Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako obnoviti strohnjene deske, kje se dobi

Kako obnoviti strohnjene deske, kje se dobi

.https://www.youtube.com/watch?v=62DWPBVJXM0

Kje se dobi kaj takega?
Rabim popraviti ravno nekaj takega, kot je na posnetku.

Trdilo za les in polnilo za les (Wood harderner in wood filler).

Pri nas nič ne dobim, tudi kita za les ne primernega. Ta kit za les ni dober, ki se dobi pri nas, ker je samo za do 3 mm, če pa ga naneseš več, pa spremeni obliko.

Kdo ve v kateri trgovini se dobi kaj takega? Kakšen drug nasvet?

Jaz za popravilo lesa tudi ne uporabljam teh komercialnih kitov, ki jih pri nas ponujajo.

Namesto kita uporabljam dvokomponentno poliuretansko lepilo: mitopur ali parketolit. Večje kose nadomestim z novim lesom, ki ga prav tako vlepim v star zdrav les z omenjenimi lepili.

Hvala.

Je pa treba ta lepila pri zunanji rabi potem zaščititi (pobarvati). Sončna svetloba jih načenja. Najprej porumenijo, potem pa verjetno postanejo krhka (ne vem, še nisem pustil nezaščitenih dovolj dolgo na soncu).

Sem pa na tak način že pred več leti saniral precej načeto balkonsko ograjo. Potem čez dve plasti beltona in 1-2 plasti  beltopa (delal sem z barvo 7 –  mahagonij) in je še danes ok.

Plast lepila v špranji je bila tudi več kot centimeter. Ko se strdi, lepilo nabrekne (poveča prostornino) in potem odbrusiš, kar pogleda ven iz špranje. Pred kitanjem sem tudi v čimvečji meri odstranil trohnobo in orng prepojil z belocidom.

Lepilo ni najbolj primerno. Za te zadeve se uporabljajo epoksi smole za les. Ima jih vsaka tehnična trgovina.

Screenshot 2023 06 25 12 41 44 82 40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12

Ma je hudič, če nema u kuči muškog ni za lijek.

Glupačo jedna. Zamenjaj stare deske z novimi. In boš imela mir naslednjih nekaj let.

Odgovor na objavo uporabnika
mon mafija, 25.06.2023 ob 12:51

Glupačo jedna. Zamenjaj stare deske z novimi. In boš imela mir naslednjih nekaj let.

Deske, sploh če je pohodna površina je res najbolje zamenjat. Kako masivno mizo za zunaj se pa da fajn zrihtat z epoksijem. Tudi pigmente dobiš po želji in primešaš zraven.

Men je kolega reku, naj probam z epoksi avtokitom z vlakni. Dejansko dela. Ker jz sm rabil trpežne vogale, in zgleda vlakna pomagajo, da zadeva ni odpadla. Čez sm pobarvu kr klasično s Silvanolom G. Kit je siv, praktično ni razlike, ker tam ni letnice.

New Report

Close