Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako pecete krompir?

Kako pecete krompir?

Kako pecete krompir? V pecici ali na stedilniku v posodi? Pri nas doma ga od nekdaj v pecici, moj moski pa trdi, da se pece na stedilniku. Pa pri vas? Nisem kuharica, se mi pa zdi bolj obicajna peka krompirja v pecici.

Pri nas doma smo ga vedno na štedilniku, jaz pa odvisno al se mi ljubi pečico laufat in segrevat kuhinjo ali pa mešat tist krompir. Ce pa kuha mož, je pa striktno v pecici, kao da je boljš, v resnici pa ga lahko mal na suh in ne opazi razlike. Kjerkoli ga bosta, naj vama tekne in ne se prickat zaradi takih malenkosti.

Vedno v pečici, prej ga rahlo skuham.

Uporabljam kontaktni žar, vmes vstavim pekač s krompirjem. Greje z obeh strani, torej tako kot pečica, le da je manjši. Paziti pa je potrebno, da se ti pekač ne izmuzne, ko dviguješ zgornji del da premešaš.
V kontaktnem žaru (v pekaču) pečem tudi meso, zelenjavo, narastke, peciva. Odličen je.

Meni je pa dober, narezan na pol cm debele kolobarje, ga v posodi zmešam z malo rdeče paprike, soljo, poprom in olivnim oljem pa v pečico na 180 za dobre pol ure.

Tudi jaz ga takole pečem. Razen, da ga narežem na tanjše kolobarje. Pečem pa na peki papirju. 30 do 40 min, dokler ni lepo zapečen.

Tudi jaz ga takole pečem. Razen, da ga narežem na tanjše kolobarje. Pečem pa na peki papirju. 30 do 40 min, dokler ni lepo zapečen.
[/quote]

Imaš prav – pol cm je malo preveč. Tudi jaz ga na tanjše;

Vedno v pečici.

Če se mi ljubi, ga prej pokuham in je še boljši. Ampak tudi brez tega je odličen.

New Report

Close