Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako ocvreti lignje

Kako ocvreti lignje

… da ne bi bili trdi. Prvič kupila obročke lignjev, pa baje radi postanejo trdi oziroma čudno gumijasti pri cvrenju.
Kak nasvet?
Seveda sprašujem vse tiste, ki za kosilo niso pripravile sveže zelenjave z vrta, zraven pa stisnjen sadni sok.

Nasveta nimam

Boste pa zelo razočarani. Tisto pa res niso lignji.

Glede lignjev ti pa svetujem če boš kdaj delala sveže in da so dobro osušeni da naredijo samo kratek mimohod skozi moko – res samo da se predstavijo. Potem pa oljček na primerno temperaturo in ko jih daješ not jih v bistvu že daješ ven.

to se pa tudi jaz sprašujem. še nikoli mi jih ni ratalo dobro ocvreti.

daš jih v marinado za1 urco iz sveže zelenjave z vrta, še bolje pa v pravkar stisnjen sadni sok , sigurno ne bodo trdi, potem pa v olje , bljek 🙂

Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Tudi meni nikoli ne ratajo dobri, mami pa naredi take kot v nobeni gostilni. Pa mi je povedala kako, ampak pri meni so še vedno kot čikgumi. Če jih daš v usta moraš imeti pri roki nekoga, ki zna oživljati, če se slučajno zatakne ker ga ni moč pregrizniti.

Lignji so za en klinc.

lignji so najboljši,ko jih kupiš v ribarnici .Doma jih dobro umiješ s hladno vodo,narežeš na kolobarčke osušiš na sarvetu(ni treba pretiravat,da se ne prime vse na sarvet)povaljaš jih v mokici daš v jajčka ,pa spet v mokico in na vroče olje.Na vsaki strani cirka po 1 min.Trde lignje pa imate zato ker jih predolgo pečete.Pri kuplenih (ŽE PANIRANIH)pa bi jih še enkrat dala v moko in jajček(zmešaš skupaj)in nato spekla.

Ne zante jih nardit, zato so vam bljak.Lignje se kupi v ribarnici, pazi ne toteme, pač pa lignje, take raje mal manjše, da os res mehki.
Lepo se jih očisti, nareže na kolobarčke, fajn osuši.Olje najboljš v fitezi na 190 in ko je res toplo na hitr v moko , jih lepo otresti in v olje.Pečejo se ful malo cajta, in pa dajajte raje po majn v fitezo , ne napokat polno košaro, ker pol se ne spečejo lepo , pač pa so lahk pocaste.Kolobarčki morajo biti svetle barve, lahk čist ,malček porumenijo, s tem mislim skor nič , pa so super.

Tiste v supermarketih pa bljak, ja , tisto je navadno sr…., zato pa enim kalamari nisodobri, ker jih parvih ne znajo nardit.

Fajn kuho…

Kje si ti slišala , da so pravi lignji pečejo v jacu?????

Joj pa ni čudno, da ljudje ne marjo lignjev, ko pa maste take recepte.

Lignji so eni in edini pečeni v moki in konec, vse ostalo so varijacije folka in tud restavracij, ki nimajo pojma o morski hrani.

Narezane osušite, potem na čimširše cedilo, pa čez cedilo rahlo posut ostro moko.
Pa v vroče olje, ne preveč naenkrat, ker pol se olje shladi.
Pa bognedaj packarij z jajcem.

Meni jadranski lignji še nikoli niso postali kot čikgumi, so ful mehki in njamsi, drugih japonskih in podobnih kozlarij pa sploh ne konzumiramo.

Sin ima najraje samo pomokane, meni so z jajcem in moko boljši, mega pa so polnjeni s pršutom in sirom.

Baje je najboljša ostra moka (nasvet poklicnega kuharja). Ta kuhar nam je svetoval da veliko moke, da se res dobro povaljajo v moki in so suhi, ko jih daš v olje.

Kupi cele lignje in jih očisti ter potem obvezno peri v slani vodi, ne pod pipo. Povaljaš samo v moki in na hitro ocvreš (manjše količine) v zelo vročem olju.

Posoliš jih pa šele, ko so ocvrti. Če jih pred cvrtjem soliš postanejo čigumiji.

New Report

Close