Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kako ob nizki kreditni sposobnosti do “novega” avta?

Kako ob nizki kreditni sposobnosti do “novega” avta?

Ali mi lahko kdo pomaga s kakšno idejo. Zgubila sem službo in sem močno zakreditirana. Imam soliden avto, ki bi ga prodala in z njim poplačala kredite. Žal pa potem ostanem brez avta. Ali imam kdo kakšno idejo, kako bi prišla do kakšnega malega avta na leasing kljub svoji slabi kreditni sposobnosti? Katera avto hiša morda okrog kreditne sposobnosti najmanj komplicira, saj bi itak vse sproti plačevala, saj bi v nasprotnem primeru rubili avto – gre samo za to, da mi leasing sploh odobrijo!

koliko pa je vreden tvoj trenutni avto??

Cca. 13.000,00 EUR……….

menjavo + doplačilo (napišeš da bi vzela en sklabši avto proti doplačilu)

sicer se ta praksa izvaja v kontra smeri – sam vseeeno poskusi

Če res rabiš avto, kupi nekaj za 500 evrov za gotovino. Brez redne zaposlitve lizinga ne odobrijo, še espejevcem ga s težkim srcem, če sploh.

Za 3.000 – 4.000 EUR dobiš že soliden avto. Samo ne vem, če bi ti 9.000 EUR zadostovalo za pokrit svoje kredite.

Prodaj svoj avto, s kupnino kupi drugega (cenejšega) in pokrij kredite, kolikor se jih da…, če pa ti še kakšen kredit ostane nepokrit, ga še naprej plačuj. Bolje tako, kot pa da pokriješ vse kredite, potem pa plačuješ leasing za avto.

Po oborku leasinga (ali kredita) ti mora od rednih mesečnih prihodkov ostati še vsaj minimalna plača. Če ni tako, ti ne smejo odobriti kredita ali leasinga.

Če nisi zaposlena in imaš kredite ni nobene šanse za kredit ali lizing.
Da včasih niso komplicirali je bilo že dolgo let nazaj, zdaj pa nič več.
Avto, ki je po tvoje vreden 13.000 €, se niti približno ne proda za to ceno, če se sploh, ker za to ceno imaš že dobre čisto nove avte. Zdaj se prodajajo samo avti do 1000 €, vse ostalo pa ne gre, ker folk nima denarja.
Poišči si delo na črno in šparaj, druge variante pa ni.

Zakaj bi pa avto jemala na lizing? Daj se hecat, no. Kupi enega za 2000, 3000 evrov in se z njim vozi, z razliko pa poplačaj dolgove. Zakaj bi rinila v nove dolgove?

Če živiš v Lj sploh ne rabiš avto. Vsepovsod se da priti s kolesom (bicikelj) ali busom.

Bivša sodelavka (pa je tudi zdaj zaposlena) je avto prodala, ker je drago vzdrževanje+registracija+bencin. Pa ima otroka, ampak ker je to že osnovnošolka, je sploh ne skrbi da ne bi mogli brez avta. Mimogrede pa stanovanje ima lastniško.

Pravi ko bo situacija bolj ugodna pa si bo nabavila drugega.

Jaz bi naredila tako.

Problem nastane samo če nisi iz Lj, pa dobiš službo v LJ, pa še potem se da nekak prit, če le nisi iz nekih rovt.

Čestitam.

Eno zelo enostavno vprašanje – če nimate dohodkov, kako mislite plačevati kredit ali leasing…?

V vaši situaciji ni možno nikakršno financiranje.

New Report

Close