Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako pogosti ginekološki pregledi

kako pogosti ginekološki pregledi

Zanima me, kako pogosto ostale hodite na redne ginekološke preglede ? Če nimate drugih težav. Nekje na spletu zasledim, da na 3 leta, takrat ko je PAP test, drugje pa da na eno leto. Kaj se pregleda letno, takrat ko ni PAP testa?

Jaz grem vsako leto in vsako leto naredim tudi PAP test. Plus “običajni” ginekološki pregled in pregled dojk.

Jaz hodim na 3 leta, v vmesnem času sem vedno pozorna na kakršnekoli spremembe, in če opazim kaj, pokličem v ambulanto, povem, kaj je na stvari in se dogovorim za dodaten pregled. Do sedaj je bilo vedno vse ok, upam, da bo tudi v bodoče.

Dojke si samopregledujem že odkar sem bila čisto prvič pri ginekologinji pri 18. letih. Takrat mi je razložila in pokazala kako se to pravilno počne, kako pogosto in na kaj je treba biti pozoren. Tudi na spletu so dostopna zelo nazorna navodila in prikaz.

Odgovor na objavo uporabnika
vestna Vesta, 27.03.2025 ob 13:49

Jaz grem vsako leto in vsako leto naredim tudi PAP test. Plus “običajni” ginekološki pregled in pregled dojk.

Imate pa dobro ginekologinjo, meni moja ni nikoli dojk pregledala.

kupka0, 27.03.2025 ob 19:23

Imate pa dobro ginekologinjo, meni moja ni nikoli dojk pregledala.

Meni tudi ne

grem 1x na leto na transvaginalni ultrazvok, ultrazvok dojk in pap.

Na pol leta. Enkrat na leto pap test.

Na 3.

Imela sem na leto. Je prišlo in odšlo. Ni bilo nič, tjo da vse o, na 3

Trenutno na pol leta, ker sem prebolela raka dojke. Pred tem pa sem zaradi miomov hodila na eno leto, hudički so pet let dali mir niso rastli potem pa eksplodirali in so mi odstranili maternico in jajcevode. Dobro sem okrevala začela normalno delati pa sem najdla bulico na dojki in tako moram h ginekologu vsakega pol leta.

Pri 23 sem imela konizacijo, bila potem po treh letih sedemkrat na pregledu, nato pa več ne. To je 25 let. Sploh ne vem kje je moj karton, vmes sem se preselila, moj ginekolog pa je šel v pokoj.

Tudi dojk si ne pregledujem, počutim se ok. Mašina dela. Mena je mimo, koncno. Dve leti sem krvavela kot za stavo, zdaj je minilo.

Prepričana sem, da so me pri 23 zjebali s konizacijo, da mi ne bi bilo treba it na ta poseg. Zato sem tudi nehala hodit k ginekologu.

Konizacija, 28.03.2025 ob 16:12

Pri 23 sem imela konizacijo, bila potem po treh letih sedemkrat na pregledu, nato pa več ne. To je 25 let. Sploh ne vem kje je moj karton, vmes sem se preselila, moj ginekolog pa je šel v pokoj.

Tudi dojk si ne pregledujem, počutim se ok. Mašina dela. Mena je mimo, koncno. Dve leti sem krvavela kot za stavo, zdaj je minilo.

Prepričana sem, da so me pri 23 zjebali s konizacijo, da mi ne bi bilo treba it na ta poseg. Zato sem tudi nehala hodit k ginekologu.

Ali razen krvavitev nisi imela nobenih ginekoloških problemov? Ali si potrpela karkoli je bilo in počakala, da je minilo samo od sebe?

Na 3 leta.

Sem hotela na pap prej, a me niso vzeli. Na pap bi šla vsako leto, ker je moja mama umrla zaradi raka na rodilih še ne pri 40ih, enako njena mama, sestra pa ga je prebolela.

A očitno je pap za vse na 3 leta. Dojk mi še nikoli ni pregledala.

še ena taka, 28.03.2025 ob 18:35

Ali razen krvavitev nisi imela nobenih ginekoloških problemov? Ali si potrpela karkoli je bilo in počakala, da je minilo samo od sebe?

Tako je. Dve leti sem krvavela v eno, skoraj 10 mesecev v letu, posledično sem sedaj zelo slabokrvna. Ampak je minilo, zdaj že mesec in pol nimam več menstruacije.

Konizacija, 28.03.2025 ob 18:54

Tako je. Dve leti sem krvavela v eno, skoraj 10 mesecev v letu, posledično sem sedaj zelo slabokrvna. Ampak je minilo, zdaj že mesec in pol nimam več menstruacije.

Kaj pa kakšne bolečine v medenici, špikanje jajčnikov ali pok ciste … si tudi doživela in nisi šla na pregled?

Na tri leta. Razen enkrat, ko sem imela slabši izvid pap testa in sem morala na eno leto hodit. Tiste, ki hodite 1 x letno na pap, greste samoplačniško? Koliko stane?

še ena taka, 28.03.2025 ob 18:59

Kaj pa kakšne bolečine v medenici, špikanje jajčnikov ali pok ciste … si tudi doživela in nisi šla na pregled?

A sem napisala kolk dolgo se nisem bila pri ginekologu? Ne, ne hodim na noben pregled, pika amen. Karkoli je bilo, je minilo.

Konizacija, 28.03.2025 ob 19:33

A sem napisala kolk dolgo se nisem bila pri ginekologu? Ne, ne hodim na noben pregled, pika amen. Karkoli je bilo, je minilo.

👍

New Report

Close