Kako narediti dobro čokoladno glazuro?
najboljši je ganache.
temna čokolada razmerje 2:1, bela čokolada 3:1, v razmerju s smetano.
https://www.google.si/search?q=ganache&rlz=1C1TEUA_enSI650&oq=gana&aqs=chrome.1.69i57j0l5.3869j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8
Jaz temnega naredim tudi 2:2 in je mehak, tekoč, ampak se strdi lepo vendar ne preveč in je mehak ko se reže in svetleč.
Klasične čokoladne polivke pa so 100g čokolade in 3 žlice olja. Segrevaš na pari do tekočega.
Ganache pa narediš tako, da smetano segreješ do vretja, vanjo nalomiš čokolado in mešaš, dokler se ne stopi. In dolgo časa je čokolada tekoča, ampak brez skrbi, se bo strdilo.
Če rabiš ponovno tekoče, daš za par sekund v mikro.
to rabiš za prekrivanje recimo kremšnit ali medenjakov? po enem od gornjih receptov (jaz naredim z maslom), potem pa v vroči vodi segreješ (da se raztopi) čokolado najprej do 38-40 stopinj, malo ohladiš in nato ponovno do 33 stopinj … (pomagaj si s termometrom za merjenje temperature čaja) … je zakomplicirano, ampak pride res lepo …