Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine kako opraviti nakup parcele s kupoprodajno pogodbo v lastni režiji?

kako opraviti nakup parcele s kupoprodajno pogodbo v lastni režiji?

Kako opraviti nakup parcele s kupoprodajno pogodbo v lastni režiji (torej da ne spiše pogodbe notar temveč mi sami)?

Katere papirje vse rabim?

Kakšno je “zaporedje” postopka?

Spišemo pogodbo in jo podpišemo. Gremo na davčno plačat davek. Potem k notarju na overitev in oddaja vloge na ZK. Še kaj? Kaj vse rabimo sicer za prepis?

a je res tolk težko dat kak evro nekomu, ki se spozna na zadeve ? Pol pa jamr po tedniku, kako so vas opeharili……

Posrednik, ki se spozna na zadeve??? Bodite resni, oni kupce še ogoljufajo! Se povsem strinjam z avtorico, da se je sama lotila zadeve. Še posebno, če se s prodajalcem pozna oz. mu zaupa.

Avtorica: tvoj postopek je (govorim kot laik) OK; le mi smo šli še pred prepisom oz. plačilom kupnine gledat na ZK, da se ni v zadnjih dnevih kaj spremenilo

Tako ali tako brez notarja sploh ne moreš več vpisati nepremičnine v ZK. Najbolje, da ti vse tam naredijo.

Prodajalka je v bistvu moja teta. Ji zaupam, zato bi to radi opravili sami.

Če zna kdo svetovati, naj mi prosim svetuje.

TAKO, kot si povedala;
mi smo najprej napisali+podpisali pogodbo, da je ustrezala obema stranema
na isti dan kupoprodaje šli na ZK, da smo preverili, da se ni pojavila kakšna sprememba čez noč (če prodajalcu popolnoma zaupaš, to ni potrebno)
šli na občino/ prodajalec dobil položnico za davek
prodajalec je v banki plačal davek+ mi istočasno kupnino
s plačano položnico k notarju, da ožigosa zadeve
takoj na ZK, da daste predlog za vpis v ZK

TAKO, kot si povedala;
mi smo najprej napisali+podpisali pogodbo, da je ustrezala obema stranema
na isti dan kupoprodaje šli na ZK, da smo preverili, da se ni pojavila kakšna sprememba čez noč (če prodajalcu popolnoma zaupaš, to ni potrebno)
šli na občino/ prodajalec dobil položnico za davek
prodajalec je v banki plačal davek+ mi istočasno kupnino
s plačano položnico k notarju, da ožigosa zadeve
takoj na ZK, da daste predlog za vpis v ZK[/quote]
Ja, tole bi šlo. Samo mislim, da predloga v ZK ne moreš već dati sam. In ko boste podpisano pogodbo odnesli do notarja, da jo vloži, zna on poiskati napake, češ da takšne pa že ne more vložiti..In potem vse na novo. Dobro notarji lobirajo. Odgovorni pa niso, če nekdo proda nekaj dvakrat:(

1. Na Upravni enoti prodajalec da PONUDBO za prodajo zemljišča.
2. Kupec pa na podlagi te ponudbe Izjavo o sprejemu te ponudbe
3. Na Občini pridobiš POTRDILO o namenski rabi zemljišča.
4. Po prejetju obvestila (o sprejetju ponudbe) s strani Upravne enote vložiš na Upravni enoti VLOGO ZA ODOBRITEV PRAVNEGA POSLA skupaj z 1 izvodom podpisane (a ne overovljene) pogodbe.
5. Po prejetju Odločbe o odobritvi pravnega posla (in potrditvi, da je Odločba postala pravnomočna) vložiš na Davčni upravi NAPOVED za odmero davka na promet nepremičnin (davek je 2 %). Če se prodaja nepremičnina (parcela), ki je bila pridobljena po letu 2002 mora prodajalka vložiti NAPOVED za odmero dohodnine od dobička iz kaitala pri odvsojitvi nepremičnine.
6. Ko Davčni urad potrdi pogodbo (ko je plačan davek)
7. Prodajalka overi podpis pri notarju.
8. Po overitvi podpisa vložiš predlog za vpis v ZK na sodišču (lahko urediš sama – obvezno na uradni dan). Kadar gre za vpis pridobitve pravice ni treba oddajati elektronsko.

To sploh ni res.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close