Kako najbolj enostavno odstraniti kamen v WC školki
jao, koliko je teh čistil
http://www.barjans.si/izdelek/cistilo-za-sanitarije-za-obcasno-ciscenje-conti-1-l-ecolab-779.html
jaz se mučim zgoraj v školjki, kjer priteče voda iz kotlička, tam se mi vedno dela kamen
Nekateri ste res totalno obsedeni s temi WC školjkami. Ali iz njih jeste, ali kaj, da morajo biti snežno bele? Jaz nalijem v WC malo tekočine WC račke in čez pol ure dobro zdrgnem s krtačo in potegnem vodo. In to je to. Res ne rabim potrebe nekih strupov zlivat noter v školjko.
Je pa res, da školjko skoraj vsaki dan zdrgnem, ne spuščam pa se v to, da bi noter zlivala solno kislino, varikino ipd.
Kis za vlaganje, razzre tudi stare obloge, lahko ponovis tudi dvakrat, trikrat, ce je treba.
Strosek zanemarljiv, nova skoljka vseeno nekaj stane + verjetno je avtorica ne bo menjavala sama, torej se strosek montaze.
Tako skoljko cistim sama na vikendu, kjer se dejansko prek zime ne cisti, ker nas ni tam.
Mene pa nekaj drugega zanima: pravijo nekateri, da je wc zanemarjen, ker imam ta spodaj v odtočni cevi nabira kamen. Vsak teden počistim wc precej temeljito, pa moram vseeno vsak mesec dati gor rokavico, z lončkom pobrati ven vodo, naliti v školjko kis, podrgniti zobno ščetko. Pa ni nek čip šit wc, ampak očitno mu ne paše naša voda. Ali pa sem jaz res taka pras**a