Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pogosto dobijo očetje skrbništvo?

Kako pogosto dobijo očetje skrbništvo?

Bolj kot ne slišiš, da so otroci pri mami. Kako pogosto se zgodi, da so otroci pri očetu? Oz. ali se to zgodi le v primeru, da je mama “slaba” ali zapusti otroke?
So očetje, ki si želijo polnega skrbništva?

Hvala za mnenja!

Ce je normalna, zdrava oseba si verjetno zeli poskrbeti za svoje otroke, se ti ne zdi?

Mama obicajno izgubi otroke, ko je posredi kaksna odvisnost npr alkoholizem, zloraba drog, kaksne hude psihicne, mentalne bolezni s katerimi lahko otroku skoduje. Ce je nasilna…

Mame drugace redko izgubijo skrbnistvo. Lahko pa otrok sam izrazi zeljo pri komu bo zivel.

Zelo redko, ampak obstaja. In vse več je tega. Veliko je tudi skupnega skrbništva. Jaz poznam dva, ki sta imela polno skrbništvo nad otroci. Eden se je boril 3 leta za to, drugi ga je dobil takoj, ker je imel veliko dokazov da mama ni primerna. Na žalost poznam tudi enega kateremu je žena umrla (otroka 8 in 11) in je otroke dal v skrbništvo tašči. Tudi takšni so na žalost. Večina moških nikoli ne zahteva skrbništva. Sploh pomisli ne na to. Tudi če so mame neprimerne. Ker bodimo realni, s takšnimi ženskami si običajno otroke omislijo isto neprimerni moški. Tisti ki pa ga zahtevajo se morajo pa kar hudo boriti za to. Sploh če so otroci majhni. Ker na žalost še vedno velja prepričanj da so mame popolne. Pa so tako kot vsi ostali samo ljudje. Dobre, slabe, poškodovane….

Zelo redko, ker je malo moških, ki prevzamejo odgovornost! Večina jih misli, da če vzamejo otroka čez vikend, ga parkirajo pri svoji mami, da so naredili človeštvu največjo uslugo!

Nimajo moški časa za ukvarjanje z lastnimi otroci! Morajo fukcat mlajše babe, ki pa tujih otrokov ne marajo! Zato nihče ne zaprosi za skrbništvo, ker ve da naslednjih 15let ne bo fukcal.

Poznam enega,  ki se je boril več kot 6 let za skrbništvo. Pa je bila mama neprimerna, ampak je še vedno trajalo in trajalo.

sodišča forsirajo skupno skrbništvo

Odgovor na objavo uporabnika
po novem, 02.04.2025 ob 11:52

sodišča forsirajo skupno skrbništvo

In v kolikih primerih fotri privolijo? Dvomim da več kot 5%!

Ampak kako imeti skupno skrbništvo npr. 2otrok? Če se premoženje npr. Razdeli in ostane vsakemu za garsonjero? Kam naj potem daš otroka? V kopalnico?

Anonimno 10752, 02.04.2025 ob 12:20

Ampak kako imeti skupno skrbništvo npr. 2otrok? Če se premoženje npr. Razdeli in ostane vsakemu za garsonjero? Kam naj potem daš otroka? V kopalnico?

Še en bedak! In kam naj ga da mama, ki ima prav tako garsonjero??? A mama lahko, oče pa ne zmore?

redko, 02.04.2025 ob 12:22

Še en bedak! In kam naj ga da mama, ki ima prav tako garsonjero??? A mama lahko, oče pa ne zmore?

Ja saj tudi če je oče ni razlike. Nekdo rabi prevzeti skrbništvo. Drugi napraskati za nekaj malega. Ne moreš imeti deljenega skrbništva brez financ in 2velikih stanovanj, kjer bo prostor za oba otroka.

Baba zmešana.

Moški običajno ne želijo prevzeti 24h odgovornost vsak dan za potrebe, oskrbo, nego, pomoč, razvoz in stalno prisotnost. To je za njih preveč obvezujoče. Odgovornost in prioritete, vsakodnevna odrekanja..

Se kdo spozna?, 01.04.2025 ob 18:07

Bolj kot ne slišiš, da so otroci pri mami. Kako pogosto se zgodi, da so otroci pri očetu? Oz. ali se to zgodi le v primeru, da je mama “slaba” ali zapusti otroke?
So očetje, ki si želijo polnega skrbništva?

Hvala za mnenja!

Jaz nobenega takega ne poznam.Zakaj sprašuješ?

Nekateri očetje manipulirajo z otroci samo zato , da se maščujejo njihovi mami. Obljubljajo jim vse, da so čimveč pri njih. Psihično maltretiranje mame tudi po razvezi. Okolica misli , da je z njo kaj narobe. Ko otroci odrastejo vidijo resnico in samo to je važno.

Anonimno 10752, 02.04.2025 ob 12:52

Ja saj tudi če je oče ni razlike. Nekdo rabi prevzeti skrbništvo. Drugi napraskati za nekaj malega. Ne moreš imeti deljenega skrbništva brez financ in 2velikih stanovanj, kjer bo prostor za oba otroka.

Baba zmešana.

Torej gredo otroci v rejništvo? Ker imata oče in mama oba samo garsonjero? Al pri mami lahko v garsonjeri 3je bivajo, pri očetu pa ne? Daj prosim kondom uporabljaj. Ne se razmnoževat.

Anonimno741, 09.04.2025 ob 17:23

Nekateri očetje manipulirajo z otroci samo zato , da se maščujejo njihovi mami. Obljubljajo jim vse, da so čimveč pri njih. Psihično maltretiranje mame tudi po razvezi. Okolica misli , da je z njo kaj narobe. Ko otroci odrastejo vidijo resnico in samo to je važno.

Se ti ne zdi da gre to v obe smeri? Da tudi nekatere ženske to delajo? Da ni povezano s spolom, ampak pač s tem kakšen človek si?

Se kdo spozna?

NIKOLI  ker  je sloveniaj ultra  feminsitična, markističa umsko bolana država polna narejenih lezbik, feministk , večnih žrtev, umskih revic, levih fašistk in matriarhata.    ker ti luzerji levuhraski ne želijo priznat, da je ženska  potrebna za  vzgojo do 5 leta staorsti otroka, pol naprej  PA MORA BITi ATA  njihov ata. al pa fsaj nek moški.  najbolej njihov oče.   in tega ločenka, kot moaj mati, skrajen levuharca ne želijo priznat, ker se jim sesuje sistem.  ženska ne zmore vzgajat  še pesa ne.   to je fsa resnica fsega.   moški nikdar ne dobi. edino če je ona red dokazljivo zadorgirana in pijadura. pa še to ji gledjo ksozi prste.  zato pa je tudi vedno več slovenk smrdulj ugabnih smaskih ali pa si najdejo neznanega  jebača.

Nalimo si cistega vina!

Moski je lahko se  tako dober pa bo ob locitvi potegnil takratko,  ce si upa razmisljati s svojo glavo.

No,  vsi tisti, ki so sli skozi to,  dobro vedo! 😳

Ja, jaz sem tak super oce. Sicer sem se vam tu ze veckrat predstavil. Imam 5 otrok s 3 ženskami. Želim si še dva otroka. V primeru treh otrok sem imel skrbništvo jaz. Poskrbe vsem zelo lepo za otroke in tudi za njihove mame. Nudim čustveno oporo ljubezen ter financno varnost. Kaj dobim v zameno? Nic. Ampak to je moj problem, saj ne čutim, da bi karkoli potreboval. V vsakem primeru pa sem materam svojih otrok zelo hvaležen. Ampak če ne nudijo meni ničesar kar potrebujem z njimi živeti. V bistvu jaz sem z vsemi v vezi saj imam moralno custvene obveznosti do njih. Pomembno ni je da je mama otroka zadovoljna saj le tako lahko otrok odraste v zdravo močno osebo. In ne strinjam se da otrok potrebuje le očeta v primeru da je to super človek tako kot jaz. V kolikor je mama živa bo moj otrok vedno imel zelo tesne stike s svojo mamo.

Anonimno 4539, 09.04.2025 ob 19:58

Ja, jaz sem tak super oce. Sicer sem se vam tu ze veckrat predstavil. Imam 5 otrok s 3 ženskami. Želim si še dva otroka. V primeru treh otrok sem imel skrbništvo jaz. Poskrbe vsem zelo lepo za otroke in tudi za njihove mame. Nudim čustveno oporo ljubezen ter financno varnost. Kaj dobim v zameno? Nic. Ampak to je moj problem, saj ne čutim, da bi karkoli potreboval. V vsakem primeru pa sem materam svojih otrok zelo hvaležen. Ampak če ne nudijo meni ničesar kar potrebujem z njimi živeti. V bistvu jaz sem z vsemi v vezi saj imam moralno custvene obveznosti do njih. Pomembno ni je da je mama otroka zadovoljna saj le tako lahko otrok odraste v zdravo močno osebo. In ne strinjam se da otrok potrebuje le očeta v primeru da je to super človek tako kot jaz. V kolikor je mama živa bo moj otrok vedno imel zelo tesne stike s svojo mamo.

Ime pa ni je Sveti duh in ne Anonimno 4539

Razlogov, ko dobijo očetje skrbništvo je več, je pa malo takšnih očetov.

Predvsem zato, ker je ob razvezi večinoma losajo skrbi za otroke in jih iomajo samo z vikende.

Potem je en deležtistih, ki zares ostanejo očetje otrokom tudi po razvezi.

Kdaj pa očetje dobijo skrbništvo:

– če je ženska prišla k partnerju v nepremičnino, ni delitve in nima s čim kupiti nov dom. Takrat lahko oče dobi skrbništvo.

– potenm je primer, da mama ni sposobna skrbeti za otroke

– in nagajanje mami, v tem primeru partner uveljavlja svojo premoč, tako finančno, socialno (zveze na sodišču…). Vse živo smo že videli. Podkupljen CSD…

Boljše vprašanje je koliko očetov sploh hoče skrbništvo. Večina se sporazumejo pari sami. cca 60%. Samo 5% parov se tožari za skrbništvo.

Drugače pa statistično je okoli 20% skupnih skrbništev, 70% skrbništvo mama, 10% skrbništvo oče.

Hahaha, a si ti moj sorodnik? On ima podobno zgodbo za sabo, kot jo opisujes. No, ce si, lep pozdrav. V vsakem primeru se imata ti in on za vec kot sta vredna.

ojejjej, 09.04.2025 ob 21:02

Hahaha, a si ti moj sorodnik? On ima podobno zgodbo za sabo, kot jo opisujes. No, ce si, lep pozdrav. V vsakem primeru se imata ti in on za vec kot sta vredna.

Lepi pozdravi nazaj sorodnica. Mislim, da sem te prepoznal. Pozdravi doma. Poljubcki..

New Report

Close