Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako očistite nosek mesec ali dva starem otroku?

Kako očistite nosek mesec ali dva starem otroku?

Je vredu, če popršim s Sterimarjem ali Aqua marisom?

Hvala in lp!

Mi smo obema že od vsega začetka dajali v nos dovolj fiziološke raztopine in po tem vse skupaj izčrpali s pumpico ven.

Našpricam mu fiziološko v nosek in očistim z elektronskim aspiratorjem Living lab od Diafita. Ko vlečem ven smrklje, mu obvezno zamašim drugo nosnico in ven spravim res velike količine.

Uporabljam pa ga nekje od 2. meseca, pa bi ga že prej, če bi vedela, da je tako dober. Ima pa mali trimesečnik non stop zamašen nosek, ker mu starejši bratec prinese iz vrtca vse možno.

V pumpico za nos vlij fiziološko in mu fajn šrpicni v nos, ne ustraši se, ker bo kar na drugi strani priteklo ven. Otrok naj bo pri kom v naročju ali v ležalniku, tako da ni v ležečem položaju.

za tako majhne ne vem, ampak ko bo starejši in bo znal pihniti na piha v roko, ne v robček. bodi ob lijaku in si takoj lahko umiješ roko. otrok se vstraši že takoj, ko vidi robček, ker mu po možnosti ful stisnemo nos. s prsti in tekočo vodo naredimo to dosti bolj nežno.

Jaz mu našpricam fiziološko, potem pa zvijem papirnat robček v tanko špico (cca pol centimetra ali en cm dolgo) in mu porinem v nosnico. Običajno se nekaj smrklja prime! Tak način mi je pokazala patronažna že pri prejšnjem otroku in se je obnesel.

Toncka

Če gre za običajno čiščenje, brez raznih pripomočkov, smo mi tako majhnima s tistih palčk za čiščenje ušesk in noskov malo potegnili dol vatko (cca. pol cm) in jo posvaljkali, saj je cela palčka predebela za take majcene noske, tak svaljek pa glih za prav očisti vso umazanijo.

Enako, kot “mama2831”.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

New Report

Close