Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako odstraniti ostanke selotejpa

kako odstraniti ostanke selotejpa

…iz aluminijastih vrat? A kdo ve?

..pardon iz plastičnih vrat?

Da ni na lesenih vratih?

100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} etilni alkohol ali tudi izopropil alkohol(propanol) – vse to v mavrici ali merkurju na barvah. Ta reč je tudi v spitadermu za razkuževanje rok v medicini. Nuca tud metiletil keton (topilo za barvo tiskalnikov) Aceton ne!

Probaj z radirko. Jaz sem z radirko odstranila lepilni trak z zidov. Mogoče bo šlo tudi z aluminijastih, plastičnih ali lesenih vrat.

Pred časom sem imela en sprej, si samo pošprical in je vse šlo stran, se pa trenutno res ne spomnim imena. Lahko probate tudi s spiritom ali sprejem(črna šprica z zeleno nalepko, na Petrolu ga imajo) za odstranjevanje žuželk in katrana, deluje tudi za nalepke.

A aceton ne ker so plastična vrata? Ker iz stekla ga spravim dol ravno z acetonom.

Zdaj pa še moj resen odgovor. Pošpricaj z wd 40, malo počakaj in obriši z papirnato brisačo. 😉

Tudi sama sem že pomislila na wd40, ampak me je strah, da bi na vratih ostal kakšen madež. Si že kdaj probala “Porkaduš”? Kolika časa naj počakam, ko pošpricam, da pol obrišem?

Hvala.

Nič ne bo madež ostal, ker aluminij oz. plastika nista vpojna. Pošpricaj in vsake toliko malo poskusi, če gre že dol, štopala pa nisem. 😉

WD40 smerdi

čez pošprici s parfumom 😀

Moja mami p’ravi, da gre tudi z poljem, če ti WD40 preveč smrdi.

Resno. Sama sem z oljem sicer odstranjevala ostanke nalepk na steklenih mkozarcih, tako da bi verjetno to tudi šlo.

Poskusi tudi z gobico radirko (Schmutz radiren), imajo v dm, Mullerju in verjetno še kje.
Prej samo preveri na manj vidnem delu, če ne pušča sledi (na naših plastičnih oknih je vse OK, če čistim z njo).

S frotirasto brisačko (vogalom brisače, ni treba dat v olje celo brisačo:-))in oljem. Če je že staro lepilo, najprej fejst namoči z oljem. Ko se zmehča, zbriši s frotirasto brisačko.

P.S.: Brisače s tem ne uničiš, le malo več pralnega praška gre pri pranju le te.

jaz sem za čistilni bencin

Porkaduš že ve! WD je najboljši in nič ni opraskano. Tudi jaz tako delam, pa sem poskusila prej že vse mogoče.

Namesto WD40 lahko uporabite tudi petrolej… obstajajo tudi lepilni trakovi ki gredo bolje dol z alkoholom.

New Report

Close