Kako oprati plenice…..
Mehčalec je ok, če dete ne bo imelo občutljive kože, drugače lahko povzroči zadeva tud alergijo. Probaj, pa boš videla. Jaz drugače jih operem /skuham z Arielom, ker že tako nisem ravno navdušena oboževalka mehčalcev (preveč dišijo in cunje so m i premehke in potem sploh nimamobčutka da so sveže). Ah sto ljudi sto čudi.
Mi smo tudi dodali mehčalec.Pa pravzaprav nobena plenica ni toliko v stiku s kožo, saj ima spodaj še pleničko za 1x uporabo. Sicer pa se najbrž hitro pokaže alergija, pa tudi ko jih prelikaš jih še malo razkužiš. Likali pa smo samo 14 dni. Nobenih problemov nimamo s kožo.
Sem pa pred 6 leti izvedla “eksperiment”. Po nesreči sem 6 plenic sfarbala z enim rumenim pajacom, ki se mi je prikradel med belo pranje in ga skuhala zraven. Te pleničke so lepe pastelno rumene barve in mnogo mnogo bolj mehke kot tiste ostale bele, po moje je barva tudi tista ki pripomore k temu. Te zdaj uporabljam za podlaganje pod glavico. Meni je slučajno ratalo.
Namesto mehčalca dodaj 1 dcl ta belega kisa za vlaganje, zdaj dobiš takega, ki ne smrdi, plenice (tudi štorklje in racmani) so vedno brez madežev in zelo lepo mehke, samo na radiatroju jih ne smeš sušit. Jaz mehčalca za perilo,ne uporabljam, pač pa le za kaka sintetična oblačila.