Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako odstraniti "pecljati fibrom"?

Kako odstraniti "pecljati fibrom"?

Ima katera pecljate fibrome, pa še posebej na mestih kjer res ni potrebno(pod pazduho, pod modrčkom), vsako let nastane kak nov. Mene moti, pri premiku, pod modrčkom, ali če bolj na hitro in grobo z brisačo pobrišem po tuširanju… pod pazduho je nerodno, ker se porežem.
Mene zelo motijo, bi raje videla, da jih ne bi bilo! 🙂

(dermatolog pravi, ne tikat, če pa je odstranjevanje samoplačniško)

Mene kar moti in tudi boli če se “dotaknem” čeprav jih je ene par. Vem, da imam to po očetu, on jih je v 20 zadnjih letih dobil precej…) :(((

Sama to ne bi pulila, ne vlekla…mi ni do tega.

Je kakšen preverjen način da se jih namaže in odpadejo, je katera res sprobala in deluje?
HVALA!

100 ali već po kom.še prej pregled okol 50.poop pa kontrola mal pobrskaj po dermatologih

Ma ne no! :((((

Ja meni je tudi bilo rečeno 100€ za enega, predrago.
(kupim avto, rabljen ) 🙂

A to čutiš, operativno?
Ena mi je rekla, da samo “ščupa” in da vse čutiš, pa še 100 € daš za vsakega.

A res ne gre drugače, ker imam odpor…? :((((((((((((((((((((((((((((

(da ne bo kdo misli, da se norčujem, sem že dala marsikaj skozi od operacij, ampak s tem odlašam)

Ce niso pretirano debeli v peclju jih lahko dobro prevezes z vrvico, ki jo prej prekuhas v kropu. Pac okrog peclja naredis en dvojni vozel se kar na tesno, pa bo sam odpadel cez ca 2 dni. Preverjeno na meni in mojem psu 🙂

Operacija ni operacija v klasičnem smislu oziroma vsaj pri meni ni bila. Meni jih je požgala z uporabo medicinskega električnega kauterja. Lahko jih pa odstranjuje tudi z zamrznitvijo z tekočim kisikom ali kirurško.

Pri meni je bilo tako, da je tisti del, kjer so bili, najprej razkužila, dala injekcijo in potem jih je skurila. Nič ni bolelo, smrdelo. Plačala sem pa100 eurov za vse skupaj, pa sem jih imela en cel kup na vratu – od čisto mickenih pa da orng zrejenih. Na tistem mestu je potem kak teden malo grdo za videti, ker nastane hrasta, ko odpade, je pa koža ko dojenčkova ritka…

Zdravnica mi je rekla:
s pinceto nategneš fibron, z razkuženimi škarjicami ga pa odstrižeš.
Pravi, da to lahko naredimo sami brez problemov

So se ti pojavili novi in če so po kolikem času?

Si sigurna?? Ampak v celoti to ne gre, ker se drži kože, potem gre tudi koža, potem si že pri samopoškodovanju 🙁

(jaz bi od straha odrezala še kožo 😉 )

A se to res lahko kar tako tika, da potem ne nastane kakšno “sranje” tam – rakasto čez čas?

Mene tako moti, ker je ravno tam kjer je modrček v pasu – v vrsti, prav tam so se razpasli, tisti okrog želodca pod tem pasom, so starejši, pa so že kar debeli…pa čudne oblike…

Si sigurna?? Ampak v celoti to ne gre, ker se drži kože, potem gre tudi koža, potem si že pri samopoškodovanju 🙁

A se to res lahko kar tako tika, da potem ne nastane kakšno “sranje” tam – rakasto čez čas?

Mene tako moti, ker je ravno tam kjer je modrček v pasu – v vrsti, prav tam so se razpasli, tisti okrog želodca pod tem pasom, so starejši, pa so že kar debeli…pa čudne oblike…[/quote]

Če so pecljasti fibroni, je sigurno.
Ne moreš si odrezati kože, ker s pinceto nategneš fibron in odstrižeš za škarjami. Ne striži čisto pri koži. Ostanek ponavadi izgine. Preverjeno

blaženje posledic: kakor je rekla škarjica,+ razkuženo orodje in koža+ pravilno vzdrževanje ranice.

Odpravljanje vzrokov: s pravilno prehrano in gibanjem, mogoče celo s postom ali kakimi dugimi neinvazivnimi sredstvi telo očistiti od znotraj.

Mene tako moti, ker je ravno tam kjer je modrček v pasu – v vrsti, prav tam so se razpasli, tisti okrog želodca pod tem pasom, so starejši, pa so že kar debeli…pa čudne oblike…[/quote]

Ne moreš si odrezati kože, ker s pinceto nategneš fibron in odstrižeš za škarjami. Ne striži čisto pri koži. Ostanek ponavadi izgine. Preverjeno[/quote]

Super, hvala. Zanimivo, da ostanek izgine.

Se opogumim en dan…;)

(če kdo sliši tuljenje, jah pač to sem jaz – toliko povem) ;)))

Kirurg škarje odsvetuje. Zaradi zapletov. Svetuje pa ga povezati z nitko, sukancem ali zobno nitko, da postane nekrotičen in odpade.

So se ti pojavili novi in če so po kolikem času?[/quote]

Tam ne, jih imam pa še na drugi strani, vendar ti niso vidni in tudi ne veliki, tako da jih zaenkrat ne mislim odstranjevati.

Ne moreš si odrezati kože, ker s pinceto nategneš fibron in odstrižeš za škarjami. Ne striži čisto pri koži. Ostanek ponavadi izgine. Preverjeno[/quote]

Super, hvala. Zanimivo, da ostanek izgine.

Se opogumim en dan…;)

(če kdo sliši tuljenje, jah pač to sem jaz – toliko povem) ;)))[/quote]

Ce bos s karjicami, bo vseeno malo krvavelo obenem pa bo ranica izpostavljena tudi okuzbam, sploh glede na mesta, ki jih omenjas (pod pazduho, pod modrcem). Kot sem ti ze napisala in tudi nekdo drug uporabi navaden sukanec – najbolje prej malo prekuhan v vodi.

Počakaj na poletje, in jih previdno vsak dan namaži z belim skokom, ki priteče iz odtrgane fige. Počrnijo in čez par dni jih ni več. Pazi le, da ne namažeš še kože okrog, ker se ti lahko vname. Meni so se pojavljale predvsem tam, kjer je bila koža večkrat vlažna. Tudi okrog vratu, kjer sem nosila verižico , ki je nisem snela pri tuširanju. Odkar je ne nosim več, imam mir.

(če kdo sliši tuljenje, jah pač to sem jaz – toliko povem) ;)))[/quote]

Sploh ne boli tako, kot misliš – govorim o fibronu

Ce je to pecljata bradavica, ni problema! Evo dermatologinja iz Maribora dr. Maja Kalač Pandurović,kopiram :

Dermatologija Maja Kalač Pandurović, zdravstvene in druge storitve, d.o.o.  
Spl. mestoNavodila za pot
Dermatolog
Naslov: Gosposvetska cesta 41, 2000 Maribor
Telefon:(02) 250 25 75

Ta gospa zdravnica dr. Maja Pandurović Kalač mi je odstranila eno pecljato bradavico z ZGORNJE USTNICE s tekocim dusikom, pred tem pa eno virusno bradavico v pbliki peclja tudi z vratu. In ne pece prevec, se kr zdrzi, kljub temu sem vzela Nalgesina 1,5 uro pred prihodom k njej, pa je vseeno speklo, nic pa hudega. Je zelo sposobna in ko ona vidi zadevo, tocno ve, za kaj gre. Naj se gre solit, od kod sem jo dobila! Dr. Kalačeva bi mi odstranila vsaj 3 pecljate fibrome oz. bradavice za okrog 90 eur, ker ima vedno guzvo in nic ne komplicira, pa ker rada daje popust.

Tako da ne vem, kje vi zivite in pri katerih dermatologih ste hodili in o cem govorite, kake cene to imate? To enostavno ne drzi! Ne more 1 beadavicka stati 100 eur, kaksnih 20 bradavick jih dr. Kalaceva unici za maxx 150-200 er, sja to gre kot po tekocem traku bzzz, bzzz, bzz, bzzz… In jebes kvvitev to ni krvavitev iz glavne zile in ne bos umrl.

Virusna pecljata bradavica se prenasa s telesnimi tekocinami, s slino in krvjo itn, je zelo ogabna zadeva, virusna okuzba koze in zelooo je prenosljiva, saja tako smo jih tud dobili, samo v gostilni recmo, ker babetina za sankom ni dobro oprala kozarca, preden je pivo natocila..

slika virusne pecljate bradavice na obrazu na veki :

http://www.doktor24.si/images/DR24_SYS/Revija/dr02/bradavice-1-dr02.jpg

New Report

Close