Kako naj se odvadim čokolade?
Živ!
prosim, če mi lahko svetujete kako naj se odvadim prekomernega uživanja sladkarij. drugače zelo gledam da se zdravo prehranjujem, le pi sladkarijah mi ne uspeva ( posebno pri čokoladi). Že več let se aktivno ukvarjam z atletiko in vem da bi se omejitev sladkarij verjetno poznalo pri rezultatih. poleg tega pa bi lahko izgubila še kakšen kilogramček saj se približijejo tekmovanja. Tu pa sa hitro pozna kakšen kilogram več.
Že vnaprej hvala za pomoč.
Če povem iz svojih izkušenj: grozno težko, ampak je možno. Jaz sem to morala storiti zaradi zdravstvenih težav, zato sem imela malce več motivacije. Kakšnih psiholoških trikov ti ne vem svetovati, samo to, da se moraš s čim zamotiti takrat, ko najbolj misliš na čokolado. Nekoliko pomaga, da takrat spiješ veliko vode, pa tudi, da si umiješ zobe. Sicer je pa najhujši prvi teden, potem pa sem se začela telesno počutiti odlično, bolj je bila problem psiha-to je trajalo kar nekaj tednov, sama sebi sem bila zoprna. Ampak verjemi mi, da se splača vztrajati, ker sem popolnoma izgubila željo po sladkarijah, tudi če je na mizi pred menoj polno tort, piškotov, čokolade, meni enostavno sploh ni do tega. Kilogramov sem izgubila kar nekaj in tudi počutje na splošno je boljše, tako da – držim pesti!
Lep pozdrav!
Pozdravljena!
Priporočam ti mojo strategijo in sicer, vedno ko se mi je zaluštalo sladkarij (predvsem čokolade), sem začela jest suho sadje, saj vsebuje zelo veliko sladkorja. Priporočam ti suhe slive (pa ne pretiravat!!), marelice, fige,…, lahko tudi v kombinaciji z oreščki. Če imaš rada med, lahko tudi par žlic medu na dan poješ, je tudi super nadomestek, pa še zdravo je. Vsa ta živila ravno tako vsebujejo kar veliko kalorij, zato zmerno z njimi!
Pomembno je vztrajati in na koncu boš videla, da lahko pretentaš svoje možgančke, da ne bodo mislili več na čokolado!!!
Pa veliko uspeha!
Tina
Oj! Hvala za nasvete. Sladkarije sm že malo omejila, odvadla se jih pa pomoje nikol ne bom. Sej shujšat se da pa tud s kšnim koščkom čokolade na dan, samo bol težko ostane sam pri enem koščku.
Tisto metodo z vodo sm pa že prej probala, pa se ni najbolj posrečila. Če je bila želja do sladkarij premočna, sm jih zmerej tud pojedla pa ni blo važn kolk vode sm popila. Sej če čokolade nimamo doma je nekaj časa sploh ne jem, če pa je pa takoj zgine.
Hvala še enkrat!