kako navaditi mačko na mačji wc?
Okoli hiše se že nekaj časa potika maček, par mesecev ga hranimo. Sedaj je začela siliti noter. Stara je cca 6 mesecev. Ker bi rada noter in postaja mraz, bi jo obdržali noter. Kupila bom mačji wc. Kako jo navadim, da gre v mačji wc?
Kako preprečiti, da ne bo praskala pohištva, kavča….?
Še kakšen nasvet za začetnika?
Hvala vsem.
Jaz sem tako, da (ker je že cel dan zadrževala) ko ji je že skoraj ušlo, sem jo parkrat dala na pesek, jo “na silo” tam zadržala par sekund in … je uspelo. Oziroma, muco zapreš v prostor z wc in slej ko prej bo šla lulat/kakat na pesek … vsaj po moje 99,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mačk, ker mačka išče nekaj, da bo zakopala. Pa začni z odprtim, ko tega sprejme, ga zapri šele. Glede praskanja nimam nasveta, ker naša ne praska kavča in pohištva, razen tepiha iz jute in koša za perilo, praskalnika pa niti povoha ne. Pa pri naši moj (resda pa le moj) “ne” zelo zaleže.
Jaz sem mojemu, ko sem ga prinesla domov, naštimala nizek pladenjček (je imel šele kaka dva meseca – maček, ne pladenj), ga posadila vanj in rekla tle-maš-kahlo. Pa je nekaj časa sedel not, zadevo temeljito premislil in ko ga je pritisnilo, je vedel, kam mora iti :))). Če pa je razen mačjega WC-ja še kak prostor, primeren za zakopavanje, je pa najbolje muco opazovati in ko začne iskati, jo odneseš not. Če se zadeva ponesreči, pobrišeš lužico/pobereš kakec s papirjem in ga daš v mačji WC. Po vonju bo muca naslednjič vedela, kam se gre.
No vidiš so ti že drugi povedal jaz sem mojga mačka ko je bil majhen samo ene parkrat dal v pesek nič na silo
in potem je sam iskal kot so ti že rekli mačji wc da zakoplje .Seveda se je kdaj tudi polulal in pokakal .Samo če imaš žival je treba poskrbeti zanjo in pospraviti za njo .In to redno tudi v mačjem veceju .Ker te zna muc presenetiti .Če ni njegov wc očiščen.No samo toliko .