kako pico spečt v pečici
Žal predhodniki nimajo pojma.
Testo:
400g moke
1 vrečko suhi kvas
8-9g soli
4 žlice olivnega olja
okoli 3dl vode(odvisno od moke)
Testo se ne sme prijemati posode.
V pečico daš keramično šamotno podlago, okrogle oblike, v akciji je imel hofer, lidl. ali pa greš v bauhaus, sigurno imajo za keramične roštilje.
Pečico prižgeš oba grelca ali na ventilacijo in na najvišjo temperaturo nastaviš. Fora je, da vroča keramična podlaga upari vodo v testu, zato se testo napihne in je mehko. Spečeš skoraj enako, kot v krušni peči. Peče se 5-6 minut. Preverjaš.
Jaz jo naredim na peki papirju, da jo lažje z loparjem dam v pečico in vzamem ven.
Glede testa. Ne preveč kvasa in vzahaja naj minimalno 12 ur. Najbolše pripravit testo zvečer in naj vzahaj celo noč in še malo čez dan. In pa zaradi dolgega časa pečenja, ne dajat sir že na začetku gor., ker po 15-ih minutah bo že čisto izsušen. To se naredi ene 5 minut pred koncem pečenja. Meni osebno je bivolja mozzarella je najboljši sir za pizzo.
Jaz pečico celo pustim priprto, je sicer ventilatorska, ampak zgleda, da bolj uboga …
Nekaj ga očitno biksaš pri testu. Pravo testo za pico je samo moka, voda, kvas. Olje absolutno ni obvezno, je kvečjemu dovoljeno, in to žlico. Ne sme biti presuho, raje premokro, če ne znaš zadeti zlate sredine – biti mora res lepo židko, tako da ga lahko ročno raztegneš, kot v piceriji.
Jaz pečem na plehu na peki papirju in se speče. Ventilator, max. temperatura, zgornje in spodnje grelo.
Jaz mam na vikendu eno staro pečico, pa tam pride najboljša pica, ker se dno pečice res fajn segreje in pladenj s pico vržem direkt na dno, ne na rešetko. Se lepo zapeče spodaj prave črne pege dobi. Doma v moderni pečici pa ne rata dobro, dno ni tako vroče, z ventilatorjem je pa samo še večja katastrofa.
2 mm, ko je pečena ali surova? Mislm, jo ti sploh obložiš…na ta 2mm, da daš še kaj gor, pa sej se to niti ne dvigne hahaha.
[/quote]
Glej 2mm je testa v sredini. Povrh, toppings po izbiri. Pelati, šunka, sirček, gobice, oliva…
Sredina se ne sme dvignit. Skorja lahko vzhaja.
Fora je v tem, da se predebela sredina pod nadevom ne more speči, temveč se kuha. Potem je pa tako nekak, kot da bi ti en snorki kruh prelizal preden ga daš v usta.
Glej 2mm je testa v sredini. Povrh, toppings po izbiri. Pelati, šunka, sirček, gobice, oliva…
Sredina se ne sme dvignit. Skorja lahko vzhaja.
Fora je v tem, da se predebela sredina pod nadevom ne more speči, temveč se kuha. Potem je pa tako nekak, kot da bi ti en snorki kruh prelizal preden ga daš v usta.
[/quote]
Ej, naslednjič bom prou zmerla, ker zdele sm mal tko zbegana :))).
Ej, naslednjič bom prou zmerla, ker zdele sm mal tko zbegana :))).
[/quote]
Ti kljunasto merilo posodim?
Merilno območje od 0-150mm
Mam certifikat o umerjanju.
Pa digitalno prikazuje številke.
Pa s pritiskom na gumb ti direkt v excel pošilje meritev.
Pa še IP67 certificiran
Standardni merilni pogrešek aka merilna negotovost tipa B +/- 0.02mm za K2 (95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})
Pa tko, an…
Neki ti bo menda ratalo zmert.
Ti kljunasto merilo posodim?
Merilno območje od 0-150mm
Mam certifikat o umerjanju.
Pa digitalno prikazuje številke.
Pa s pritiskom na gumb ti direkt v excel pošilje meritev.
Pa še IP67 certificiran
Standardni merilni pogrešek aka merilna negotovost tipa B +/- 0.02mm za K2 (95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})
Pa tko, an…
Neki ti bo menda ratalo zmert.
[/quote]
OMG, pa ti si profi haha. Zdaj mi je tut jasno, da brez tebe ne bom mogla zmert. Te pokličem, ko bom pekla, zihr je zihr, ker 1mm lahko spremeni VSE.