Najdi forum

kako naprej

Pozdravljeni,

dobila sem sklep sodišča o prenehanju veljavnosti v.d., sedaj lahko v 8+15 dneh vložim predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavosti v.d.. V.d. imam začasno vrnjeno, opravila sem kontrolni zdravstveni pregled, na katerem piše, da ga moram opraviti najkasneje čez 1. leto in udeležba na edukacijskih delavnicah. Zanima me, kako bo naprej s postopkom, če ugodijo mojemu predlogu?

hvala

Pozdravljeni, kot ste navedli lahko v roku vložite predlog za odložitev prenehanja veljavnosti v.d. Če bo sodišče sledilo/ugodilo Vašemu predlogu, vam bo izreklo 6 do 24 mes. rok v katerem ne smete storiti hujšega prekrška. Med tem boste morali še opraviti eduak. del. in dostaviti sodišču dokazila da ste o opravili. S tem boste obdržali v.d. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni,
Kot ga. Spelca, sem dobil sklep o prenehanju veljavnosti v.d.,
Kako naprej, kako se napiše ta predlog za odložitev izvršitve prenehanja vd? Kaj moram napisati v predlogu, je potrebno k odvetniku?
Smem voziti sedaj, ko sem dobil sklep o prenehanju vd, kaj se zgodi, če me ustavi kontrola cestnega prometa?
Ima kdo kakšen komentar,oz. izkušnjo je že šel skoz to fazo ?
Hvala lepa?
Uti

Pozdravljeni,

poslala sem predlog za odložitev prenehanja veljavnosti v.d.. Zanima me, v kolikšnem času dobim odgovor ? Ali me bodo ponovno povabili k sodniku za prekrške? Ali se za vsak dopis/ugovor na sodišče plača sodna taksa?

hvala za odgovore

Pozdravljeni ponavadi dobite odgovor v mesecu dni. Odvisno od zasedenosti sodišča. Ne plača se takse za vsak dopis ali ugovor. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni, opravite kontrolni zdravniški pregled in oddajte predlog za odlog prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.). K odvetniku ni potrebno, predlog lahko spišete sami. V njem naj bo navedeno zakaj potrebujete v.d. Lahko se obrnete tudi name. Do pravnomočnosti sodobe se lahko vozite. Če boste vložili predlog za odlog se lahko vozite do odobritve ali zavnitve predloga. Lp

Spoštovani g. Luka,
V isti poziciji sem kot ga. Spelca, samo, da ne znam kaj se spiše v predlogu za odložitev prenehanja veljavnosti v.d., in kako me tretirajo pri cestni kontroli prometa, torej pri preverjanju mi uradne osebe (policisti) lahko ugotovijo da se vozim brez kazenskih točk. a z vašim odgovorom mi je sedaj bolj jasno….
Hvala lepa,
lep pozdrav, utiuti

g.Luka jaz sem dobil odločbo o začasnem odvzemu v.d ,v njej je bilo navedeno,da lahko vložim zahtevo za vrnitev v.d dokler se postopek ne zaključi in da moram opraviti kontrolni zdravniški pregled.Pregled sem že opravil v njem zdravnica predlaga udeležbo na edukacijski delavnici,vlogo sem poslal na sodišće 15.3.2013.Med tem sem že dobil vabilo na sojenje ,ki ga imam naslednji teden 25.3.2013.Mene sedaj zanima ali bom moral po sojenju in sklepu spet na zdravniški pregled in ali mi bojo s strani sodišća dodane še dodatne naloge ali samo ta,ki mi jo je predlagala zdravnica v sedanjem zdravniškem pregledu.Nevem tudi ali se naj že sedaj udeležim delavnice ali naj počakam na odločbo sodišća.Zato vas naprošam če mi lahko poveste kaj je najboljše da storim .Za vse informacije se vam iskreno zahvaljujem . l.p

Pozdravljeni, kot sva govorila po telefonu. Sporočite kako bo. Lp

Spoštovani,

gre za dva postopka, eno je postopek zaradi vrnitve začasno odvzetega VD in ker ste predlog vložili in mu priložili tudi zdravniško spričevalo počakajte na odločitev sodišča. Drug postopek je zaradi prekrška, tu ste vabljeni na zaslišanje in po končanem postopku boste prejeli sodbo sodišča. Če bo sodišče presodilo, da ste za prekršek odgovorni vam bo naložilo globo in vam izreklo 18 KT. Ko bo sodba pravnomočna, pa vam bo sodišče v posebnem postopku izdalo sklep o prenehanju veljavnosti VD. Po prejemu tega sklepa počakate 8 dni, da postane pravnomočen, nato pa vložite predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD, zdravniško spričevalo vam velja to, ki ste ga sodišču že poslali in novega pregleda ni treba opraviti. Z edukacijskimi delavnicami počakate, saj vam jih bo sodišče naložilo v sklepu s katerim bo ugodilo vašemu predlogu in odložilo izvršitev prenehanja veljavnosti VD. V sklepu vam bo določilo tudi rok v katerem se morate na delavnice prijaviti in rok v katerem jih morate opraviti.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdravljeni!

Po prejemu sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja je odločilno sledeče:

– spoštovanje vseh predpisanih rokov za vložitev sodnega pisanja;
– vsebina predloga za odlog prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja mora vsebovati vse potrebne bistvene pravne vsebine (ne gre kar po domače);
– predlog mora biti primerno pravno utemeljen in individualno prilagojen vsakemu primeru posebej;
– primerno obnašanje pred Policijo in sodnikom;
– morebitne olajševalne okoliščine glede nujnosti vrnitve začasno odvzetega vozniškega dovoljenja (brezposelnost, nosečnost, otroci, bolezen v družini, …);
– vaši prejšnji storjeni prekrški in obnašanje po storjenem prekršku;
– uspešno speljan predhodni postopek vrnitve začasno odvzetega vozniškega dovoljenja;
– opravljen kontrolni zdravniški pregled.

Sodišče na podlagi vsega navedenega odloči o vsakem primeru posebej.

Na podlagi preko 220 individualnih izkušenj po uvedbi novele Zakona o prekrških in Zakona o voznikih vam v naši pisarni nudimo:

– individualno obravnavo vsakega primera posebej (ne gre kar po splošnih obrazcih);
– nasvete, kako se zagovarjati na sodišču;
– pravočasno vložitev vseh sodnih pisanj, da ne zamudite rokov;
– nasvete kam na kontrolni zdravniški pregled in nasvete o potrebnih zdravljenjih pred pregledom v primeru hujših težav z alkoholom;
– v primeru brezposelnosti vam pomagamo pri oprostitvi (v primeru prejemanja socialne podpore) ali obročnem plačilu (v primeru prejemanja nadomestila) sodnih taks;
– v primeru brezposelnosti vam pomagamo pri nadomestilu plačila kazni z deli v splošno družbeno korist;
– ostale nasvete in vodenje skozi postopek.

Takoj po prejemu sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja napišite na njegovo prvo stran datum prejema. Poskeniran sklep in morebitno vabilo na ponovno zaslišanje čimprej pošljite na našo elektronsko pošto XXX. Priložite tudi vaše kontaktne podatke (GSM).

S pravočasnim odzivom boste obdržali vozniško dovoljenje in privarčevali visoke stroške ponovnega opravljanja vozniškega izpita.

Ne ostani brez vozniške!

mag. Uroš Zadnikar, univ.dipl.uir.

New Report

Close