Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako odstraniti glivice na nohtih?

Kako odstraniti glivice na nohtih?

Nohti na nogah noro porumeneli in debeli. Sploh ne vem, kaj naj naredim. Poskusila sem že marsikaj. Prav nič mi ni pomagalo. Ali kdo od vas ve, kaj zares deluje proti glivicam? Nima veze ali je kemično ali naravno, samo da deluje!

Hvala

Dohtar ti mora dati zdravila, ni druge. Pol mora pa to vse prerast, kar traja mesece.

Jest sm jih mela v mladosti. Sem dobila zdravila, se je vse pozdravilo.

Dohtar ti mora dati zdravila, ni druge. Pol mora pa to vse prerast, kar traja mesece.

Jest sm jih mela v mladosti. Sem dobila zdravila, se je vse pozdravilo.
[/quote]

In ker je bila to grozna izkušnja, imam od tedaj vedno doma kremo Lamisil, ker včasih po obisku kopališč, me spet začne srbeti med prsti… se mažem par dni, pa je vse spet v redu. Pač sedaj takoj ko vidim, da bi se lahko razcvetele jih zaustavim.

Jaz sem tudi dobila pri zdravniku tablete proti glivicam. Se pa nisem prav dolgo časa sama pacala, ker najbrž bi bilo potem še slabše.

Tablete imajo kar nekaj stranskih učinkov na jetra.

Ena pedikerka v Velenju ima kapljice, ki jih sicer moraš redno nanašat na glivične nohte, ampak preverjeno pomagajo. Uporabljaš pa jih vsak dan dokler noht v celoti ne izraste. Kolegica je imela 20 let težave s tem tudi tablete so učinkovale nekaj časa, nato pa se ji je spet pojavilo.
Ne vem, kako se imenujejo kapljice, so pa okoli 14 EUR, proizvajalec je baje slovenski.

onytec. V lekarni samoplačniško. Mazati vsaj 6 mesecev, raje več (noht na nogi rase počasneje ..:), v celoti mora na novo zrasti. Deluje, preverjeno.

varikina

klor – to je v tistem malem bazenčku pred vstopom v bazen, ki ga vsi ignoriramo dokler…..

Lepo namočiš vatirano palčko za čiščenje ušes in namažeš. Večkrat seveda.

Meni je svoje čase pomagal Lamisil. Vendar samo na glivice po telesu. Z nohtov na nogah pa sem se jih znebila z Onytec – dobiš v lekarni.
Lp

Kako se pa prenašajo? A če grem na bazen, se lahko okužim? Nisem jih imela še nikoli…

Mogoče baker in žveplo (cuprablau+pepelin). Če uniči peronosporo in oidij, ni hudič, da the pa ne bo.

Ja lahko. Najprej te začne srbeti med prsti. Takrat moraš po lamisil in mazat. Če tega ne zdraviš, ti gre okužba na nohte in postanejo res grdi, zadebeljeni in rumeni. Glivični okužbi stopala se reče atletsko stopala in je res grdo…. odvratno.

Ko imaš zadebeljene nohte, običajno pomagajo le zdravila od zdravnika (in čas, da zraste cel nov noht). Res pa je, da moraš potem skrbeti za preventivo, da jih ne dobiš nazaj.

starosti je tako?

Z soda bikarbono.

Najbolje je da greš nekam kjer imajo IPL ali pa laser. Imel sem jih na nogi in sicer na palcu. Prišel 4 krat na tretma in konec. Mogoče je mal drago,je pa edina stvar katera 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}deluje. Za 4 tretmaje plačal 90€

Jaz sem imela težave na enem nohtu, naredila sem si mazilo iz aktiviranega kokosovega oglja + prah iz cbd kapsule s probiotikom in malo vode. Nanašala vsaki večer na noht, po enih 10 dneh se je stanje uredilo

Proti glivicam na nohtih preizkušeno deluje varikina. Nanašamo jo z vatirano palčko. Jaz sem si tako mazal vsak drugi dan in to vse nohte, tudi zdrave – preventiva. Je pa treba biti vztrajen, ker nohti na nogah rastejo počasi. Mazati je potrebno, dokler popolnoma ne zraste zdrav noht kar lahko traja pri palcu tudi celo leto ali več. Pred tem sem poizkusil vse mogoče (tudi Lamisil) celo prekril sem ga z Mikroporjem, da bo bolj delovalo…. pa olje čajevca, pa sodo bikarbono, ocetno kislino. Pišem iz lastnih izkušenj. Uporabi varikino in ne bo ti žal.

Nekaj časa sem poskušala sama s kupljenimi pripravki, ki naj bi bili učinkoviti, pa ni nič pomagalo. Potem sem šla k zdravnici, dobila tablete in v pol leta je bilo v redu.

Odgovor na objavo uporabnika
Bojči333, 26.09.2024 ob 13:32

Proti glivicam na nohtih preizkušeno deluje varikina. Nanašamo jo z vatirano palčko. Jaz sem si tako mazal vsak drugi dan in to vse nohte, tudi zdrave – preventiva. Je pa treba biti vztrajen, ker nohti na nogah rastejo počasi. Mazati je potrebno, dokler popolnoma ne zraste zdrav noht kar lahko traja pri palcu tudi celo leto ali več. Pred tem sem poizkusil vse mogoče (tudi Lamisil) celo prekril sem ga z Mikroporjem, da bo bolj delovalo…. pa olje čajevca, pa sodo bikarbono, ocetno kislino. Pišem iz lastnih izkušenj. Uporabi varikino in ne bo ti žal.

Ti jih ni razjedlo, pa kožo tam okoli.

Meni onytec ni pomagal. Exoter pa je pomagal. Odvisno od seva. Pa razkuzuevat cevlje in nogavice katere nosis. V pralnem stroju ne umre ta parazit.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10257, 26.09.2024 ob 13:38

Ti jih ni razjedlo, pa kožo tam okoli.

Uporabil sem 5% varikino (ime na plastenki Arekina – proizvajalec Šampionka). Kemično je to natrijev hipoklorit. Po nanašanju počakam 5-10 minut, da se vpije v noht, šele potem obujem nogavice. Na koži ob nohtu in na nohtih ni bilo nobene reakcije. Kot sem napisal, mažem vsak drugi dan in je to čisto dovolj. Morda bi bila reakcija, če bi mazal večkrat na dan ali pa vsak dan. Tega ne vem, ker nisem tako pogosto mazal.

New Report

Close