Kako obnoviti strohnjene deske, kje se dobi
.https://www.youtube.com/watch?v=62DWPBVJXM0
Kje se dobi kaj takega?
Rabim popraviti ravno nekaj takega, kot je na posnetku.
Trdilo za les in polnilo za les (Wood harderner in wood filler).
Pri nas nič ne dobim, tudi kita za les ne primernega. Ta kit za les ni dober, ki se dobi pri nas, ker je samo za do 3 mm, če pa ga naneseš več, pa spremeni obliko.
Kdo ve v kateri trgovini se dobi kaj takega? Kakšen drug nasvet?
Je pa treba ta lepila pri zunanji rabi potem zaščititi (pobarvati). Sončna svetloba jih načenja. Najprej porumenijo, potem pa verjetno postanejo krhka (ne vem, še nisem pustil nezaščitenih dovolj dolgo na soncu).
Sem pa na tak način že pred več leti saniral precej načeto balkonsko ograjo. Potem čez dve plasti beltona in 1-2 plasti beltopa (delal sem z barvo 7 – mahagonij) in je še danes ok.
Plast lepila v špranji je bila tudi več kot centimeter. Ko se strdi, lepilo nabrekne (poveča prostornino) in potem odbrusiš, kar pogleda ven iz špranje. Pred kitanjem sem tudi v čimvečji meri odstranil trohnobo in orng prepojil z belocidom.
mon mafija, 25.06.2023 ob 12:51
Glupačo jedna. Zamenjaj stare deske z novimi. In boš imela mir naslednjih nekaj let.
Deske, sploh če je pohodna površina je res najbolje zamenjat. Kako masivno mizo za zunaj se pa da fajn zrihtat z epoksijem. Tudi pigmente dobiš po želji in primešaš zraven.