KAKO OPLEMENITITI DENAR
POZDRAVLJENI G. TOMC
V KRATKEM BOVA IMELA Z MOŽEM CCA 40.000EUR VIŠKA DENARJA IN RAZMIŠLJAVA KAKO BI GA PAMETNO OBRNILA. NEKAJ RAZMIŠLJAVA O NAKUPU GARSONJERE, KATERO BI ODDAJALA ZA CCA 180 EUR NA MESEC. Z DELNICAMI IN PODOBNIMI NALOŽBAMI SE ŠE NISVA NIKOLI UKVARJALA, SVA TUDI MALO NEZAUPLJIVA. ME ZANIMA VAŠ DOBER NASVET, KAJ BI VI NAREDILI?
LEP DAN VAM ŽELIM
J
Pozdrevljeni!
Jaz ne bi kupil rezervne nepremičnine, ker predstavlja tudi fiksne stroške, prihodki pa niso fiksni. Šel bi v različne naložbe, vsekakor tudi različne delnice, pa tudi sklade, pa bolj varne naloćbe kot so drage kovine (zlato, srebro..), državni vrednostni papirji (obveznice, zakladne menice..). Prej, ko boste spoznali čim več različnih možnosti, prej boste našli vam najprimernejšo.
Srečno!
Pika, svetujem ti, da z možem dogovorita termin pri Janezu in da vama predstavi njegovo ponudbo in vama da nekaj informacij in nasvetov. To potem prežvečita in po porebi iščita naprej. Plemenitenje denarja je tema, ki se je ne da predstaviti v nekaj stavkih oz. nekaj minutah in je povezano z raznovrstnimi dejavniki, predvsem pa so naložbena strategija in izbrani finančni instrumenti odvisni od vajinih prepričanj, življenjskih okoliščin, finančne situacije ter kratkoročnih in dolgoročnih finančnih ciljev.
Tudi jaz odsvetujem nakup stanovanja samo zato, ker imata nekaj viška denarja. Zanima pa me, kje lahko dobita garsonjero za 40.000 EUR? Nepremičnina praviloma ni slaba naložba, vendar je precej visoko na piramidi finančnega premoženja, ker naj bi bila pravilom precej varna, je pa posledično praviloma tudi donos slab. Investicija 40.000 EUR vama letno prinese bruto 2.160 EUR (bruto donos 5,4% letno), po odbitju 40% normiranih stroškov (lahko uveljavljata tudi dejanske stroške za vzdrževanje) pa 1.296 dohodka, ki se všteva v letno davčno osnovo za dohodnino. V kateri davčni razred spadata, ali bosta po tem dohodku spadala, pa ne vem. Kakorkoli že, donos je pod danimi predpostavkami zelo nizek, mogoče sploh ne gre za plemenitenje, za kar šteje vse, kar je več kot donos iz bančnih obresti. Naložba tudi ni kar tako mobilna, vnovčljiva, pa še velika neznanka je, kaj se bo na področju davkov v prihodnosti dogajalo.
Pa še to!
Malo za šalo malo za res, posredujem link, kjer neka analitičarka neke naložbene hiše obrazlaga, kako se na lahek način zasluži
http://www.cnbc.com/id/15840232?video=563148966&play=1
In še en prispevek, ki pa ima zelo resno vsebino glede tudi naše prihodnosti
http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/zanimivosti/20071016_3107883.php
Slavica!
To, kar delate je drektna reklama oz. prikrito brezplačno oglaševanje, ki je prepovedano. Ne bo dobro za forum, če boste vse samo nagovarjali naj vas pokličejo in ponujali za vse primere samo eno vrsto naložbe.
Zaenkrat je samo prijazno opozorilo, če se bo ponavljalo bom moral brisati.
Srečno!
Hvala za vaše prijazno opozorilo, na to (brezplačno oglaševanje) sploh nisem pomislila, ker sem slučajno naletela na vaš forum in sem, (res ne zlonamerno in koristoljubno) skušala zgolj pomagati. Sama se s tem tudi ne ukvarjam in nimam od tega nobenih posredniških ali kakršnihkoli drugih koristi.
Še enkrat hvala za opozorilo in lep pozdrav!
Slavica
Dobrodošla na forumu.
Lp,