Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako pobarvati les

kako pobarvati les

Pri babici na podstrešju sem našla zelo lepo leseno skulpturo in jo seveda zaplenila.
Z možem sva bila složna, da bi nam krasno pasala zunaj pred hišo, vendar bi morala biti pobarvana in to živih barv( rdeča, zelena, rumena…).
Tu pa nastane problem. Ali jih lahko barvam s temperami in potem čez prelakiram?
Aja pa še to. Stala bo pod streho, tako, da je ne bo močil dež.
Ker je veliko majhnih delčkov za pobarvat, se mi zdi kar malo drago, da bi kupovala toliko različnih barv za les. Zato imam v mislih tempere.
Čez pa bi prelakirala s tistim mat sprejem, samo toliko, da ohrani barve.
Mislite, da bi to šlo, da bi bilo O.K.?

Lahko pa mi predlagate tudi kaj drugega uporabnega.
Hvala

bolj kot tempere, ti priporočam akrilne barve, potem lahko ravno tako polakiraš čez. dobijo se manjše tube, v prometeju.

Barvam zelo veliko (predvsem les) in moram priznati, da se je najbolj obnesla barva za les od Belinke (temelj in pokrivna). Ni poceni, a je zelo kvalitetna.

ma jaz mislim da lahko, pa ene 2x lepo prešprejaš, pa bo.

če bo pod streho ni panike in lahko barvaš s temperami, le na koncu ne barvaj potem s čopičem in brezbarvnim,ker boš pacala vse skupaj… ampak raje kupi brezbarvni sprej in dobro, res dobro ene 2-3 vse pošprivcaj, seveda najprej enkrat in počakaj, da se dobro posuši, nato to ponovi še ene dvakrat in bo vredu. Seveda pa je odvisno kaksna podaga je iz katerega lesa je to, če se bodo barve lepo vpijale, prijele…

Pozdravljeni. Prosim za pomoc. Barvala bi les v kuhinji iz rjave na belo barvo. Priblizno 8m2 je velikost kuhinje. Koliko barve je potrebno kupiti ter katera je najboljsa?

New Report

Close