Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako pico spečt v pečici

kako pico spečt v pečici

Pica v domači električni pečici – kako vam uspe?
Nazadnje je bilo testo nizko in zbito (v piceriji si rob dvigne, meni se ni), na dnu bledo … Ne vem no, nisem zadovoljna.

Povejte, kako jo pečete vi: temperatura,grelci, ventilator? čas pečenja, testo…?

Ventilatorska ali prvizet program za pizze, 220 na začetku, na koncu 230, 15 minut. Imam pa res dobro, Siemens pečico.

Temperatura more bit na maximum. Problem je v tem, da so pečico za domačo uporabo s temperaturo omejene zaradi varnosti, tako da take kot v piceriji ne boš naredila.

Nobenih ventilatojev drugače, ker jo izsuši.

Žal predhodniki nimajo pojma.
Testo:
400g moke
1 vrečko suhi kvas
8-9g soli
4 žlice olivnega olja
okoli 3dl vode(odvisno od moke)
Testo se ne sme prijemati posode.

V pečico daš keramično šamotno podlago, okrogle oblike, v akciji je imel hofer, lidl. ali pa greš v bauhaus, sigurno imajo za keramične roštilje.
Pečico prižgeš oba grelca ali na ventilacijo in na najvišjo temperaturo nastaviš. Fora je, da vroča keramična podlaga upari vodo v testu, zato se testo napihne in je mehko. Spečeš skoraj enako, kot v krušni peči. Peče se 5-6 minut. Preverjaš.
Jaz jo naredim na peki papirju, da jo lažje z loparjem dam v pečico in vzamem ven.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Glede testa. Ne preveč kvasa in vzahaja naj minimalno 12 ur. Najbolše pripravit testo zvečer in naj vzahaj celo noč in še malo čez dan. In pa zaradi dolgega časa pečenja, ne dajat sir že na začetku gor., ker po 15-ih minutah bo že čisto izsušen. To se naredi ene 5 minut pred koncem pečenja. Meni osebno je bivolja mozzarella je najboljši sir za pizzo.

Tudi mi pečemo na kamniti plošči. Temperaturo pečice nastavim na najvišjo, vedno rata, rob se lepo napihne.

lahko tako testo tudi zmrzneš in uporabiš naslednjič? hvala!

Jaz pečico celo pustim priprto, je sicer ventilatorska, ampak zgleda, da bolj uboga …

Nekaj ga očitno biksaš pri testu. Pravo testo za pico je samo moka, voda, kvas. Olje absolutno ni obvezno, je kvečjemu dovoljeno, in to žlico. Ne sme biti presuho, raje premokro, če ne znaš zadeti zlate sredine – biti mora res lepo židko, tako da ga lahko ročno raztegneš, kot v piceriji.

Jaz pečem na plehu na peki papirju in se speče. Ventilator, max. temperatura, zgornje in spodnje grelo.

Jas ne bi testa zmrzeval, res ne. Pripraviš lepo en dan prej da lepo vzhaja in je.

Pica program 320 stopinj + šamotna plošča, ki jo moraš segreti na max. Pico daš gor z lopatko. Po 4-5 min je pečena.
Pica kot iz krušne peči!! Ne morem opisat kok je dobra!!

Pica program 320 stopinj + šamotna plošča, ki jo moraš segreti na max. Pico daš gor z lopatko. Po 4-5 min je pečena.
Pica kot iz krušne peči!! Ne morem opisat kok je dobra!!

15 minut je za pico 2mm preveč. Jst mam gotovo v 8-10minut

Si vis pacem, para bellum.

Aja… čist tko. Tisti k še ne veste. Če kje dobite porcelanasto ploščo, je ravno tako dobra kot šamotna.

15 minut je za pico 2mm preveč. Jst mam gotovo v 8-10minut
[/quote]

Odvisno v kolk nivojih pečeš, a ne. Ampak 2mm testa je pa premalo nooooo. To še ugrizneš ne :).

Odvisno v kolk nivojih pečeš, a ne. Ampak 2mm testa je pa premalo nooooo. To še ugrizneš ne :).
[/quote]

Ah ja pardon, sem mislil da se o pici pogovarjamo.

Ja, pod sirom skuhana krušna pita rabi malo več. Se strinjam.

Ah ja pardon, sem mislil da se o pici pogovarjamo.

Ja, pod sirom skuhana krušna pita rabi malo več. Se strinjam.
[/quote]

Čaki, saj se o pici pogovarjamo hahahaha. 2mm testa, to sploh vidiš? 🙂

Čaki, saj se o pici pogovarjamo hahahaha. 2mm testa, to sploh vidiš? 🙂
[/quote]

2 milimetra, ne 2 mikrona, Dio Mio

Jaz mam na vikendu eno staro pečico, pa tam pride najboljša pica, ker se dno pečice res fajn segreje in pladenj s pico vržem direkt na dno, ne na rešetko. Se lepo zapeče spodaj prave črne pege dobi. Doma v moderni pečici pa ne rata dobro, dno ni tako vroče, z ventilatorjem je pa samo še večja katastrofa.

2 milimetra, ne 2 mikrona, Dio Mio
[/quote]
2 mm, ko je pečena ali surova? Mislm, jo ti sploh obložiš…na ta 2mm, da daš še kaj gor, pa sej se to niti ne dvigne hahaha.

Če bi bilo testo narejeno kot je treba, ne bi smela bit spodaj pikčasto zažgana.

2 mm, ko je pečena ali surova? Mislm, jo ti sploh obložiš…na ta 2mm, da daš še kaj gor, pa sej se to niti ne dvigne hahaha.
[/quote]

Glej 2mm je testa v sredini. Povrh, toppings po izbiri. Pelati, šunka, sirček, gobice, oliva…

Sredina se ne sme dvignit. Skorja lahko vzhaja.

Fora je v tem, da se predebela sredina pod nadevom ne more speči, temveč se kuha. Potem je pa tako nekak, kot da bi ti en snorki kruh prelizal preden ga daš v usta.

Glej 2mm je testa v sredini. Povrh, toppings po izbiri. Pelati, šunka, sirček, gobice, oliva…

Sredina se ne sme dvignit. Skorja lahko vzhaja.

Fora je v tem, da se predebela sredina pod nadevom ne more speči, temveč se kuha. Potem je pa tako nekak, kot da bi ti en snorki kruh prelizal preden ga daš v usta.
[/quote]

Ej, naslednjič bom prou zmerla, ker zdele sm mal tko zbegana :))).

Ej, naslednjič bom prou zmerla, ker zdele sm mal tko zbegana :))).
[/quote]

Ti kljunasto merilo posodim?

Merilno območje od 0-150mm
Mam certifikat o umerjanju.
Pa digitalno prikazuje številke.
Pa s pritiskom na gumb ti direkt v excel pošilje meritev.
Pa še IP67 certificiran
Standardni merilni pogrešek aka merilna negotovost tipa B +/- 0.02mm za K2 (95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})

Pa tko, an…
Neki ti bo menda ratalo zmert.

Ti kljunasto merilo posodim?

Merilno območje od 0-150mm
Mam certifikat o umerjanju.
Pa digitalno prikazuje številke.
Pa s pritiskom na gumb ti direkt v excel pošilje meritev.
Pa še IP67 certificiran
Standardni merilni pogrešek aka merilna negotovost tipa B +/- 0.02mm za K2 (95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})

Pa tko, an…
Neki ti bo menda ratalo zmert.
[/quote]

OMG, pa ti si profi haha. Zdaj mi je tut jasno, da brez tebe ne bom mogla zmert. Te pokličem, ko bom pekla, zihr je zihr, ker 1mm lahko spremeni VSE.

OMG, pa ti si profi haha. Zdaj mi je tut jasno, da brez tebe ne bom mogla zmert. Te pokličem, ko bom pekla, zihr je zihr, ker 1mm lahko spremeni VSE.
[/quote]

Sej smo strojniki, ne pa mizarji dijoporko.

Milimeter je standard.

New Report

Close