Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako naredim dober namaz iz riv,tun, sardin, pač tak mnjamiii

kako naredim dober namaz iz riv,tun, sardin, pač tak mnjamiii

?

Tuna, kisla smetana, malo majoneze, koruza iz konzerve, malo zenfa, lahko še kakšno kapro ali česen…vržeš v multipraktik in na hitro zmiksaš, da je še bolj na grobo zmleto.
Tuno prej fajn odcediš, pa koruzo tud, drugač je preveč tekoče.

Odličen recept. Danes probam. Pa po mojem paše na popečen kruh.

tudi jaz ga bom naredila, hvala

jaz ne dodam koruze, pač pa malo margarine, da se lažje maže, najbojši mi je na toastu+trdo kuhano jajce+kumarica

Dober tek in lepe praznike

A sem že omenla, da sem lačna in da me ne rajcat s temi stvarmi???!

Grem probat, če je ričet že…

2 rio mare, 1 sardine, en velik šlica masla, majoneza.

Meni je ta mnjam mnjam.

jaz dan: margarino, majonezo, petršilj, 1 tuno, malo slanih sardel, česen in vse to v mikser.
Njam, se mi že cedijo sline,…

Jaz delam enega z veliko sestavinami. Se splača ker je reees dober. Torej : 2 veliki konzervi tune, 2 srdelici, 2 slana fileta, 20 dag masla, 1/2 velike tube majoneze, kapre, par kislih kumaric, 1/2 v kis vložene paprike, peteršilj, žlica ajvarja in žlička gorčice. Vse skupaj vržeš v multi praktik in na fino zmelješ. najboljši je naslednji dan, ko se okusi premešajo. Po sestavinah lahko vidiš, da ni prav posebno “dijeten”, zato ga jaz pripravljam le za posebne priložnosti.

Živi in pusti živeti

Mi pa delamo s smetanovim namazom – recimo od merkatorja, pa konzerva tune. pa je super.

Jaz dam tuno, mal potečkam z vilico, not dam nekaj kaper (ki jih prerežem na pol), potem še majonezo in kislo smetano. Pa mal premešam in je.

Najprej sesekljam malo čebule, česna, dodam kumarice, kakšno olivo, začimbe: sol, poper, malo bazilike, rožmarina, kanček majoneze, zenfa, ajvarja lahko tudi malo kečapa. To vse skupaj še enkrat zmiksam in dodam dve konzervi odcejene tune, pa zmiksam, da nastane lepa masa. Če imam v hladilniku, dodam še skuto, super paše.
Ne smeš pa pretiravati s posameznimi sestavinami, da ti kakšen okus ne prevlada.

New Report

Close