Kako pa naredite dober makaronflajš?
Jaz na 1 kg mesa mesanega svinskega in govejega stegna, ki mi ga mesar vedno zmelje pred menoj najprej prepražim na drobno sesekljano čebulo, da postekleni, nato dodam mleto meso in pražim kakšne 20 minut. Lahko preden dodaš meso zraven čebule pražiš tudi na drobne kockice narezan korenček in stebelno zeleno. Ko je meso prepraženo dodam še 3 male konzerve pelatov, ponavadi kar že tistega, ki je že narezan. Dodaš malo sladkorja. Potem dodam še česen, malo popra in soli, lahko tudi vegeto, če jo uporabljaš. Potem zalijem z vodo in kuham omako vsaj 2 uri in po potrebi zalivam. Takrat je omaka bolonez res super, lahko pa pač skrajšaš čas kuhanja in je ravno tako dobra. Ponavadi potem del te omake uporabim za lazanjo, ostali del pa čez dva dni za testenine, ki pa jim potem ko so skuhane in zmešane z omako, dodam še malo masla.
Jaz delam iz mletega mešanega mesa. Najprej prepražim čebulo, ponavadi ne tehtam tako da po občutku. Npr. 2 čebuli in ko je prepraženo dodam meso in pražim dokler meso ne izgubi vode oz. se začne peči, včasih dodam moko včasih ne, nato zalijem z vodo, dodam česen, mleto rdečo papriko ali paradižnik, lovorjev list in majaron, včasih tudi origano, sol in poper, vegete ne uporabljam, ravno tako ne korenja, če pa imam svežo rdečo papriko jo vsekakor dodam. Vse skupaj kuham nato približno 40 minut.
jao jao, ste kuharji eni….Bolognese omaka NI makaronfleish. Je sicer podobno, ni pa isto.
Anonimno 8768, 24.01.2025 ob 07:50
Kolk patetičen morš bit, da delaš omako bolonese, pol pa vse prepričuješ, da gre za makaronflajš
Jaz ga tudi tako delam, nam je tako najbolj dober. Enako kot bolonjez, ampak manj omake, torej bolj kompaktno naredim. Dodam korenček za okus.
Včasih pa s katerim koli drugim mesom, odvisno kaj imamo doma, svinjino, govedino, perutnino narežem na kocke in temu primerno začinim.