Kako naprej?
Avtor: Rozeta
Datum: 05-01-04 10:04
V bistvu sem se znašla na razpotju… S fantom sem bila dolgih 10 let.. Preživela sva marsikaj.. Imela sva vzpone in padce… Skupaj sva se smejala, jokala… skupaj sva rasla…
Ima me zelo rad, zelo veliko bi storil zame… Tudi jaz ga imam še vedno rada, ljubim pa ga ne več. Prizadel me je. Ranil me je v dušo in še globje, zato sem odšla. Našla stanovanje, ga opremila. Tega bo zdaj že eno leto…kako beži ta čas. Oba sva si takrat obupno želela otroka. Ampak sva se odločila da počakava, da dobim za nedoločen čas. In lani je to bilo, samo nisva bila več par. Letos bi se morala poročiti…. Pa ni nič iz tega.
Začelo se je s tem, da sva živela pri njegovih. Nikakor se noče odseliti, niti zdaj. Želi da se vrnem k njim. Zagotavlja da bo vse drugače, pa vidim, da se ni nič spremenilo. Zapustila sem ga, ker me ni razumel. Tudi meni se je odprla kariera in sem rekla, da bom poskusila. Ni mi bilo všeč. On ja, meni ni treba, ženska naj bo doma in ima otroke. On lahko poslovno raste… Kontroliral je vsak moj korak, prepovedal službena potovanja.. Celo to mi je rekel, da naj se odločim ali služba ali on…mislila sem da se heca, da me zbada, a ne , on je mislil resno. Ker sem morala na službeno pot sem ga bila prisiljena zapustiti. Potem me je skoz klical s kom se vozim, da bo prišel za mano, da… skratka bilo je noro. Ko sem se vrnila sem šla k staršem. Prišel je pome, češ da ni delal prav… Doma je držal z svojo mamo. Jaz sem hotela v mesto, ona je hotela da dela drva. Ugodil njej. Vse sobote, nedelje in vse praznike sva preživela z njegovimi. Kot da nisva svoja družina… Potem je začenjal z ljubosumnimi izpadi, nisem smela na kavo, pijačo, prepovedal klice iz službe, me nadziral… Sploh pa ukinil vsa kosila in večerje. Z izgovorom, da to ni plačano, da ne spada k službi…. Nisem več vzdržala. Zopet sem po nekaj mesecih odšla. Želela sem zaživeti na novo, drugače. Pa je po pol leta prišel k meni in mi rekel, da me ljubi, da noče brez mene, da se naj vrnem. Povedala sem, da ne grem nazaj, da naj me pozabi…. Začel je groziti in grožnje urisničevati… Bojim se. Zdaj se zopet dela prijaznega, odkritega… želi me prepričat. Želi tudi imeti otroka. Presneto, tudi jaz.. Tako dolgo sem čakala, zdaj ko ga lahko imam pa tole sranje… pravi da ga ne morem kar tako pustiti oz. zapustiti. Želi z mano otroka. Ko mi tako lepo prigovarja bi skoraj popustila. Ampak ko pokaže svoj obraz…bi najraje umrla. Ampak niti pod razno ne spoznam drugega moškega. In kaj šele da bi mi bil všeč… Bojim se, da bom zaradi želje po otroku, po družini popustila, se vrnila k njemu. Ampak globoko v sebi tega ne želim, ne zmorem… Pri njih bi znorela ali resno zbolela. Nisem bila več srečna. Tega pa on ne razume. Kajti imela sva jesti in piti, vsak svoj avto, krasno stanovanje…. vse za družino… Zdaj bi bil z mano seveda pri njih in držal z mano, če verjamete.. pravi da bo drugače, jaz pa ne zaupam več – nekako ne morem. V bistvu jaz tega ne želim in se mi ne zdi prav, da bi popustila zaradi otroka, družine…. Nekaj v meni je umrlo. Ampak vseeno bi morda lažje živela z njim kot pa sama..
Je bila katera v podobni situaciji. In do kdaj še imam čas za otroka, če štejem 30 let?
Lepo si napisala, kaj se je dogajalo v preteklosti s tem fantom. In verjemi, da bi se tudi v prihodnosti. Še stopnjevalo bi se. Zakaj si želi otroka? Da bi te s tem priklenil nase in te lažje kontroliral in izsiljeval. Si res želiš otroku “omogočiti” tako življenje? Verjemem, da si želiš dete, ker se ti zdi, da se ti izteka biološka ura. Samo pomisli ceno, ki bi jo za to plačala.
Človek se ne more spremeniti iz danes na jutri. Kaj on naredi za to, da bi razrešil svoje probleme? Je začel obiskovati skupino (npr. skupino za nenasilno komunikacijo), kjer ga učijo nadzorovati njegovo ljubosumnost? Obiskuje morda psihologa, ki mu pomaga razreševati stvar, ki jih vleče že od otroštva? Se trudi, da bi se rešil prevelikega vpliva in nadzora svoje matere? Ne? Nič od tega? Potem beri dalje.
Tvoja rešitev je, da se čisto omejiš od tvojega bivšega. Nič več stikov, klicev, srečevanj. Če hočeš svoj duševni mir, je to nujni korak. Ne zaupaš mu več, torej upoštevaj to svojo intuicijo, upoštevaj svojo zdravo ženskost, ki ti pravi, da ta zveza nima svetle prihodnosti.
Potem pa lahko se enkrat poskusita. Pa poskusita vsak malo odstopiti pri stvareh, ki vaju motijo (kariera…).
Mogoče bo pa šlo, če se bo le čustveno ‘odvezal’ od staršev. Če pa še ni pripravljen, pa najdi koga ustreznejšega… Saj ni ednini… Stara pa tudi še nisi toliko…
Si nora? (oprosti, ampak…)
Zasnovati druzino z nekom, ki
– ga nimas rada
– te nima rad, ampak si te lasti
– je bolestno ljubosumen (to je bolezen, ki zal NI OZDRAVLJIVA!!!)
– je pretirano navezan na ‘mamico’
– ti je GROZIL in ne vem kaj se (meni bi samo enkrat!!!!)
– je totalni custveni kripelj in hinavec in laznivec (vse ti bo rekel…delal pa drugace)
Si res mislis, da bi bilo to za tvojega otrocka, ki si ga tako zelis eno zdravo
in srecno okolje za odrascanje? Bi ob ocetu, ki mamice ‘ne pusti’ ne kavo
s kolegico lahko zrasel v normalnega cloveka? Nemogoce- in ti to ves.
In vendar je enostavno. Vse, kar moras narediti je to, da dokoncas vajino
‘storijo’ v svoji glavi. Reci ze enkrat ‘konec je’ in zacni pogumno ziveti svoje
zivljenje. In ni NICESAR vec, kar bi se morala z njim ‘se zadnjic pogovoriti’…
kar bi ti moral se enkrat telefonirati, te spet obiskati….enostavno prekini
stike, povej mu svojo dokoncno odlocitev in potem ne sprejemaj vec ne
telefonov, ne obiskov.
Za otrocka je cas. Brez skrbi.
Samo da bo z nekom, ki te bo imel rad, ti stal ob strani in vse.
Verjemi, da bo potem, ko bos ‘pometla’ z nadlegovanjem bivsega in si
ustvarila dusevni mir, najti ‘pravega’ veliko lazje.
Kratek odgovor-čimdlje od njega.
Ne, ne in se 1x ne. Odidi (dokoncno, za vedno) in se ne vracaj. Ni prihodnosti. Naj te ne vodi obcutek “starosti” glede otroka. Tudi jaz sem zacela “na novo” pozno – pri 31h letih, pa sem mislila, da mi nikoli vec ne bo dano in da je bolje, da se vrnem in zadovoljim s tistim, kar sem imela (veliko materialnih dobrih in dusevno praznino). Brez nacrtov po novi zvezi, me je potrkalo nakljucje in mi prekrizalo pot z novo ljubeznijo. Ljubeznijo! 2 leti sva bila skupaj in sele pri poznih 33h se je rodil nas mali!
Torej: glavo pokonci in anprej v zivljenje (brez sledi iz preteklosti – se prepogosto nas spremljajo taksne, ki jih ne moremo izbrisati).
AAA
HUDO v takšni situaciji je res tško svetovati , veliko nas je in vsak ima za seboj vzpone in padce .Večini otrok pomeni vse in kaj ti pomeni otrok v zakonu ki je slab največkrt je to peku zato ker trpiš da ima ta otrok družino .Še njslabše je če tvoj najdražji drži z starši bolj kot s tabo to postane s časoma zelo boleče in najslabše odnese prav otrok .Pmisli na to in poišči nekoga ki bo stal tebi in tvojemu malčku vedno ob strani in ne samo takrat ko ga tišči v jajcih ali je pravi ali ni veš samo ti .
Hmmmm…. Premisli, stokrat!
Jaz bi se na vso moč potrudila, da ga za vedno izbrišem iz svojega žiljenja!
Verjemi, to ne pelje nikamor! Tako ne boš nikoli srečna in zadovoljna!
Pozabi in si najdi novega partnerja!
In, ja, za otroke imaš še vedno ogromno časa!
Srečno, Rozeta!
Lp, Mateja
Draga Rozeta, tale tvoj zadnji stavek mi ni nič všeč, po vsem tem kar si napisala: “Ampak vseeno bi morda lažje živela z njim kot pa sama..” Raje sama, kot pa s takim kretenom!!!!!! Oprosti izrazu, ampak tale tvoj se mi zdi en velik nedorasel, nesamostojen kreten. Otrok te bo nanj samo še bolj privezal in to na ketno, ta debelo….A si predstavlaš, da imaš z nim otroka in blabla….pol se boš pa čez par let odločila, da se ločiš??? Kaj misliš, kako bo? Še enkrat si preberi, kaj si napisala, kak je bil do sedaj bo tudi v naprej…sigurna bodi. Tak človek se ne bo nikoli spremenil, nikoli!!!!
Hja, seveda vem.
Zavedam se da z njim ne morem biti več srečna, preveč me je prizadel. Verjetno sem tudi jaz njega, ko sem se tako odločila. Vendar sem se morala, da lahko zdaj živim. K sreči so mi pomagali moji, našli stanovanje in pomagali pri selitvi… sama ne bi zmogla. In zdaj naj bi popustila. Ne. Vem, da ravnam prav. Ampak boli me, ker sem si in si še vedno tako zelo želim otročka. Malo pa me verjetno lovi panika, da bo prepozno…. Tudi jaz sem po eni strani raje sama kot pa z njim. Kot da imam tako življenje. Ampak težko je, ker imam željo po družini, vendar pa ne takšni kot bi jo imela z bivšim.
Ampak kako mu to dopovedat. Vsak dan me išče, hodi za mano… noče oditi. Očitno mame ne posluša več, kajti če bi jo bi bil doma… Nočem klicat policije ampak mirno razrešit. Kamorkoli grem je zadaj… Težko je. Kljub temu, da sem mu milijonkrat povedala da naj da mir, da ne bom z njim kar vztraja. Zdi se mi da vedno bolj. Če pa nastopim grdo začne z grožnjami…ne znam si pomagat!
veš kaj, jz bi takole malo na grd način naredila, sicer vprašanje kaka bo reakcija: najdi si enega tipa, samo za tko, da te vidi z njim, po možnosti enga takega, ki ga ne pozna, mogoče prosi kakega sodelavca, naj te recimo spremi, ko greš iz službe…al kej takega. Očitno z lepimi besedami ne boš daleč prišla, boš morala še malo na grd način z njim…..Drugo, spremeni telefonsko številko, če te nadleguje v službi, sodelvcem povej, kako je na stvari in naj se oni oglašajo na tvoj telefon…Samo za božjo voljo, nikar z njim otroka, pa če si ga še tako želiš!!! Sej si še mlada, imaš vsaj še 10 let cajta za otroke…in ni hudič, da ne boš koga najdla, sicer če boš doma čepela in samo tuhtala kaj narediti, bo bolj kriza….A imaš svoj avto? če ga imaš….po službi se zapelji nekam, ne vem, k prijateljici al pa se kar tko mal okol vozi….samo da te ne najde….Vem, da je hudič, če te tkole nadleguje in grozi, samo nikar ne popuščaj. Pa sej ni edini moški na svetu!!!
Ojoj, tale tip je bolan.
Želim ti, da se ga boš čimprej rešila.
LP
Najprej si ti njega spravi iz glave, nekaj se ukvarjati z njim.
Ne odgovarjaj, ne oziraj se, ne zmeni se zanj.
Se vedno so v tebi sledi slabe vesti (kako si ga prizadela s svojo odlocitvijo
– ej, sam je kriv zanjo, ne ti), ga opravicujes (kako se je poboljsal, da ni
pri mami doma – takoj ko bos popustila, bo ne le po starem, ampak se
slabse, saj bo vedel, da lahko vse doseze, ce hoce)
Spremeni zivljenske navade (kdaj gres v trgovino, po kateri poti domov)
Najdi si hobi (rekreacijo, izobrazevanje), kjer bos zunaj doma in med ljudmi.
Tip vztraja zato, ker vidi, da se te prime. Da reagiras. Da se bojis. Mogoce
popuscas. Kaksen model to mora biti, da mu je vseeno, ce gre za golo
ustrahovanje in izsiljevanje – samo da te ‘ima’….
Se nekaj.
Cetudi ne zelis policije…v primeru grozenj MORAS to javiti….zapomni si,
delal ti bo to, kar mu bos dovolila.
Ce ti lahko nekaznovano grozi, potem lahko te groznje kdaj tudi uresnici.
Pokliči njegovo mamo in ji povej vse kar počne. Malo še pretiravaj. Pokliči vsakič, ko se bo pojavil. Če ga ima v oblasti, ga bo ona spravila v red.
Če on igra umazano, moraš tudi ti.
Kaj naj recem kaj je 10 let proti celemu zivljenju!!!
Uzivaj!
Da bi šla nazaj k njemu razmišljaš. Ja, če si totalno nora potem le pojdi!
Nikar pa ne napravi te neumnosti, da bi imela otroka z njim. Sebi, če že hočeš, kar uniči življenju, otroku pa nimaš pravice.
Postavi se že končno na lastne noge. Če ti bo pa fant grozil, ali te kakor koli nadlegoval pa pokliči policijo.
Časa imaš več kot dovolj. Za vse. Jaz se krepko približujem štiridesetim, pa čakam svojega prvega otroka z drugim možem. Nikar nikar nikar si ne dovoli, da bi te želja po otroku tako obrnila, da bi te tipson privabil nazaj v svoj pekel. Zakaj pa misliš, da te nagovarja da bi imela otroka? Zato, da te bo lahko za celo življenje okoval nase in potegnil v svoje govno. A misliš, da mu je kaj do otrok? Motiš se. Do tega mu je, da bi imel nekoga pod kontrolo. Tako kot ima njega njegova mamca, po vsej verjetnosti. Vse skupaj spominja na zgodbo o repici, ki jo niso mogli izpuliti. En drugega držijo za goltanec, a ne vidiš? In zdaj bi radi družno izpulili tebe, repico, da jo bodo lahko požrli. Če si se že zdaj počutila tako bad, kaj misliš, kako bo, ko boš dejansko odvisna od njega? Kako bi te izsiljeval preko froca? Kake službene poti, večerje, kofetke, službe si predstavljaš potem?
Vsak zdrav moški ti lahko zaplodi otroka, velika večina jih tudi ni psihopatska. Zato ne rini v zvezo s psihopatom in k njihovi psihopatski familiji zaradi želje po materinstvu.
Pomiri se. Edino pravilno, da si mu dala dvojko. Če ti bo grozil pokliči policijo. Kaj je on tebi? Prav nič.
Pri tridesetih pa si šele na začetku čudovitega obdobja, ki se ga lahko kot svobodna in neodvisna ženska samo veseliš in pričakuješ same lepe stvari. Tudi otroke. Zato ne paniciraj.
Spoštovana Rozeta,
tako bi komentirala;razumeti skušaj tudi njegovo vedenje,biti z nekom toliko časa je tudi na njega naredilo emocionalne vezi.To,da je ljubosumen ni prijetno zate,pa vendar je neprijetno tudi zanj.Tudi on se je predajal tebi!!In kaj zdaj pričakuješ od njega?? Da bo kar tako pozabil na vse tisto kar sta imela? Skratka,ne ga obsojat in tudi ve druge ženske tukaj ste res nerazumevajoče.
Sicer pa,čE GA NE LJUBIš,pač ne bodi z njim.Sčasoma bo dojel in si bo našel drugo žensko,ti pa drugega moškega.
Jaz ga ne obsojam,ker je tako ljubosumen.Tudi NJEGOVA DUšI TRPI,to vedi!! Če bo nadaljeval z nadlegovanjem,ga ovadi pri policiji.
Ponavljam pa,vedi,da tudi njemu ni lahko IN NE SEBE DELAT SVETO MATER TEREZO,SAJ STA ZA PROPAD ZVEZE POTREBNA DVA!!! Me ne prepričaš drugače.Tako je življenje.Vsak trpi,ne le eden.In oba sta kriva,ne le eden.Pomisli pa na to,da se ti je vsa ta leta predajal in TEGA NE MORE KAR TAKO POZABITI.Malo psihološkega znanja ti bo olajšalo razumevanje tega človeka,ki je tudi sebe samega delil s teboj.Sicer si bo našel drugo žensko in mu želim,da bo z njo srečnejši.Tebi želim enako.
S spoštovanjem
Mirjana, 25 letna študentka
Spoštovana Rozeta,
tako bi komentirala;razumeti skušaj tudi njegovo vedenje,biti z nekom toliko časa je tudi na njega naredilo emocionalne vezi.To,da je ljubosumen ni prijetno zate,pa vendar je neprijetno tudi zanj.Tudi on se je predajal tebi!!In kaj zdaj pričakuješ od njega?? Da bo kar tako pozabil na vse tisto kar sta imela? Skratka,ne ga obsojat in tudi ve druge ženske tukaj ste res nerazumevajoče.
Sicer pa,čE GA NE LJUBIš,pač ne bodi z njim.Sčasoma bo dojel in si bo našel drugo žensko,ti pa drugega moškega.
Jaz ga ne obsojam,ker je tako ljubosumen.Tudi NJEGOVA DUšI TRPI,to vedi!! Če bo nadaljeval z nadlegovanjem,ga ovadi pri policiji.
Ponavljam pa,vedi,da tudi njemu ni lahko IN NE SEBE DELAT SVETO MATER TEREZO,SAJ STA ZA PROPAD ZVEZE POTREBNA DVA!!! Me ne prepričaš drugače.Tako je življenje.Vsak trpi,ne le eden.In oba sta kriva,ne le eden.Pomisli pa na to,da se ti je vsa ta leta predajal in TEGA NE MORE KAR TAKO POZABITI.Malo psihološkega znanja ti bo olajšalo razumevanje tega človeka,ki je tudi sebe samega delil s teboj.Sicer si bo našel drugo žensko in mu želim,da bo z njo srečnejši.Tebi želim enako.
S spoštovanjem
Spoštovana Rozeta,
S spoštovanjem
Seveda sta za propad zveze potrebna dva. Ampak hudič je kot vedno v podrobnostih, a veš? Če zveza propade zaradi tega, ker se kot osebnostno zrela ženska ne pustiš kontrolirat psihopatu bi z njenega vidika temu težko rekli PROPADLA zveza, temveč osvoboditev. Če pa gre za psihopata ki si ni našel kompatibilno motene osebe, ki bi v zvezi z njim vztrajala, lahko tako zvezo označiš za propadlo z njegovega zornega kota. Seveda lahko tudi en popoln control freak trpi kot žival. Ampak zakaj? Zato, ker pač ni našel objekta (!!!) nad katerim bi z vso predanostjo svoje duše izživljal svoje potrebe. Tudi nepoštene stvari lahko delaš zelo pošteno. Žensko npr. lahko pošteno premlatiš, he he he. Pošteno ustrahuješ, pošteno žališ, pošteno zasramuješ iz poštenih vzgibov da zadovoljiš globočine svoje duše. In če to delaš pošteno deset let še ne pomeni, da si poštenjak in sploh kaka protiutež ženski, ki se po tvojem dela za “mater Terezo”. Ne vem od kje ti črpaš svoje psihološko znanje in primerjave. Verjetno iz kake pastoralne psihologije, ki ženskam zapoveduje !!! natanko to, kar ti očitaš Rozeti. Biti Mati Tereza. Razumeti, da tolče, ker ljubi! Bullshit pa tak!
Koka, 38 letna ločenka, univ.dipl.oec, podiplomska študentka, nosečnica, ateistka, sufražetka, visoka upravna delavka, kuharica, nekadilka, avanturistka, občasna lenoba, s ploskimi stopali………………………
Cenjena Koka,tako sfrustrirane ženske pa še nisem srečala,kot si ti.
Drugič,kje imaš dokaze,da je njen tip res psihopat?? Glede na to,da študiram pravo,verjemi,vem kaj pomeni utemeljitev nekoga za psihopata.Si zelo nesrečna,kaj? verjamem.Ampak najbrž si si sama kriva.Pa še to; ne prakticiram nobene pastoralne psihologije,ampak zgolj common sensus.
Lep pozdrav,cenjena soprebivalka planeta.Malo se skulirajte,gospa.
Bye bye
Pa še to; predlagala sem gospodični,ki je v dilemi,naj ga ovadi pri policiji.Če bi ji bilo tako grozno hudo,bi že zdavnaj šla in ga ovadila.ČE pa še sama pravi,da bi morda vendarle bila z njim?? Halo?To pove vse o njeni odločenosti,da ga ne ljubi.Ženske,dajte no bit malo bolj razsodne.SAj pravim,naj gre in ga ovadi,pa bo mir.Vendarle,ne morete biti tukaj vsi objektivni,saj nismo slišali njegove plati zgodbe,mi je prav žal.
Ne ganejo me nekulturni odgovori.Preveč se imam rada,da bi me,sploh pa sfrustrirani ne.
Srečno 2004!! In namig-če ne veste sami kaj bi,tudi drugi ne moremo vedet.
Forum je zaprt za komentiranje.