kako narediti pečenice
Najprej se opravičujem. Ona nima računalnika, zato sem “priletela” domov in povprašala. Pa hvala, da sem. Vedela sem, da gre česen not, ampak, da ga je treba namočit in precedit, tega pa ne. Skoraj bi dodali surovega. Vina nimava, sva obe “anti”, bo morala kar voda zadostovati. Šibam nazaj.
Zaenkrat najlepša hvala. Sporočim, kako nama je uspelo. Lep dan, čeprav deževen!
Tole opozorilo je prispelo malo prepozno – pa vseeno hvala za nasvet!
Sva si za kosilo spekli vsaka en par, pa so tudi brez vina enkratne. Soseda in seveda tudi jaz se vam lepo zahvaljujeva. Nekaj jih bo dala enemu, ki ima dimnico – v dim, da bova še suhe poskusili.[/quote]
Odlično 🙂 Zdaj, ko sta v elementu, lahko naredita še zaseko. Da bosta imeli kam dat suhe klobase 😉
Morda samo še pojasnilo:
– sol je bila navadna, grobo mleta
– poper je bil zmleti
– vino je bilo domače, belo, vanj sem dal olupljeni česen ter vse skupaj zmiksal s paličnim mešalnikom
– to “vinsko-česnovo” kašo sem potem dal v kuhinjsko krpo preko katere sem vse skupaj ožel – na ta način je v maso za klobase šlo samo vino z česnovo aromo, sam česen ne.
mešate pečenice in sveže klobase…..pečenice so namenjene takojšni porabi zato lahko vanje vmešamo
tudi v mleko namočeno žemljo,svež peteršilj,majaron ali žajbelj.Dodamo lahko tudi jajce da se lepše poveže
sol,poper,moškatni orešek in limonino lupinico po občutku
Sveže klobase pa so iz mesa,maščobe,česna,koriandra,popra,soli in malo vode.Te lahko uporabimo sveže kot pečenice ali pa jih sušimo
en Vipauc
Najboljse je iz mesa boskarina 30% plecka, 40% krskopoljec plecka in hrbtna slanina krskopoljca 30% pa cesen kuhan v malvaziji in je za susenje na zraku( cena sestavin za 3 kg svezih klobas (9eur boskarin + 5,5eur slanina krskopoljca in 7 eur plece krskopoljca + dodatki cesen vino 3eur)torej cca 8,5e kg super klobas ( osusene cca 12,5e)
anonimni uporabnik, 08.02.2014 ob 07:30
Tisti, ki doma delate pečenice – mi lahko poveste, kaj vse gre v maso?
Naredili bi večjo količino, pa me zanima, koliko česa gre na 1kg mase?
Sosedi je mrknila skrinja, pa rešuje, kar se da. Zmleli sva že meso in špeh, sedaj pa ne veva, kako naprej. Lepo prosim za nasvet!