Kako pa se vi oblečete za roditeljski sestanek?
Znana hrvaška influencerka Ella Dvornik je na svojem Instagramovem profilu objavila fotografijo, na kateri pozira v popolnem outfitu. Oblečena v elegantno kombinacijo bele bluze in dolgega modrega krila ter visoke petke.
Nekatere mame so poudarile, da se v šolo ne spodobi hoditi v takih oblačilih. Po njihovem mnenju bi morala biti oblačila bolj športna.
»Tako oblečene mame ne hodijo na roditeljske sestanke. Nekatere pridejo dobesedno v trenirkah, naravnost iz kuhinje, z mastnimi lasmi in brez kančka ličil,« je zapisala ena.
»Na roditeljski sestanek pridejo skoraj vsi v sproščenih oblačilih. Ko se pojaviš tako oblečen, te gledajo kot vesoljca,« se je strinjala druga.
Kaj pa menite vi?
Sestra je učiteljica in zna povedat vse sorte zgodb na to temo. A če povzamem, ne le na roditeljske, tudi sicer so načičkane mame (in očetje) ne najbolje sprejete. Sploh, če otroc lih ne briljirajo v šoli. Češ, z otrokom naj bi se ukvarjala, namesto z lakiranje nohtov. Pa tukaj ne gre za fovsijo, kot bi nekatere zdej v luft skočile. Ne, preprosta dejstva. Jasno pa tudi v trenirki in zanemarjen ne narediš najboljšega vtisa. Tolk v razmislek, kolk lahko celo take zadeve vplivajo na vašega otroka.
Jaz grem ponavadi iz službe poslovna, od doma pa v neoguljenih kavbojkah. Približn tko, kot same učiteljice 🙂
Pa se nekaj, če bere kakšna uciteljica:tudi mame se o vas pogovarjamo in za tiste s predolgi I nohti in previsoki mi petami nimamo najboljšega mnenja. Sploh ne na nižji stopnji ali bog ne daj v vrtcu.
Na roditeljski sestanek greš normalno oblečen tako kot greš v službo, v trgovino, h zdravniku… Majica, hlače, ali pa bluza, krilo, obleka, čevlji, sandali. Važno je, da so oblačila čista in niso povaljana in pomečkana.
Za na roditeljski sestanek ne potrebuješ make-upa.
Trenerka je za doma in ne za na roditeljski sestanek.
Najbolj pomemben pa je otrok, kako sodeluje pri pouku in kako se obnaša. V središču pozornosti je otrok in ne mama. Roditeljski sestanek ni modna revija in ne lepotno tekmovanje.
tema pogovora na roditeljskem sestanku prosim lepo NI obnašanje in sodelovanje vašega otroka, ampak učni načrti, delo, plani za šolsko leto. konkretno za vašega otroka se boste dogovarjali na individualnih govorilnih urah, ne pa na roditeljskem sestanku pred vsemi. staršem tega ni mogoče vbit v glavo, pa da se nekam vržeš. potem pa sedimo tam do nezavesti, ker eni starši skačejo v besedo z vprašanji o njihovih sončkih.
kako pa se mama obleče, pa je njena stvar. naj se obleče tako, kot se hoče. ali elegantno, ali v trenirki…. je čisto njena stvar. ali našminkana ali z mastnimi lasmi tudi. noben outfit ni šel iz vašega žepa
tema pogovora na roditeljskem sestanku prosim lepo NI obnašanje in sodelovanje vašega otroka, ampak učni načrti, delo, plani za šolsko leto. konkretno za vašega otroka se boste dogovarjali na individualnih govorilnih urah, ne pa na roditeljskem sestanku pred vsemi. staršem tega ni mogoče vbit v glavo, pa da se nekam vržeš. potem pa sedimo tam do nezavesti, ker eni starši skačejo v besedo z vprašanji o njihovih sončkih.
kako pa se mama obleče, pa je njena stvar. naj se obleče tako, kot se hoče. ali elegantno, ali v trenirki…. je čisto njena stvar. ali našminkana ali z mastnimi lasmi tudi. noben outfit ni šel iz vašega žepa
[/quote]
Ni res.Povsod kamor greš, se je treba obleči primerno.Se pravi – trenirka odpade, večerna in slovesna oblačila tudi.Sicer pa- kar imaš v glavi , imaš tudi na sebi…
Če rabi biti v službi tako elegantno napravljena potem ok. Bi si pač predstavljal, da je ravno od tam prišla, in se ni utegnila preobleči.
Napravljati se extra za sestanek, mi je pa mimo. Zakaj že? Itak govori predvsem učitelj/učiteljica.
čisto navadna, udobna obleka je dovolj. Isto kot za v službo za večino ljudi oz. za v trgovino kjer pač ne želiš ravno, da te vidijo v raztrgani trenerki.
Načeloma sem bolj športno oblečena – ne sicer v trenerki ampak v kavbojkah in jopico. Nisem niti pomislila do sedaj kako so drugi oblečeni, ker nikoli ne gledam oz. ne registriram tega. Tudi če grem iz službe, poskušam iti vsaj toliko prej domov, da se preoblečem, ker mi ni da bi tam hodila strogo poslovno oblečena.
Ni res.Povsod kamor greš, se je treba obleči primerno.Se pravi – trenirka odpade, večerna in slovesna oblačila tudi.Sicer pa- kar imaš v glavi , imaš tudi na sebi…
[/quote]
je to kje napisano? kak zakon, za katerega ne vem? kje pri vhodu stojijo varnostniki in mečejo ven neprimerno oblečene ljudi?
to so tvoja pričakovanja in nič drugega.
nehajte se ukvarjat s tem, kako drugi počnejo stvari. ali se oblečejo kot za na ples, ali na pohod na šmarno goro, ni vaša stvar.
Čakaj malo, zdaj pa tega ne razumem. Ljudje imamo različne poklice in jaz se za službo oblačim poslovno, moj mož tudi. Torej, če sem v bluzi, krilu ali obleki, visokih petah, mož pa v obleki in kravati, ko prideva direkt iz službe na roditeljskega, je to “načičkano”?
Kaj morava zdaj v avtih namesto dodatne srajce nositi kavbojke in majico za tisti dan, ko je roditeljski? Kaj si jaz ne smem nalakirati nohtov, če si drugače jih, ali ne smem imeti visokih pet in biti lepo, primerno poslovno oblečena, če imam partnerje tisti dan v službi? Ali moram res dati casual oblačilo v avto, da me ne bodo obrekovali?
Roditeljski namreč niso ob 19ih, da bi se lahko vmes preoblekli, pa sicer, zakaj se bi, če je to naša oprava? Ali moramo skrivati? Res ne razumem.
Če se prav spomnim, je včasih bilo govora, da se ženske uredijo za v šolo, pa mi je bilo to malo hecno. Ampak trenirka in obleka za gala večerjo nista edini možnosti, je vmes še marsikaj, in moja oprava je pač poslovna, včasih malo bolj, včasih malo manj, torej včasih tudi kakšna huda obleka (ne za večerjo, temveč poslovna), včasih hlačni kostim, večinoma visoke pete. Torej kako naj se zdaj oblečemo na roditeljskega oziroma govorilne?
Čakaj malo, zdaj pa tega ne razumem. Ljudje imamo različne poklice in jaz se za službo oblačim poslovno, moj mož tudi. Torej, če sem v bluzi, krilu ali obleki, visokih petah, mož pa v obleki in kravati, ko prideva direkt iz službe na roditeljskega, je to “načičkano”?
Kaj morava zdaj v avtih namesto dodatne srajce nositi kavbojke in majico za tisti dan, ko je roditeljski? Kaj si jaz ne smem nalakirati nohtov, če si drugače jih, ali ne smem imeti visokih pet in biti lepo, primerno poslovno oblečena, če imam partnerje tisti dan v službi? Ali moram res dati casual oblačilo v avto, da me ne bodo obrekovali?
Roditeljski namreč niso ob 19ih, da bi se lahko vmes preoblekli, pa sicer, zakaj se bi, če je to naša oprava? Ali moramo skrivati? Res ne razumem.
Če se prav spomnim, je včasih bilo govora, da se ženske uredijo za v šolo, pa mi je bilo to malo hecno. Ampak trenirka in obleka za gala večerjo nista edini možnosti, je vmes še marsikaj, in moja oprava je pač poslovna, včasih malo bolj, včasih malo manj, torej včasih tudi kakšna huda obleka (ne za večerjo, temveč poslovna), včasih hlačni kostim, večinoma visoke pete. Torej kako naj se zdaj oblečemo na roditeljskega oziroma govorilne?
[/quote]
Obleči se kot želiš, razna zijala bojo vedno komentirala pa če si v poslovni obleki, v trenirki ali v dzinsu :)) za vohljace nobena tvoja obleka ne bo primerna, normalnim bo vseeno
[/quote]
OMG, zapenjate za brez veze. Pa kaj ne znate brati ali ne razumete? Prav zato sem dodala nacickano. Mislim, da je večini tukaj jasno kakšna je razlika med lakiranimi nohti in poslovnimi čevlji, ki jih imamo v pisarni in med štikli in nohti, ki je vsak drugačne barve. Dzizus, no.
OMG, zapenjate za brez veze. Pa kaj ne znate brati ali ne razumete? Prav zato sem dodala nacickano. Mislim, da je večini tukaj jasno kakšna je razlika med lakiranimi nohti in poslovnimi čevlji, ki jih imamo v pisarni in med štikli in nohti, ki je vsak drugačne barve. Dzizus, no.
[/quote]
Razumem, ampak moje določene poslovne oprave so bolj “načičkane” od ostalih. Torej ni nujno vedno strogo zapeto, lahko je tudi kakšna lepša obleka in višje pete in rdeči nohti. Sem tudi tebe prebrala, da greš včasih poslovno, včasih pač casual tja.
Samo glede na to, kako so nekateri rekli, da skoraj moraš priti v kavbojkah ali trenirki, da nisi preveč, vem pa, da so pred časom govorili, da se je lepo urediti, mi res ni bilo jasno.
Strinjam se z Mary, da me bodo obrekovali v vsakem primeru, razen če bi zaradi najinih poklicev mogoče želeli kaj iztisniti in se zato prilizovali… Pač malo glupo vse skupaj, počasi bo tako kot v ameriških filmih.