Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kako oceniti nepremičnino?

Kako oceniti nepremičnino?

Jaz bi ti ponudil okoli 40.000 Eur, drugače pa imej hišo, ti pak želi imeti 120.000….hahaha

Lahko izhajaš iz podatkov na javnih vpogledih.

Podatek, da je hiša na Primorskem, pove cirka toliko kot to, da je hiša v Sloveniji. S partnerjem gledava hiše na S. Primorskem in je razpon od 20-30.000 do 800.000.

Pri delitvi dediščine je tržna cena lahko samo neko okvirno izhodišče, da ne fališ vrednosti za polovico, na primer. Ne moreš pa pri takšnih dogovorih vztrajati strogo pri tržni ceni (ki je tako ali tako abstraktna, dokler ti kdo tega denarja ne nakaže na račun), ampak se normalni ljudje dogovorijo tako, da je za vse okej. Glede na to, da se tebi pri tem denarju 10 jurjev ne zdi drobiž, bi tvojemu sorodniku svetovala, naj da roke proč in raje kupi svojo hišo nekje, brez solastništva, skupnih parcel, dovozov, brez žlahte, s katero se potem po možnosti še skregaš.
Ker za 120.000 jurjev bi gotovo našel kaj primernega, predvsem pa z veliko večjim mirom.

Aja, one vrednosti po gursu – moje stanovanje je po tej oceni vredno toliko, da se izselim čez pet minut ven, če mi kdo plača tako ceno. Približno 20 odstotkov previsoka glede na trg (upam, da “samo” 20 procentov).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close