Kako narediti HREN Z JABOLKI?

Hren z jabolki paše h kuhani govedini in praženem krompirju.
Za velikonočni zajtrk je čisto neprimeren.
Če bi ga pa naredila jutri za kosilo, ga naredi takole:
Kis razredčiš z vodo in vanj vmešaš nariban hren. Opereš jabolka in jih naribaš na isto debelino kot hren, ter zmešaš. Malo posoliš in dodaš žličko sladkorja. Če želiš lahko priliješ še žlico vina ali stisneš vanj pol pomaranče.
Hren s smetano:
Naribaš hren, ga zmešaš s kislo smetano v razmerju 1 žlica kisle smetane, 2 žlici drobno ribanega hrena. Malo posoliš. Lahko dodaš kakšno žlico jogurta.
Verjetno zato, ker se mi zdi, da na potico ne paše moker hren! :))))
Da, jaz (in poznam jih še veliko) jem velikonočno šunko na potici in čez natresem nariban hren. NJAMI!!
Hren na kakršenkoli način se mi zdi premočan za otroke. Naši otroci ga ne marajo. Tudi sama ga nisem marala do odrasle dobe. Zato se pri nas ne obremenjujemo s tem, kakšen hren bodo jedli otroci. Ko ga bodo hoteli ga bodo lahko v vseh variantah. Suhega, smetanovega, jabolčnega…. Po želji!


