kako naj…
preživimo ? Smo družinsko podjetje s tako panogo, da je izgubilo 70 % dela. Imamo veliko kreditov, ki smo jih najemali za zagon firme. Zdaj pa ta kriza :-((((((((. Odpustili smo 50 % delavcev a nam to ne pomaga. Danes sem nekoga prosila za pomoč, a me je zavrnil. Izgubila sem še zadnje upanje.
Slišala sem, da so zdaj obresti kreditov nizke (na to se ne spoznam). Pravijo, da se splača z novim kreditom na daljši rok poplačati starega. Da imaš potem manjše obresti. Recimo, da imam 200.000 € kredita na 10 let. Zdaj bi rabila še 20.000 € premostitvenega kredita. Vse skupaj bi združila in odplačevala 15 let. Ali fantaziram, ali je to mogoče ?
Dobrodošel pa bi bil vsakeršen nasvet. Jaz sem totalno na koncu. Ne spim več, ne jem več, non stop me muči slabost in stiskanje v prsih. Zbala sem se že za svoje zdravje. Ne zmorem več………………….
S kakšno dejavnostjo se ukvarjate, da ste izgubili 70 % posla?
Ravno danes je vlada sprejela neke ukrepe za te primere. Nima smisla vreči puške v koruzo ampak iščite pomoč in nasvete na vseh mogočih vladnih inštitucijah in bankah. Predvsem pa vso energijo usmerite v posel, da ga pridobite nazaj, drugača lahko ostanete še brez tega, kar vam je ostalo.
Lp,
Imamo proizvodno dejavnost. Nekaj za avtomobilsko industrijo, ostalo za belo tehniko. Mogoče sem se malo narobe izrazila, ko sem napisla, da smo izgubili 70% dela. Nismo ga dejansko izgubili, le trenutnih naročil je za 70% manj. Ko bo kriza mimo, bo dela ponovno dovolj. Gre za trenutno situacijo iz katere ne vidimo izhoda in se bojimo, da vse izgubimo.
Sredstva za zagon so v stavbi in strojni opremi. Le te ne moremo krčiti, saj ne bomo imeli na čem delati še tega kar je ostalo. Tretjino manši obrok bi se že nekaj poznal. Za tisto tretjino lahko plačam elektriko. Vsekakor je najprej treba do banke, da vidimo kakšne so tam možnosti. Potem pa naprej. Hvala vsem za uspodbudne besede.