Kako naj se pripravimo na morebitno vojno?
meša se vam, 26.02.2022 ob 08:26
Dajte vtipkati razdaljo med Ukrajino in Slovenijo v brskalnik. Ne zganjajte panike po nepotrebnem!
Dokler rakete ne švigajo nad našimi glavami, smo varni. Pika.
Daj ti vtipkat zračno razdaljo med Rusijo in Slovenijo.
Če nas kdo hoče zbrisat nas lahko v nekaj minutah. Ampak smo k sreči premajhni, da bi se kdo grebel za nas ali nas imel za grožnjo. Mi bomo uničeni samo kot kakšna kolateralna škoda kdaj. Takrat pa ne bo časa ne za zaloge ne za beg.
Tudi sam znam spodobno rokovati z orozjem, kot mulc sem veliko streljal z zracno, pa z arzenalom od strica, ki veliko streljal kot sportni strelec, leze sem med sluzenjem roka, tarce na 400m v polavtomatkem nacinu podiral kot za salo, znam pretekati, se urejeno umikati in napredovali itd. samo bi se raje skril nekam kot, da bi probal katerokoli akcijo izpeljati z povprecnim osamosvojiteljem in JLA veteranom, ker postiljanje postelj in scetkanje ploscic, poveljniski pregled in dretje parol, nimajo nic skupnega z dobro taktiko. Povrh vsega veliko hodim po hribih, imam dobro orientacijo, znam se abzajlati in turno smucati.
Osnova dobrega vojaka je, da se zna premikati po bojiscu. In cetudi si dober strelec, ti ce si prevec trigger happy in vazen kot povprecni babyboomer izven kondicije to kaj dosti ne pomaga v akciji. Z tovrstnim fotri imam opravka pri PGD, zato tocno vem kako bi zgledale njihove “operacije”.
- En kup neurejenega dretja, merjenja kurcev po cinu in panika,ter cimvecji rompompom na koncu pa bi ob klobasah in pivu prodajali neko zgodbo o tem kaksno junastvo so dosegli, ko so z 100 kubiki vode zalili nek kozolec.
Mlad kondicijsko sposoben jager z lovsko pusko je bistveno bolj nevaren od 10 ruskih, ameriskih, ali slovenskih nabornikov, kaj sele od ostarelih osamosvojiteljev z rdecim nosom, gospodarjev zidanc in kleti.
Ker se znajo premikati po hosti. Ce te srna ne zavoha, te tudi vojak ne bodo opazili. Airsofovec, ki povrh vsega obvlada se urbano bojevanje je ravno tako dober potencial za vojaka. Zna namrec uporabljati teren.
Tabornike sem sluzil 4 mesece, in se zavedam da nekdo, ki prejme splosno urjenje nima za burek proti nekomu, ki ve kaj dela, kaj sele da ima vecletne bojne izkusnje. Razlika z JLA, kot sem govoril z poklicnimi podcastniki, ki so sluzil vojni rok v JLA, je realno bila samo v tem, da je bilo tam se malo vec politicne indoktrinacije in cepenja po raznih karavlah, skladiscih ipd.
Od trenutka, ko sprozis na sovraga imas na hrbtu narisano tarco. Skrivanje, iskanje zakona, maskiranje, nacrtovanje poti umika, skupinsko delo, realna ocena situacije,hitra improvizacija, tehnicna pismenost, jeklena potrpezljivost, to delajo dobrega vojaka.
Rusov ne bo k nam. Tudi ruski naborniki so spoznali realno, kako ucinkoviti so.
eh brezveze se sekirat, 28.02.2022 ob 11:28
Daj ti vtipkat zračno razdaljo med Rusijo in Slovenijo.
Če nas kdo hoče zbrisat nas lahko v nekaj minutah. Ampak smo k sreči premajhni, da bi se kdo grebel za nas ali nas imel za grožnjo. Mi bomo uničeni samo kot kakšna kolateralna škoda kdaj. Takrat pa ne bo časa ne za zaloge ne za beg.
Imamo jedrsko elektrarno, ki nas izbriše ob eksploziji. Ne pozabit… Samo ena raketa vanjo je dovolj.
Ukraina, 28.02.2022 ob 11:59
Neko osnovno vojaško znanje je dobro. Minimum kako preživeti, kako rokovati z orožjem, kako si pomagati ob sevanju, kam se zateči in predvsem disciplina ljudi.
Ta ob takih dogodkih šepa.
Tako je – pa Survival Kit- že un taborniški bo OK, kivsebuje tudi kresilec in netilec ognja in isker, pa en dober swiss nož, voda in suha hrana ( tudi razni “proteinski praški” bodo prišli še kako prav- vsebujejo vse vitamine in minerale, pa še esencialne kisline- zmešaš z vodo in je obrok).
brišemo pajčevino z določenih stvari, 28.02.2022 ob 12:15
Tako je – pa Survival Kit- že un taborniški bo OK, kivsebuje tudi kresilec in netilec ognja in isker, pa en dober swiss nož, voda in suha hrana ( tudi razni “proteinski praški” bodo prišli še kako prav- vsebujejo vse vitamine in minerale, pa še esencialne kisline- zmešaš z vodo in je obrok).
Pa energijske ploščice tudi. Vse lahko pride prav.
To ja. Kaj če bo se sprašijete nekteri.
Ko je bilo pa potrebno fantke na pragu moškosti v služenje domovini poslat, ste se pa branil z ugovor vesti, pa z zdravniškimi spričevali. Pa vsi proti obveznemu sluzenju. In če… Čee hipotetično pride do boja naj bi se z takim boril z ramo ob rami. Na jok mi sili..
Kaj spakirat…. To kar znaš…. Poln power bank za telefon. Je… Bo…. Te…
Nima smisla brat vseh teh bedarij. Že če si spremljal Ukrajino: najbolje so jo odnesli tisti, ki so že nekaj dni prej dobro poslušali mednarodne novice in odšli ko je bil še čas. Se pravi, če pozivajo, da zapustiš državo, če umikajo svoja veleposlaništva, potem bežiii kolikor te noge nesejo. Vzemi ves denar dokler je še čas, vzemi dokumente in vse kar gre v en kovček, ker ostalo kupiš tam kamor greš.
Vsi se nekaj zafrkavate, mi smo se doma že zelo dobro dogovorili kam in kako če bo treba. Mož je seveda rekel, da bi ostal in se boril. Razumem, jaz in otroci pa gremo. Lokacija je določena, ni prav daleč, je pa vseeno varno, pa četudi v EU izbruhne vojna. Pomembno je prevoz, streha nad glavo kamor greš in pa vodni vir in prehrana. In to naštudiraj in si živ in Ok.
če zamudiš obveščanje pa ponovno, avto, vozi kamor te nese… Če delajo letališča na letalo, če ne delajo vozi avto in predvsem že par dni prej – en teden prej poskrbi, da je tank poln in še nekaj rezerve. Skratka ni neumno si narediti plan in pogledati ali finance omogočajo preživetje vsaj 1 leto. Dva platoja vode, minimalno v prtljažnik, suha hrana (suhe salame, kar cele, zdržijo tudi pol leta) in pa ne pozabite osnovna zdravila- tudi ta na bazi JODA v primer jedrskega napada. Če bo zaostritev takšna zdravila najhitreje zmanjkajo v lekarni. Naredite si sedaj zalogo minimalno, če bi bilo kaj narobe – osnovne 2 škatle protibolečinskih tablet in zniževanje temparature, proti alergiji, Linex – driska. Vitamini za 3 mesece in pa še enkrat JOD in pripravke iz JODA. Antibiotike, če imate možnost. Prva pomoč – povoji. Kam? Neumno bi bilo če bi sedaj povedala kam…
bedarije, 28.02.2022 ob 13:34
Nima smisla brat vseh teh bedarij. Že če si spremljal Ukrajino: najbolje so jo odnesli tisti, ki so že nekaj dni prej dobro poslušali mednarodne novice in odšli ko je bil še čas. Se pravi, če pozivajo, da zapustiš državo, če umikajo svoja veleposlaništva, potem bežiii kolikor te noge nesejo. Vzemi ves denar dokler je še čas, vzemi dokumente in vse kar gre v en kovček, ker ostalo kupiš tam kamor greš.
Vsi se nekaj zafrkavate, mi smo se doma že zelo dobro dogovorili kam in kako če bo treba. Mož je seveda rekel, da bi ostal in se boril. Razumem, jaz in otroci pa gremo. Lokacija je določena, ni prav daleč, je pa vseeno varno, pa četudi v EU izbruhne vojna. Pomembno je prevoz, streha nad glavo kamor greš in pa vodni vir in prehrana. In to naštudiraj in si živ in Ok.
če zamudiš obveščanje pa ponovno, avto, vozi kamor te nese… Če delajo letališča na letalo, če ne delajo vozi avto in predvsem že par dni prej – en teden prej poskrbi, da je tank poln in še nekaj rezerve. Skratka ni neumno si narediti plan in pogledati ali finance omogočajo preživetje vsaj 1 leto. Dva platoja vode, minimalno v prtljažnik, suha hrana (suhe salame, kar cele, zdržijo tudi pol leta) in pa ne pozabite osnovna zdravila- tudi ta na bazi JODA v primer jedrskega napada. Če bo zaostritev takšna zdravila najhitreje zmanjkajo v lekarni. Naredite si sedaj zalogo minimalno, če bi bilo kaj narobe – osnovne 2 škatle protibolečinskih tablet in zniževanje temparature, proti alergiji, Linex – driska. Vitamini za 3 mesece in pa še enkrat JOD in pripravke iz JODA. Antibiotike, če imate možnost. Prva pomoč – povoji. Kam? Neumno bi bilo če bi sedaj povedala kam…
Nimamo vsi prihrankov za take podvige.
Tvoji načrti žal ne pijejo vode. Celotna Evropa bo v primeru raketnega napada s strani Rusije izbrisana. Simulacije raketnih napadov kažejo, da se rakete v prvi fazi napada usmerijo v NATO oporišča v Evropi. Evropa bo zbrisana prej kot Amerika.
Tu je video simulacije. Vidiš lahko tudi države, kamor rakete “naj ne bi” letele.
utvara, 28.02.2022 ob 14:17
Tvoji načrti žal ne pijejo vode. Celotna Evropa bo v primeru raketnega napada s strani Rusije izbrisana. Simulacije raketnih napadov kažejo, da se rakete v prvi fazi napada usmerijo v NATO oporišča v Evropi. Evropa bo zbrisana prej kot Amerika.
Tu je video simulacije. Vidiš lahko tudi države, kamor rakete “naj ne bi” letele.
@ bedarija