Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako namešati sivo barvo iz osnovnih barv?

kako namešati sivo barvo iz osnovnih barv?

kako lahko z olnimi barvami namešam to nesrečno sivo barvo? nikakor je ne dobim:-(

hvala

a ne rata siva če zmešaš mal črne pa belo???

Črna in bela, mogoče rjava in bela, odvisno tudi od razmerja, ki ga uporabiš. Ali pa poskušaš kar najti sivo 🙂

imam le osnovne barve – rdečo, modro, rumeno, belo. pa rjavo.

kako naj iz teh barv dobim sivo?

sem že nekaj kombinirala, pa ne gre. je ne dobim. ne vem katere moram zmešati

V belo barvo daš malo črne. Drugače sive ne moreš dobiti.

jo dobiš, jo dobiš. sem ravnokar ugotovila kombinacijo. zmešaš modro in rjavo.

Še jaz, še jaz: ktero barvo naj dam v temnordečovijolčno, da dobim živo rdečo? Prosim prosim

rumeno?

sivo dobiš iz črne in bele. najprej poskusi dobiti čim boljši približek črne. zmešaj skupaj vse barve, ki jih imaš na rapolago razen bele (manj rumene) in dobila boš nekaj podobnega temno rjavi. v belo kaneš malo te temne mešanice in to je najbližje sivi kot lahko prideš v danih pogojih.

mešanica modre in rjave ni črna niti siva, ampak spet nekaj temno rjavega. z mešanjem osnovnih barv vedno dobiš le različne odtenke rjave, črne in sive nikoli, ker se ne uvrščata med “prave” barve, ki jih v praksi dobimo z mešanjem.

iz temnordečovijolčne ne moreš več nazaj na živo rdečo, ker je rdeča barva primarna, rdečevijolična pa že zmešana iz rdeče in modre, rikverc pot pa ne obstaja. dodajanje rumene bo privedlo do rjave.

zelena in rdeča= siva

New Report

Close