ogromno dela, a ta čas za družino je daleč pomembnejši od tega, da je na kmetiji in v hiši vse tipi topi. Ok, živina mora jesti, otroka tudi, ampak kakšen travnik pa lahko ostane nepokošen, saj je to dobro tudi za čebele, pa še vidva bosta pridobila kako urico prostega časa.
Pa pojdite za božjo voljo tudi na dopust, saj delovni ljudje to rabijo. Pa tudi družina se na ta način še bolj poveže. Poznam kmete in obrtnike, ki ne izpuščajo tegy pomembnega vidika življenja, pa nobenemu od njih ne gre slabo. Za tisti čas naj pa delata starša najnujnejše, ali pa nekoga najemite. Pa do staršev bodi odločnejši, saj si ti zdaj glavna moška roka v hiši, kot ti je že nekdo napisal. Odločno jima povej, da je tvoja družina zate prioriteta in da zahtevaš od njiju, da te pri tem upoštevata in podpreta.
Družinsko življenje je kot velika in zahtevna njiva, zahteva veliko dela in potrpljenja, a sadovi tega dela so daleč najboljši in dajejo trajno zadovoljstvo. Naj bo tvoja najpomembnejša njiva skrbno in dobro obdelana.
Poskusi in poročaj, kako ti gre. Res ti od srca želim, da bi vam uspelo povezati se kot srečna družina.
Najbolj bosa je pa tale “Kako naj vzpostavim mir v hiši?”
Pa saj nisi učitelj, ona pa poredna učenka!!!
Zagotovo ti je v teh letih propadanja zakona predlagala marsikaj, pa je še slišal nisi, kaj šele upošteval.
Prisluhni ji in jo vprašaj: Katere 3 stvari predlagaš, da spremenim jaz pri sebi, da bova izboljšala odnos?
Konkretno, kaj naj naredim ra teden drugače?
Ni samo dopust, verjemi. So še druge stvari na knetih: srečanja v gostilni z moško družbo, ti verjetno doma v stanovanju s prstom ne migneš. Verjetno ve, da če zboli, ji ne boš znal skuhati ne čaja, ne goveje juhice, ampak boš stekel k mamici po to. Predlagala ti je verjetno zakonsko terapijo, pa si se ji, predvidevam, režal v faco ali samo zabodlo strmel vanjo.
Pa vso to delo na kmetiji, ki ga omenjaš. Trije od štirih odraslih, predvidevam, ne hodite v službo, ampak delate na kmetiji. Vprašanje, če sploh pokrivate svoje stroške?
Vprašaj ženo, kaj jo moti in kaj si želi, da bi bilo drugače ta teden, v naslednjem letu in v naslednjih 5 letih.
Ena mamka, 28.04.2025 ob 23:04
Ali piješ alkohol? Ali si nasilen?
Ket nobena, res nobena ženska ne zapusti moškega, s katerim ima potomce brez razloga.
Odgovori sam sebi in ugotovi, kaj ti je storiti.
Poslušaj jo, kaj jo moti. In razmisli, če so njene želje glede zakona in tvojih zakonskih obveznosti realne, banalne
Srečno!
Dej ne nabijaj…napisla totalno neumnost
Tezka bo in verjetn je prepozno. Ona je sita vsega, enostavno sita vsega. Hudicevo tezko je, ko se tastari vtikajo in tezko je tistemu, ki je na sredi med starsi in partnerjem. Mi imamo malo kmetijo, kjer stalo in marsikaj zraven rihta moja mami. Od malega je rastla s tem nacinom zivljenja in za njo je to nekaj kar jo osrecuje…breja krava, telicek…tega je tako vesela…moj pa ni rastel na kmetiji in marsicesa se vedno ne razume. Dela s stroji kar se dela, vsa vecja dela in to ni dnevna obveznost. Pa se pogosto zapneta, ker bi on drugace kot ona, pa vcas ima ona prav vcas pa on jaz pa na sredini in ju mirim.
Se pa moja mami ne vtika v to kako imamo mi stvari v svojem stanovanju, kaj pocnemo in kam gremo. Ona tudi sama kam gre, sicer ji je za par dni odvec it ima rajsi enodnevne izlete pa bi mi komot porihtal takrat vse.
Mi pa gremo na dopust, sicer ne nekam ohoho. Tud na enodnevne izlete gremo.
Imamo pa omejene moznosti razvoja kmetije, lastne zemlje imamo malo zato siritev ne pride v upostev. Ce bi se hotli sirit bi moral najemat in vse kar je blizu ta veliki bliznji v nsjem vzamejo, kupit se en traktor itd…
Ne vem kako veliko kmetijo imate. Kolegica je prizenjena na vecjo kmetijo okol 100 glav krav molznic, grejo na enodnevne izlete, za vecdnevne pa si morajo rihtat kdo jim hodi rihtat zivino s strani zlahte. Pravi, da ima doskrat slabo vest, ker zarad vsega grejo lahko max 7 dni na morje. In to je obema sluzba. Kmetija.
Kaj pa pri vas lahko naredite? Ce si ona sploh se zeli bit tam, ce ni na tem da gre? Najprej jo vprasaj kaj bi ona rada in kako bi ona to resila. Kmetija, sluzba, druzina…to je danes tezko usklajevat. Pol pa naprej. Iscita resitve. Najlazje je vrct pusko v koruzo.
Bivša, 29.04.2025 ob 06:39
Z ženo se moraš veliko pogovarjati, ji pokazati in povedati, da jo ceniš. O njej lepo pišeš, znaš videti njene dobre lastnosti. Ampak ona ne more brati tojih misli. Povej ji, zakaj jo ceniš in tudi da jo imaš rad. Če tega do zdaj nisi delal, bo mogoče težko kar na enkrat. Pa tudi sumljivo ji bo mogoče, če boš kar na enkrat začel žvrgoleti okrog nje kot ptiček. Zato jo za začetek posedi in ji nežno povej, da bi se rad z njo pogovoril. Izberi trenutek, ko bosta sama, ko bo vsaj za silo spočita, nahranjena. Morda po sobotnem kosilu, ko bosta otroka šla v svojo sobo, starša pa počivat, da bosta imela mir. Reci ji, draga, pusti zdaj posodo, nekaj bi ti rad povedal. Bom jaz potem pomil. Potem pa ji povej, kot si povedal nam. Najprej ji kar reci, da jo imaš rad in da bi rad naredil nekaj za to, da bi se bolje razumela. Mogoče bo ona takoj vzrojila in začela s kakimi očitki, ampak to je normalno za nekoga, ki že dolgo živi v enih in istih vzorcih. Te vzorce morata razbiti in nadomestiti z novimi, počasi in sistematično. Moraš biti potrpežljiv. Nikakor ne smeš vzrojiti tudi ti. Če ta pogovor ne bo uspel, ponavljaj ob vsaki primerni priložnosti in postalo ji bo jasno, da misliš resno. Ne odlašaj, čim prej začni, saj se verjetno še da kaj rešiti. Ampak biti moraš res potrpežljiv in vztrajen.
Ne poslušaj nekaterih “moških” nasvetov tukaj, ki ti pravijo, da je tvoja žena razvajena in da ne ve, kaj ima itd. Sam ugotavljaš, da to ni res. Ko boš prebil začetni led in ti bo začela zaupati, da misliš resno in da res hočeš rešiti zakon, naj taki pogovori postanejo redna rutina. Morata si vzeti čas en za drugega, če hočeta, da vajina družina funkcionira. Vem, da imate ogromno dela, a ta čas za družino je daleč pomembnejši od tega, da je na kmetiji in v hiši vse tipi topi. Ok, živina mora jesti, otroka tudi, ampak kakšen travnik pa lahko ostane nepokošen, saj je to dobro tudi za čebele, pa še vidva bosta pridobila kako urico prostega časa.
Pa pojdite za božjo voljo tudi na dopust, saj delovni ljudje to rabijo. Pa tudi družina se na ta način še bolj poveže. Poznam kmete in obrtnike, ki ne izpuščajo tegy pomembnega vidika življenja, pa nobenemu od njih ne gre slabo. Za tisti čas naj pa delata starša najnujnejše, ali pa nekoga najemite. Pa do staršev bodi odločnejši, saj si ti zdaj glavna moška roka v hiši, kot ti je že nekdo napisal. Odločno jima povej, da je tvoja družina zate prioriteta in da zahtevaš od njiju, da te pri tem upoštevata in podpreta.
Družinsko življenje je kot velika in zahtevna njiva, zahteva veliko dela in potrpljenja, a sadovi tega dela so daleč najboljši in dajejo trajno zadovoljstvo. Naj bo tvoja najpomembnejša njiva skrbno in dobro obdelana.
Poskusi in poročaj, kako ti gre. Res ti od srca želim, da bi vam uspelo povezati se kot srečna družina.
To pa si napisalo.
Mož s kmetov naj gre za šporget.
Mož sodi za traktor, volan, štalo.
Naj bo vesela, da je na toplem in pod streho.
Avtor, pokaži ženi, kje ji je mesto.
Tako kot pravi Serpentinšek, baba mora bit tih pa pokazat ji je treba, da ji je mesto za štedilnikom.
Tako razvajeno babovje je to ratalo, da je za popizdit.
Svojo ženo moraš zaščitit. Če želi zasebnost, pač dajta ključavnice dodatne gor, rolete, pa potem “preslišuj” starše. Ker iz napisanega se mi zdi, da preslišuješ samo ženo in ne poskusiš dejansko nič za naslovitev njenih problemov, samo izgovore si iščeš.
Če oba z ženo delata, pa si dopusta ne privoščita niti? To je za marsikoga životarjenje in sužensjstvo. Pač malo zanemari kmetijo in malo bolj se ženi posveti. Saj ne rabiš čisto zapustiti vse, nekaj se pa vedno da zmanjšati delo. Nehaj biti totalen podložnik svojim staršem, pa se prestavi malo bolj v sredino.