Kako negujete zaveso za prho, da ne splesni?
Se vidi, dane čistiš P
Ima moja sestra ultra hudo kabino, ni da ni, kvaliteta in materiali vrhunski, dizajner ji je opremljal kopalnico in ni spraševala, koliko košta…
Pa se vsi tuširajo v jakuzziju, ker je kabina tako sranje, da jo moraš po vsakem tuširanju obrisat.
Kar zadeva mene osebno, naj je kvaliteta kabine še tako jaka, jo moraš pucat tako kot ploščice. Nimaš kaj, tako pač je. Zaveso pa vržeš v stroj in obesiš. Ni primerjave.
Da pa na račun lepote kopalnice trpi moja lepota, mi pa ne pade na pamet
se vidi…..ne sodi, če ne poznaš.
tuš kabino pri nas čistim jaz…od vedno….sedaj je stara 13 let in je kot nova. po tuširanju se je nikoli ne briše ali čisti. Jaz jo enkrat na 14 dni na hitro sčistim in cca na mesec in pol malce bolj. nikjer nobenega sledu plasni, umazanije itd…za ciščenje uporabljam samo ajax bagno in parni čistilec…kabine ne zamenjam za zaveso niti v spanju, še ko gledam za najem apratmaja, gledam, da je kabina in ne zavesa.
znajo pa biti problemi s tuš kabinami s prozornim steklom, te imajo poseben premaz proti vodnemu kamnu, in če tega zjebeš s kakim agresivnim čistilom, imaš stalno bele madeže na steklu, potem pa brišite.
da na račun zavese trpi udobje mojega tuširanja….mi na kraj pameti ne pade.
Po tuširanju zaveso pustimo zagrnjeno oz. raztegnjeno da se lepše osuši. Sem in tja ko vidim da postaja rumena ali siva pa jo vržem kar v pralni stroj na 30 stopinj in najmanjšo centrifugo. Pa je potem spet nekaj časa lepa. Prvo zaveso sem zamenjala po 3eh letih drugo imam že 4 leto pa jo bo treba zamenjati…. Mislim da na 3-4 leta nova zavesa za tuš kabino ni tak strošek, pa še naveličam se gledat vedno eno in isto;)
Mokro pustimo razgrnjeno, da se hitreje posuši. Perem približno 1x na mesec v stroju na 60°, skupaj z brisačami ali posteljnino. Spodnji rob sem kdaj vmes pred pranjem za pol ure namočila v raztopino varikine – za vsak slučaj. Oprano takoj obesim nazaj in to je to. Drži že nekaj let. Prejšnjo smo zamenjali, ko smo pleskali, da je bilo potem spet barvno usklajeno.