Kako ocvreti lignje
Nasveta nimam
Boste pa zelo razočarani. Tisto pa res niso lignji.
Glede lignjev ti pa svetujem če boš kdaj delala sveže in da so dobro osušeni da naredijo samo kratek mimohod skozi moko – res samo da se predstavijo. Potem pa oljček na primerno temperaturo in ko jih daješ not jih v bistvu že daješ ven.
lignji so najboljši,ko jih kupiš v ribarnici .Doma jih dobro umiješ s hladno vodo,narežeš na kolobarčke osušiš na sarvetu(ni treba pretiravat,da se ne prime vse na sarvet)povaljaš jih v mokici daš v jajčka ,pa spet v mokico in na vroče olje.Na vsaki strani cirka po 1 min.Trde lignje pa imate zato ker jih predolgo pečete.Pri kuplenih (ŽE PANIRANIH)pa bi jih še enkrat dala v moko in jajček(zmešaš skupaj)in nato spekla.
Ne zante jih nardit, zato so vam bljak.Lignje se kupi v ribarnici, pazi ne toteme, pač pa lignje, take raje mal manjše, da os res mehki.
Lepo se jih očisti, nareže na kolobarčke, fajn osuši.Olje najboljš v fitezi na 190 in ko je res toplo na hitr v moko , jih lepo otresti in v olje.Pečejo se ful malo cajta, in pa dajajte raje po majn v fitezo , ne napokat polno košaro, ker pol se ne spečejo lepo , pač pa so lahk pocaste.Kolobarčki morajo biti svetle barve, lahk čist ,malček porumenijo, s tem mislim skor nič , pa so super.
Tiste v supermarketih pa bljak, ja , tisto je navadno sr…., zato pa enim kalamari nisodobri, ker jih parvih ne znajo nardit.
Fajn kuho…
Meni jadranski lignji še nikoli niso postali kot čikgumi, so ful mehki in njamsi, drugih japonskih in podobnih kozlarij pa sploh ne konzumiramo.
Sin ima najraje samo pomokane, meni so z jajcem in moko boljši, mega pa so polnjeni s pršutom in sirom.
Baje je najboljša ostra moka (nasvet poklicnega kuharja). Ta kuhar nam je svetoval da veliko moke, da se res dobro povaljajo v moki in so suhi, ko jih daš v olje.