Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kako pa se vi oblečete za roditeljski sestanek?

Kako pa se vi oblečete za roditeljski sestanek?

Oprosti, kadarkoli raje sestankujem s tako mamo kot gledam (in voham) tisto, ki je priletela v trenirki direkt iz kuhinje, kjer je pražila čebulo. Vmes je pa še celo vesolje drugih možnosti.

Mogoče bi se pa avtor/ica raje ukvarjal/a z bontonom staršev. Ta je tisti, ki meni žre živce ob vsakem obisku šole. Se kadi, kjer je prepovedano, se ne pozdravlja, ne reče niti hvala, ko pridržiš vrata, na telefonih itd. itd. Po moje precej bolj relevantno od tega, kaj ima kdo oblečeno.

A gre kdo v uniformi varde ali kaj podobnega, hahaha?

Eni se znajo lepo obleči, drugi so pa prostaki.

To o svoji mami govoriš, hodi na roditeljske v dnevni center tudi če si star 40+?

Strogo poslovno? A v oblekici z mucki, ki si jo nekoč tu prilepila kot poslovno modo 😉

Oblečena je sicer povsem okej (ne preveč in ne premalo urejena), toda ta kombinacija je za moj okus nesprejemljiva. Krilo je lepo, bluza se mi zdi pa nemogoča. In niti približno ne paše na tole krilo. Že stilsko se mi ne poklapa, barvno pa še manj.

O trenirkah na roditeljskih sestankih pa ne bi izgubljala preveč besed. Tja ne pašejo in pika.

večerna toaleta, obvezno
pa kakšni kmetavzi ste to, da hodite v trenirkah, v gorski opravi z gležnarji…

To na sliki je popolnoma mimo. Kot bi zagrabila prve cunje iz omare, ki so ji na dosegu rok. Nič ne paše skupaj!!! Barvno itak, poleg tega pa še bluza načičkana ko novoletna jelka, kikla pa ko bi jo šival otrok. Srhljivo.

mali še za v vrtec ni. KER JE ŠE DOJENČEK. pupa ma preveč cajta pa malo fantazira

outfit je pa čisto kul. raje vidim tako, kot zateženo babnico v trenirki. samo če misli na roditeljske v vrtec v tem, bo bolj težko sedela na tistih mini stolčkih.

https://www.instagram.com/p/CE6XEbChJNL/?igshid=10uqvli8w6u28

Ne bom komentirala slike, ker sem z modo povsem skregana, ampak…
Z oblačili pokažeš spoštovanje do sogovornika, še sploh, če je zadeva vnaprej najavljena. Ne vem, kako bi se ve počutile, če bi učiteljica na sestanek prišla v trenirki, češ, saj za sestanek je dobra.
Pa zaboga milega, pogovarjat se greš s človekom, ki pol dneva preživi s tvojim otrokom, ki ga uči. vzgaja, varuje, rešuje njegove težave, vsaj z oblačilom pokaži svoje spoštovanje.
Zakaj pa nikoli ni dileme, kako se oblečete, ko greste k zdravniku?

Tale bluza je prej modni kiks nikakor nekaj kar bi se ona hvalila z njo.
Zatlačena bluza za krilo, katastrofa izgled, vse nagrbančeno.
Krilo niti ne izgleda krilo, prej kakšen kos ovitega blaga. Barvno povsem mimo, prej za ples v maškeradi.

Kar se pa oblačenja na roditeljskih tiče. Pač tiste, ki so prištorkljale v petkah in s prekratkimi krilci in razgaljeni m ospredjem so bile malo smešne.
Ja kašen lep komplet trenerke, zakaj pa ne.
Mi smo potem šle mame na kakšen klepet in čaj v lokal.
Oh lepi časi v OŠ. Na srednji smo z vseh vetrov.

je to kje napisano? kak zakon, za katerega ne vem? kje pri vhodu stojijo varnostniki in mečejo ven neprimerno oblečene ljudi?
to so tvoja pričakovanja in nič drugega.
nehajte se ukvarjat s tem, kako drugi počnejo stvari. ali se oblečejo kot za na ples, ali na pohod na šmarno goro, ni vaša stvar.
[/quote]

Ti si pa cist zgresila poanto. Seveda je stvar posameznika, kako se bo oblekel. Ne more pa nic (razen seveda, da mu je deveta briga) glede druzbenih norm. Ker te obstajajo, pa ce je osebi prav ali ne. Obleka kot na sliki ni za roditejski (itak ni nek presezek, ze barvno je cist mim). Trenirka ni za na roditeljski sestanek. Seveda ne bo noben nic komentiral, opazi pa se. Zdej bo kdo rekel, zase se brigaj(te). Kar je res, zato ljudje ne komentiramo. Opazimo pa in si mislimo svoje (ceprav nam je deveta briga – vidis, si reces, a tale pa ne more oblec ene spodobne cunje, je kar v trenirki, in gres dalje – ni tvoja stvar in te ne briga).
Tako, da za roditeljski je po moje primerno oblacilo, ki je cisto, zgledas urejeno in sprosceno, nobenih ekstremov. Ce pa gres direktno iz sluzbe in se nimas casa preoblacit, pac prides oblecen kot si. Ampak tudi oblacilo za sluzbo lahko izberes upostevaje dejstvo , da gres potem se na roditeljski sestanek 🙂

Tale bluza je prej modni kiks nikakor nekaj kar bi se ona hvalila z njo.
Zatlačena bluza za krilo, katastrofa izgled, vse nagrbančeno.
Krilo niti ne izgleda krilo, prej kakšen kos ovitega blaga. Barvno povsem mimo, prej za ples v maškeradi.

Kar se pa oblačenja na roditeljskih tiče. Pač tiste, ki so prištorkljale v petkah in s prekratkimi krilci in razgaljeni m ospredjem so bile malo smešne.
Ja kašen lep komplet trenerke, zakaj pa ne.
Mi smo potem šle mame na kakšen klepet in čaj v lokal.
Oh lepi časi v OŠ. Na srednji smo z vseh vetrov.
[/quote]Kaaaj takega😂 napisala sem trenerka.

[img]https://media1.tenor.com/images/da4a3053164783200296b9d1fbc18c55/tenor.gif?itemid=4683375[/img]

Na hodnikih sem videla že vse možno, večina staršev je oblečenih športno elegantno, nekateri bolj športno, drugi bolj elegantno. Najdejo se tudi osebe trenirkah ki so res samo za doma ampak ti mi niti ne padejo v oči..bolj pritegnejo moj pogled uboge mame ki se jim vidi da so ravno samo za na rs obule štikle in se lomijo reve. Zmagovalka pa je bila v mrežasti majici brez modrca 😳.
Razpon primernega je dosti velik da se bi lahko vsak najdel v njem..našemit se v večerno svečano opravo ali prilete iz štale pa sta dve skrajnosti ki bodeta v oči.

Ti si pa cist zgresila poanto. Seveda je stvar posameznika, kako se bo oblekel. Ne more pa nic (razen seveda, da mu je deveta briga) glede druzbenih norm. Ker te obstajajo, pa ce je osebi prav ali ne. Obleka kot na sliki ni za roditejski (itak ni nek presezek, ze barvno je cist mim). Trenirka ni za na roditeljski sestanek. Seveda ne bo noben nic komentiral, opazi pa se. Zdej bo kdo rekel, zase se brigaj(te). Kar je res, zato ljudje ne komentiramo. Opazimo pa in si mislimo svoje (ceprav nam je deveta briga – vidis, si reces, a tale pa ne more oblec ene spodobne cunje, je kar v trenirki, in gres dalje – ni tvoja stvar in te ne briga).
Tako, da za roditeljski je po moje primerno oblacilo, ki je cisto, zgledas urejeno in sprosceno, nobenih ekstremov. Ce pa gres direktno iz sluzbe in se nimas casa preoblacit, pac prides oblecen kot si. Ampak tudi oblacilo za sluzbo lahko izberes upostevaje dejstvo , da gres potem se na roditeljski sestanek 🙂
[/quote]
a je tak težko zastopit, da obstajajo ljudje, ki se jim fučka za to, kaj drugi mislijo o njih?
pa meni dol visi, če hodiš v trenirki ali kratkih hlačah okoli

ali če si boš jezik zlomila od opravljanja garderobe po sestanku.

imam res dovolj drugih problemov.

tisti, ki na veliko slačete v luft in se razburjate zaradi stvari, ki se vas res ne tičejo, imate pa res monotono življenje

a je tak težko zastopit, da obstajajo ljudje, ki se jim fučka za to, kaj drugi mislijo o njih?

tisti, ki na veliko slačete v luft in se razburjate zaradi stvari, ki se vas res ne tičejo, imate pa res monotono življenje
[/quote]

Se vidi iz letala, da si ena primitivka!

je to kje napisano? kak zakon, za katerega ne vem? kje pri vhodu stojijo varnostniki in mečejo ven neprimerno oblečene ljudi?
to so tvoja pričakovanja in nič drugega.
nehajte se ukvarjat s tem, kako drugi počnejo stvari. ali se oblečejo kot za na ples, ali na pohod na šmarno goro, ni vaša stvar.
[/quote]

VEDNO se bomo ukvarjali s tem.Ker je pač normalno.
Ker bomo vedno v življenju opazovali druge in se od njih učili.
Prav tako se otrok uči od mame in očeta:
Mama, ki je stalno v trenirki in zanikrno oblečen ata – pa poglejte kako zanikrno je oblečen otrok.
In iz malega raste veliko.
Potem si najdeš čisto simpatičnega in dobrega moškega brez vsakega okusa za oblačenje , za obnovo stanovanja in hiše, moški brez estetskega okusa.
Iste kavbojke vsak dan, ves teden v isti srajci in ves teden v istih čevljih, ima pa itak samo dvoje.Neobrit – ker se mu ne da in je itak vse dobro.

TI je všeč tak moški?
Bi imela otroke z njim?

A na Šmarno gre pa v strganih supergah’? Bi šla z njim ali bi ti bilo nerodno?
Na ples bi te pa peljal v hlačah iz osemdesetih let, (saj so še čisto dobre, nerabljene…) pa v usnjeni jakni z napihnjenimi rameni?

Tako ti povem:
Vsi radi pogledamo normalno, estetsko in tudi modno urejeno osebo.Vsi.
Moški in ženske.
No, razen tebe mogoče…

[/quote]
Ti tudi ne stekas. Ne gre za to, da se tebi fucka kaj si drugi mislijo. Gre za to, da s takim odnosom delaš škodo svojemu otroku.

[/quote]

In kaj sem napisala? Obstajajo družbene norme, kako se kdo obleče pa je njegova stvar. Ne sme bit pa presenečen, če je to opaženo in tudi komentirano med prisotnimi (aja, vi nikoli ne opravljate …. skoraj verjamem). Sicer po mojih opažanjih (upam, da so dovoljena), se kvečjemu kdo (kakšna) pretirano obleče za roditeljski sestanek, ker hoče bit opažen-a (k temu pomaga še prepozen prihod in butasti komentarji) – ampak si mislim svoje in gremo dalje.

Drugače pa se sprašujem, zakaj cel kupžensk porabi še in še časa in na tone denarja za cunje, frizerje, pedikerje itd. če je potem vse vseeno …..
In zakaj otrokom težimo s primernim oblačenjem (vsaj nekateri), če je vse vseeno?
Mi deluje malo hinavsko tole zatrjevanje, da je vse vseeno. Vsak po svoje. Meni se zdi primerno oblačenje kamorkoli grem izraz spoštovanja do prisotnih.

IMAM RES DOVOLJ DRUGIH PROBLEMOV.

[/quote]

Ja.
Očitno imaš res DOVOLJ DRUGIH PROBLEMOV.

Si res kar precej problematična.

A v obleki in kroksih se sme iti na roditeljski sestanek?

Ja.
Očitno imaš res DOVOLJ DRUGIH PROBLEMOV.

Si res kar precej problematična.
[/quote]
problematična?
ker mi dol visi, kak se ti oblečeš?
pol že

Jaz grem v trenerji, saj ne grem na poroko, da bi morala gledati kako sem oblečena, drugi naj se pa brigajo zase in naj ne buljijo v druge kako so oblečeni.

Otrok nimam, ampak bi po občutku rekla, da urejeno, tako kot za službo, ven, kako pa drugače, tudi moja mama je taka hodila..

New Report

Close