Kako nakazati denar?
Prosim za pomoc, nekdo bi mi rad nakazal denar na transakcijski racun, te osebe ne poznam in sem malo skepticna glede osebnih podatkov. Katere podatke ji moram zaupati, da mi sploh lahko nakaze? Zahteva ime priiimek, moj naslov, ter st.TRR. Mi ni vseeno dat toliko osebnih podatko nekomu, ki ga sploh ne poznam, gre pa za prodajo necesa preko spleta. Hvala vnaprej za pomoc in hiter odgovor, lp
Kar daj mi te podatke. Niso to neki strogo zaupni podatki. Takšni podatki od firm so itak javno dostopni od fizičnih pa ne ampak, če ti nekdo hoče kaj naazati potrebuje št. tvojega računa (TRR) + ime priimek in naslov, drugače ne gre. Težave so če bi mu dala št. bančne kartice in ostale občutljive podatke. TRR ti je pa zadnja skrb… lahko greš pa tudi na banko vprašat kaj oni mislijo samo ti bodo povedali isto…
Sej mogoce je to vprasanje nekaterim neumno, samo jaz nikoli ne placujem nic preko spleta, niti Klika ne uporabljam, poloznice imam preko trajnika, kadar sem komu nakazovala sem sla na banko OSEBNO. Zato mi je kar malo groza nekomu NEZNANEMU dat svoje osebne podatke preko spleta.
Torej pravite daj podatke, ok hvala sem pomirjena. Pa vendar, moje naslednje vprasanje je saj potem ta oseba lahko z mojo kartico nakupuje preko spleta?
Melinda, upam, da si stara nad 70 let, edino tako lahko razumemo tvoje neznanje. Tako bi npr. vprašala moja mama, ki v življenju še ni plačala ene položnice, ni dvignila denarja, bila na pošti ali banki. Pri njej bi bilo vprašanje smiselno. Drugače pa je kar malo smešno.[/quote]
Daj, daj, če ne uporabljaš te storitve in te zadeve, o tem pač nič ne veš, oz. ne veš kako in kaj. Bolje, da vporaša, kot da nasanka.
Moja tašča je daleč od 70, pa se na to tudi ne spozna.
Ampak takrat bo poštnina za nakazmico kar velika, 4,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od zneska, če si da odkupnino nakazat preko TTR, mora pač spisat položnico s svojimi podatki in št. računa. Te podatke pa vidijo samo na pošti, ker položnica kupcu sploh ne pride v roke.