Kako naj zmanipuliram partnerja?
Namesto, da ga prej prizadaneš, preden naredi, vsaj povej vnaprej.
To pa to je za naredit.
Ok, reče, da bo naredil.
Ne naredi.
Ga vprašaš, kako si je splaniral, kdaj namerava naredit.
Odgovori kar odgovori. Recimo, da ti v najbolj idealni situaciji predstavi svoj plan :))
“Ok, super, veš meni je res pomembno, da je to narejeno” lahko poveš še zakaj, če te je pripravljen poslušat 😉 mene ni :))))
Recimo, da pride ta dan in ne naredi.
Rečeš, na primer: hm, sam to je res treba naredit… če ne narediš ti, bom morala najeti pomoč, ker sama še tega trenutno res ne zmorem.
Recimo, da ti v najboljši situaciji predstavi nov plan.
Na dan D, se lahko zadeve lotita skupaj, da se lažje zorganizira in začne z delom. Potem ga pustiš, da nadaljuje sam. Morda je rabil le “potisk”.
Če gre dan D nonšalantno mimo, najameš pomoč.
To je zame reševanje situacije in ne manipulacija. Ker vnaprej poveš, da boš najela pomoč, ker res želiš, da je določena stvar narejena.
Kompliciram?
ja ful
[/quote]
:))))
meni se zdi glavno, da se stvar naredi.
Če se zahaklam v to, zakaj ne naredi točno tega točno on in to točno takrat, ko imam jaz to v glavi, je to moja stvar, ne njegova. Lahko z njim skomuniciram, to je pa tudi moj maksimum.
Če gre za stvar, ki je pomembna tudi njemu, je motiviran bolj.
A on tudi manipulira s tabo, da čutiš željo po maščevanju (zob za zob)?
Si pač le še ena, ki je vzela “surov hlod” in upala, da ga bo malce pobrusila… in naredila iz njega umetnino po svojem okusu.
A on (pre)trd… pa malce obupujemo kaj ne? Torej tukaj je nasvet:
Ne brusi več njega… začni brusiti sebe.
PS… ko bo ugotovil, da si vredna se bo tudi on spremenil… če te bo hotel zadržati. :-)))
https://www.youtube.com/watch?v=s4xQIZfr8W8
[/quote]
bi rekla, da imas kar prav
sebe moram spremeniti do te mere, da malo po
kacje izpeljem situacijo
ocitno sem prevec direktna z svojimi zahtevami
Nee
Ne
:))))
meni se zdi glavno, da se stvar naredi.
Če se zahaklam v to, zakaj ne naredi točno tega točno on in to točno takrat, ko imam jaz to v glavi, je to moja stvar, ne njegova. Lahko z njim skomuniciram, to je pa tudi moj maksimum.
Če gre za stvar, ki je pomembna tudi njemu, je motiviran bolj.
A on tudi manipulira s tabo, da čutiš željo po maščevanju (zob za zob)?
[/quote]