kako pa poteka kaj vaše razkuževanje
Kako razkužujete prostore, sebe?
Jaz ko grem kam v zaprti prostor, tisto razkužilo pri vhodu lagano pritisnem, da nič ne priteče ven in si potem nadenem rokavico, da ne prijemam stvari z golimi rokami. Potem si pa roke umijem z vodo in milom. Mizo v službi in kljuke “razkužujem” večinoma tako kot prej z vlažilnimi robčki, občasno z razkužilom, ko nimam druge možnosti. Ljudje ali ste sploh pomislili koliko razkužila gre dnevno v naša telesa in v našo čudovito naravo? Pa saj jim ni potrebno nas špricat iz letal z raznimi strupi, ko se pa že sami dovolj prešpricamo z razkužili.
Jaz pa uporabljam svoje razkužilo namesto njihovega. Je pač bolj prijazno koži, kot pa večina razkužil, ki jih imajo pri nas po trgovinah.
Kar se pa razkužil tiče pa sploh niso tako zelo problematična za okolje. Večina je alkohol in voda. Če vzameš razkužilo za roke z aloe vero in eteričnimi olji, je zadeva okolju praktično neškodljiva. Če razkužuješ površine s 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkoholom je tudi to relativno neškodljivo.
Dvomim, da kdo porabi več 1/2 l razkužila na teden. Tako obremenitev okolja ni pretirana, predvsem če uporabljaš okolju prijazna razkužila.
Jaz pa uporabljam svoje razkužilo namesto njihovega. Je pač bolj prijazno koži, kot pa večina razkužil, ki jih imajo pri nas po trgovinah.
Kar se pa razkužil tiče pa sploh niso tako zelo problematična za okolje. Večina je alkohol in voda. Če vzameš razkužilo za roke z aloe vero in eteričnimi olji, je zadeva okolju praktično neškodljiva. Če razkužuješ površine s 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkoholom je tudi to relativno neškodljivo.
Dvomim, da kdo porabi več 1/2 l razkužila na teden. Tako obremenitev okolja ni pretirana, predvsem če uporabljaš okolju prijazna razkužila.
[/quote]
po pravici povem, v 1 letu ga nisem uporabil niti kapljice, zakaj le. Roke si pa umivam tako kot prej. Mene ne bodo j e b a l s temi virusi,EJ V I R U S I bežite ljudje…..budale, virusi so bili in bodo!
po pravici povem, v 1 letu ga nisem uporabil niti kapljice, zakaj le. Roke si pa umivam tako kot prej. Mene ne bodo j e b a l s temi virusi,EJ V I R U S I bežite ljudje…..budale, virusi so bili in bodo!
[/quote]
Zaradi butastega ukrepanja vlade in butastih zanikovalcev imamo pač preko 4.000 mrtvih. Še dobro , da ste v manjšini, saj drugače bi prišlo do zloma zdravstvenega sistema in bi imeli 10.000 mrtvih.
Ni treba uporabljati snovi, ki so strupene, ki skodijo vodnim organizmom, ki se ne razgradijo itd.
Lahko nosis rokavice. Ampak pazi, da se z rokavico ne dotaknes oci ali nosu ali da si ne popravis las z obraza. Doma pa jih potem operes z milom ali detergentom in cim bolj toplo vodo. Saj govoriva o rokavicah za veckratno uporabo, ce skrbis za okolje?
Lahko pa kupis v lekarni 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkohol, ali pa v trgovini 96{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in ga razredcis na ca 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} z destilirano ali s prekuhano vodo (300 g alkohola + 100 g vode). To lahko potem brez slabe vesti in razkosno polivas po vseh pralnih povrsinah, ker ce ga ravno ne popijes kake 2 deci, ne skodi nikomur in nicemur. S tem lahko tudi rahlo navlazis papirnat robcek in ocistis elektroniko (verjetno si ze kje zasledila, da je na telefonu ali tipkovnici vec svinjarije kot na wc skoljki). Lahko uporabljas tudi za (pravilno) razkuzevanje rok, ampak za ta namen vmesas se za malo zlicko glicerina na deci raztopine in ce zelis, lahko dodas tudi vodni izvlecek kamilice ali ognjica. Ali pa za redcenje namesto vode uporabis aloe vera gel.
Ker, ves, s svojim sedanjim pocetjem (ko v sluzbi ne cistis, kot bi bilo treba) zavajas in mogoce celo ogrozas druge.
[/quote]
Oprosti, odgovor (zelo podoben tvojemu) sem napisala takoj, ko sem prebrala zacetni post. Potem sele sem sla brat naprej… Ce bi prej videla, bi si prihranila cas za pisanje. 🙂