Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako narediti HREN Z JABOLKI?

Kako narediti HREN Z JABOLKI?

Lepo bi prosila za recept kako narediti HREN Z JABOLKI? Rada bi ga naredila jutri zjutraj pri zajtrku pa ga ne znam. Mi lahko daste kakšne recepte?

Našla sem enega,,,vendar sem nekje videla da naj bi šlo noter tudi jajce? Nevem…prosim za kakšen recept za res dober Hren z Jabolki!

Hren z jabolki paše h kuhani govedini in praženem krompirju.
Za velikonočni zajtrk je čisto neprimeren.

Če bi ga pa naredila jutri za kosilo, ga naredi takole:

Kis razredčiš z vodo in vanj vmešaš nariban hren. Opereš jabolka in jih naribaš na isto debelino kot hren, ter zmešaš. Malo posoliš in dodaš žličko sladkorja. Če želiš lahko priliješ še žlico vina ali stisneš vanj pol pomaranče.

Hren s smetano:
Naribaš hren, ga zmešaš s kislo smetano v razmerju 1 žlica kisle smetane, 2 žlici drobno ribanega hrena. Malo posoliš. Lahko dodaš kakšno žlico jogurta.

~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ ============================================================== http://www.youtube.com/watch?v=Cg2IA2UYQCA - ful luštkana pesmica!

Res ne vem, zakaj bi bil hren z jabolki čisto neprimeren za velikonočni zajtrk. Odkar pomnim ga mi pripravljamo tako, saj je sam hren (sploh za otroke) veliko preoster, jabolko ga omili.
Pripravili smo ga vedno tako, da smo naribali hren in jabolko, zmešali in dodali malo kisa.

lp, M.

Verjetno zato, ker se mi zdi, da na potico ne paše moker hren! :))))

Da, jaz (in poznam jih še veliko) jem velikonočno šunko na potici in čez natresem nariban hren. NJAMI!!

Hren na kakršenkoli način se mi zdi premočan za otroke. Naši otroci ga ne marajo. Tudi sama ga nisem marala do odrasle dobe. Zato se pri nas ne obremenjujemo s tem, kakšen hren bodo jedli otroci. Ko ga bodo hoteli ga bodo lahko v vseh variantah. Suhega, smetanovega, jabolčnega…. Po želji!

~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ ============================================================== http://www.youtube.com/watch?v=Cg2IA2UYQCA - ful luštkana pesmica!

Hren (lahko je tudi iz stekleničke) zmešaš z naribanimi jabolki, vanje narežeš trdo kuhana jajca in posoliš, dodaš kis in dober tek!

Si ne predstavljam hren z jabolki zraven kuhane govedine. Tja zraven gre hren s kruhom, pride topla omaka in je zelo okusna. Šeena a si že slišala za velikonočni zajtrk, sestavljen iz šunke in jajčkov, zraven pa hren z jabolki.

mi ga naredimo tako: naribamo hren, pa dve jabolki in dve jajci, nato soliš, dodaš kis in vodo ter malo olja (lahko solatnega). Sladkamo ne, saj so že jabolka sladka.
Lp

http://www.mojirecepti.com/recept/jabolcni-hren.html

Si ne predstavljam kuhane govedine niti šunke na mizi. Najbolj da kar svojega psa razrežete, saj je isto živalca kot zajček ali pujsek. Saj očitno vam hranjenje s trupli paše.

Hren z jabolki je pa čisto fajn 😉

Eden ti si najbrš zrel za Vojnik na zdravljenje ali se kam drugam, jas in marsikdo po moje tukaj si ne more predstavljat tebe kakšen bolnik, ti pa si itak ne moreš predstavljat nič drugi ga kot psihiatra, velika noč je pa za tebe vesolje.

New Report

Close