Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako napisat dobro prošnjo za delo?

Kako napisat dobro prošnjo za delo?

Kako napisat dobro prošnjo za delo?

Pa prosim ne z idejami ala google ali pa http://www.prosnja.com ampak za čisto konkreten odgovor. Kako se napiše sodobna prošnja za delo?

Prosim za vzorec ali pa link do vzorc-a-ev.

Hvala vsem na pomoči in upam da se bo kdo našel za pomoč, ker mislim da tudi drugim pride to v poštev!

HVALA!!!

Pred kratkim sem jo natipkala prijatelju, ki se jih je učil pisati na zavodu. No učil, šel je na tisti njihov seminar in tam so jim predlagali sledečo vsebino.

XXX YYY
Naslov
Mesto

Datum

Prejemnik

Zadeva: Prošnja za zaposlitev

Spodaj podpisani X Y, rojen __________, stanujoč ____________________-, se na vas obračam s prošnjo za zaposlitev.
V nadaljevanju vam podajam kratko predstavitev.

Po osnovni izobrazbi sem ______________ z opravljenim pripravništvom v _____________. Šolanje nadaljujem v smeri ______________. Opravljal sem tudi priložnostna dela, kot ________. Bil sem v programu javnih del in sicer kot ________________. Zdaj sem prijavljen na Zavodu za zaposlovanje.
Tekom svojega dela, sem pridobil delovne navade in se izkazal kot odgovoren in zanesljiv delavec. Pri delu sem natančen, pripravljen pa sem se tudi dodatno izobraževati.
V upanju, da imate zame kakršno koli delovno mesto, vas prosim, da me obvestite oziroma mojo prošnjo za delovno mesto posredujete pristojnim za kadrovsko politiko v vašem podjetju.

Z željo po ugodni rešitvi moje situacije vas vljudno pozdravljam.

XXX YYY

Živjo, malo napiši, za katero delovno mesto se boš prijavila. Imam shranjenih več vzorcev.

Jaz bi tudi prosila za kakšen nasvet in sicer prav za prijavo na razpis za delo na zavodu za zaposlovanje!

hvala!

Kakšen nasvet bi pa rabila? A si še čisto sveža nezaposlena?

Jaz sem si na začetku največ pomagala z brskanjem za informavijami na zaposlitvenih portalih. Najbolj prosuktiven se mi je zdel Mojedelo.com, kaj se da najti tudi na Zaposlitev.net, potem je še Mojakariera,

v zadnjem času pa imamo nov portal na Gorenjskem in sicer http://www.mrezakadrov.com. Je kar zanimiv in ponuja dosti informacij, kako napisati življenjepis in prijave. Če si z Gorenjeske, ti priporočam, da pokukaš nanj.

Če kaj rabiš, kar napiši.

Tak vzorec je že čisto zastarel.

Se strinjam z Nino. Tisti vzorec prijave je res zastarel.
Prilagam enega novejšega. Ostale primere si poglejte na http://www.mrezakadrov.com. In ostale nasvete tudi.

PRIMER PROŠNJE ZA POSl. SEKRETARJA

Marija Korun
Kletarska 2
1000 Ljubljana

Tel.: 01/ 546 34 82
E-mail: korun@email.si Ljubljana, 5. maj 2005

SINTA D.O.O.
Šmarješka 78
1000 Ljubljana

PRIJAVA NA ZAPOSLITVENI OGLAS ZA POSLOVNO SEKRETARKO

Spoštovani!

V dnevniku Večer sem danes zjutraj z zanimanjem prebrala Vaš oglas, s katerim vabite k sodelovanju novo sodelavko, poslovno sekretarko.

Ker izpolnjujem objavljene pogoje, saj sem podobna opravila uspešno in z zadovoljstvom že opravljala, sem se odločila kandidirati na to prosto delovno mesto in se Vam tudi pisno nekoliko predstaviti.

Z administrativnimi deli, s pisanjem po nareku, še posebej pa s samostojno sestavo spremnih dopisov, z arhiviranjem ter s sprejemanjem in z odpošiljanjem pošte, sem se seznanila že takoj po končani srednji ekonomski šoli kot pripravnica na ljubljanski občini.

Kmalu po opravljenem strokovnem izpitu, na katerem je bilo poudarjeno prav področje pisarniškega poslovanja, sem se zaposlila v gradbenem podjetju kot tajnica v sektorju zunanje trgovine.

Pri tem delu je prišla do izraza moja sposobnost organiziranja dela, komunikativnost, še posebej pa dobro poznavanje nemškega in angleškega jezika. Uvedba osebnih računalnikov v naše poslovanje je pomenila zame nov izziv in danes si brez njih ne morem več predstavljati dobro organiziranega dela.

Ob nastanku znanih težav v gospodarstvu in ob vedno večjem združevanju področij dela, se je večal tudi obseg mojih nalog. Tako sem spoznala finančno poslovanje s tujino in z domačimi poslovnimi partnerji, delo v komerciali, pa tudi v kadrovski službi, kjer sem nekaj časa nadomeščala bolno sodelavko.

Po stečaju podjetja sem bila za določen čas, za čas vrnitve delavke s porodniškega dopusta, poslovna sekretarka v manjšem trgovskem podjetju, ki je prisotno tudi na italijanskem tržišču. To je bila zame priložnost posvetiti se italijanščini, v kateri se že kar dobro sporazumevam.

Navedena znanja želim koristno uporabljati tudi v prihodnje, morda prav v Vašem kolektivu.

Rada bi izvedela več o delu, ki ga ponujate, o Vaših pričakovanjih, Vam povedala še več o svojih znanjih in tudi o svojih osebnostnih lastnostih. Zelo bom vesela, če mi boste dali priložnost in me povabili na osebni pogovor.

Mnogo poslovnih uspehov in lep dan Vam želim!

Marija Korun

Priloge:

– Življenjepis
– Kopija zaključnega spričevala
– Priporočila

Tisti prvi primer je res zastarel. Mene je moja svetovalka na zavodu prav napizdila, da kaj me ni sram da pišem prošnje kot se jih je pred desetimi leti. Da se to za eno skoraj dipl.ekonomistko ne spodobi.
Dala mi je vzorce ki gredo nekako tako kot je napisala dami.

LP

Da na zavodu učijo pisat take prošnje – katastrofa. Jaz sem ravno končala diplomo na temo zaposlovanja. To je iz moje diplome in sigurno ni zastarelo:

SPLOŠNA SHEMA:

IME IN PRIIMEK
naš naslov
telefon kraj, datum

NASLOV DELODAJALCA

NAGOVOR: * Zadeva: Prijava na delovno mesto
ali Vloga za sprejem v delovno razmerje
ali Ponudba…
oziroma
*Spoštovani gospod ali gospa (ime in priimek)

UVOD: Vsebuje sporočilo, za katero delovno mesto kandidiramo, in kje smo zasledili,objavo prostega delovnega mesta, (če je bilo objavljeno).

JEDRO: Je najpomembnejši del naše prijave. Vsebuje naj podatke o tistih naših delovnih izkušnjah, znanjih, spretnostih, osebnostnih lastnostih, interesih…, ki so potrebne za opravljanje dela, za katerega se potegujemo.

ZAKLJUČEK: Z njim se poskušamo nevsiljivo napovedati na razgovor. Poskušajmo biti izvirni in drugačni.

Priloge: Spričevala in druga dokazila, (če jih delodajalec zahteva), priporočila,…

SLOVNIČNA PRAVILA PISANJA PRIJAVE NA DELOVNO MESTO

Pravila veljajo tudi za ostale spremne dopise.
Oblika
• Dopis naj bo sestavljen iz ene strani.
• Uporabimo pisavo Times New Roman, velikost 12, izjemoma 11.
• Pisati začnemo vrstico ali dve nižje od zgornjega roba.
Naslov pošiljatelja
• V zgornjem levem kotu napišemo svoje ime in priimek ter naslov. Med poštno številko in krajem naredimo vsaj dva presledka.
Zapis datuma
• Napišemo ga v isti vrstici kot kraj bivanja in poravnamo desno; velikost črk 11.
• Pravilen zapis datuma: Ljubljana, 17. 2. 2005 (upoštevajmo levostičnost pike in v datumu ne pišimo ničel (ne 02.)).
Naslov prejemnika
• Med naslovom pošiljatelja in naslovom prejemnika pustimo štiri ali pet praznih vrstic.
• Tudi pri kraticah, ki so sestavljene iz več besed, velja isto pravilo kot pri zapisu datuma (d. o. o. – s presledki).
Naslov dopisa
• Napišemo ga tri ali štiri vrstice pod naslovom prejemnika.
• Pomembno je , da v naslovu dopisa upoštevamo:
 kratko vsebino – npr. Prijava na prosto delovno mesto ali
 nagovor – Spoštovani, – sledi vejica in nadaljevanje dopisa ali
 kreativno nadomestilo. Slednjega danes vedno pogosteje uporabljamo – npr. Prava odločitev za vas sem jaz.
• Naslov mora biti poudarjen in viden. Uporabimo lahko drugo pisavo, napis odebeljimo, pišemo postrani in podobno.
• Pomembno je tudi, da če začnemo našo prijavo npr. s kreativnim nadomestilom, jo moramo z njim tudi končati.
Vsebina dopisa (jedro)
• Pisati začnemo tri vrstice nižje od naslova.
• V jedru naj bi zapisali naslednje podatke:
 kje in kdaj smo videli oglas in zakaj se nanj prijavljamo;
 kaj lahko kot bodoči zaposleni podjetju nudimo;
 na kratko opišemo, kaj smo po izobrazbi, kakšne so naše predhodne delovne izkušnje;
 posebna znanja, kamor lahko uvrstimo jezike, poznavanje računalniških orodij, različne seminarje, tečaje;
 opišemo svoje osebnostne lastnosti;
 vljudno se povabimo na razgovor.
Pozdrav oziroma zaključek
• Napišemo ga dve prazni vrstici pod jedrom.
• Uporabimo lahko:
 avtomatiziran zaključek (Z lepimi pozdravi …),
 stavčni zaključek (V želji po pozitivni odobritvi moje prijave …) ali
 kreativno nadomestilo (npr. Prepričana sem, da sem vas
prepričala …).
• Dve vrstici nižje od pozdrava oziroma zaključka pustimo prostor za lastnoročni podpis (ni potrebno, da sta ime in priimek natisnjena).
Priloga
• Na zadnjem mestu, vrstico pod podpisom, pa zapišemo še priloge (podčrtano). Ne pozabite na sklanjatve in števila (priloga, prilogi, priloge) npr.
Prilogi:
– CV (lat.curriculum vitae, življenjepis)
– Dokazila o izobrazbi

Upam, da sem ti kaj pomagala in morda še komu drugemu.

če podjetej zahteva PROŠNJO ZA ZAPOSLITEV. pol je tako podn. ker zaposlitev in delo ni isto. plus tega prošnja je za take ki nič ne znajo.
ti bom dal jaz primer.

npr. zasledil sem vaš oglas za delo tam pa tam. star sem 25 let. imam končano 3 letno šolo za vodovodarja. imam 5 let delovnih izkušenj. in obvladam svoj posel. nimam nobenih omejitev.
iščem zaposlitev za nedoločen čas v podjetju z dobrim imenom.

pa svoje podatke za kontakt.

to je to!!!! vse drugo jih ne rabi in ne sme zanimat. saj ne iščejo fotomodela ali neke politične figrue. ampak delavca ki neki zna in ima željo delat. preprosto.

in počakaš, da te pokličejo na razgovor. ali poveč kaj več o sebi. če želijo vedet več o tebi, jim PISNO pošlješ obrazložitev, kaj pa vas zanima?? postavite mi vprašanja pa vam odgovoril, če se mi bo zelo primerno!!!!

JA A JE UREDU??!! ne pa bukve pošiljat? saj ni kandidat za specijalno enoto ali OVS. ali kakšno šalabajzarsko ministrstco da bo kaki sekretar ke sedu pa po kafejih in kosilih hodil cel čas. pa mau gobcal!!

to je delo in nič druzga. vodovodar npr. to ni ventilator , mešanje lufta!!! to moraš neki znat pa konc dneva neki pokazat!!! ne moreš se skrivat za papirji in pravili internimi pravili, SOP-iji, ukazi, pa prelaganje odgvornosti tid. pa samo gledat, kako se maskirat po postruje da te ne najdejo. ja ja poznamo te mutibariče. ob 14.30 pa vsi preoblečeni na čikecih čakajo da se lahko grejo po postroju štemplat. prokleta drhal lena!!

Kje pa lahko napisem prosnjo za delo..na kateri strani..?

Kako naj napisem ponudbo za delo?IMam cistilni servis in rada bi si dobila nove stranke!

Če maš dobre ročne spretnosti ali veze je bol ko ne vseen kakšna je prošnja 😉

Problem je, ker bi vse rade ne stresno delo poslovne sekretarke, ki pa se jih ne potrebuje veliko.

XXX YYY
Naslov
Mesto

Datum

Prejemnik

Zadeva: Prošnja za zaposlitev

Spodaj podpisani X Y, rojen __________, stanujoč ____________________-, se na vas obračam s prošnjo za zaposlitev.
V nadaljevanju vam podajam kratko predstavitev.

Po osnovni izobrazbi sem ______________ z opravljenim pripravništvom v _____________. Šolanje nadaljujem v smeri ______________. Opravljal sem tudi priložnostna dela, kot ________. Bil sem v programu javnih del in sicer kot ________________. Zdaj sem prijavljen na Zavodu za zaposlovanje.
Tekom svojega dela, sem pridobil delovne navade in se izkazal kot odgovoren in zanesljiv delavec. Pri delu sem natančen, pripravljen pa sem se tudi dodatno izobraževati.
V upanju, da imate zame kakršno koli delovno mesto, vas prosim, da me obvestite oziroma mojo prošnjo za delovno mesto posredujete pristojnim za kadrovsko politiko v vašem podjetju.

Z željo po ugodni rešitvi moje situacije vas vljudno pozdravljam.

XXX YYY

pozdravljeni… kako bi pa lahko js napisal prošnjo za delo ker tole mi ne odgovarja!?

npr: Tekom svojega dela, sem pridobil delovne navade in se izkazal kot odgovoren in zanesljiv delavec to nemorem js poslat ker bi bila laž.

ali je boljše lagati in dobit delo ali nelagati in nedobiti dela je moj problem! ampak se bolj k nelaganjem vlečem..

Se podpišem pod tole, malo zastarela tema ampak vseeno…

Tiste primere ko so pisale zgoraj so too much kdo se sploh ima cas danes prebirat take prosnje jaz prosnje sploh ne posiljam (delam samo v avstriji) posljem samo kdo sem kaksno izobrazbo imam in za kaksno delo se zanimam zraven pa prilozim zivljenjepis po europassu v katerem pise itak vse kar zelijo vedeti, zanimajo jih pa samo delovne izkusnje nic drugo, fucka se jim kje si ti solo delal kolk si imel oceno kaksno diplomo imas to vse spregledajo samo izkusnje jih zanimajo, da vozis avto in znanje tujih jezikov… sluzbo sem menjala ze ca 6x in vsakic dobila v roku enega tedna po tem ko sem poslala mejle… preden mejle posljem pa seveda vse firme poklicem ce sploh iscejo koga ker gor je tak zakon o varovanju podatkov in ne smejo hraniti zivljenjepisov in prosenj zato pac klicem od prve do zadnje firme v obmocju kjer bi rada siht nasla in prosim za ofgovorno osebo za zaposlovanje in jo vprasam ce iscejo ce ne iscem dalje ce pa ja pa posljem mejl in iscem se vedno dalje ne cakam polna upanja da mi bodo pozitivno odgovorili…
Tisti ki zaposlujejo iscejo samozavestne ljudi ki povejo bistvo so hitri in znajdljivi ne pa take ki zavlacujejo pa se po eni uri ne pridejo do bistva … tak da ja samozavesten nagovor kratek z alinejami , prilozite zivljenjepis to je to…

Moj primer za tiste ki razumete nemsko…

Sehr geehrte Damen/Herren

Ich bin Ime Priimek…, Poklic.

Ich habe ein sehr großes Interesse für sie zu Arbeiten und hoffe dass ich Sie mit meiner Person und meine Qualifikationen zur einem Persönlichem Gespräch überzeugen kann.

Anbei shicke ich Ihnen meinen Lebenslauf und freue mich um eventuelles Vorgespräch.

Mit freundlichen grüßen

Ime Priimek

Woila to je to in nic vec… pa srecno vsem ki se iscete siht…

good one 😀

New Report

Close