Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako pogosto pa menjate vilede in kuhinjske krpe, pa brisače?

kako pogosto pa menjate vilede in kuhinjske krpe, pa brisače?

Jaz viledo menjam na dva dni in jo perem na 95. Podobno kuhinjske krpe. Tisto žičnato zadevo pa dam kar v pomivalca.

Brisače menjam na dva do tri dni.

Kuhinjske krpe zamenjam vsak dan. Prav tako brisačo za roke. Brisača za bide (majhna) gre po vsaki uporabi v koš. Prav tako brisače za prhanje, vsak jo po uporabi tako zabriše v koš. Menjanje vilede, tega pa ne razumem.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Viledo in krpe podobno, žičke nimam, brisače na dva dni, včasih pogosteje, gobice za pranje posode pa kar naprej…me je mož, ki je kuhar enkrat opozoril, da so najbolj nagravžno leglo bakterij…

O kajpa kajpa? sam ne žičnate zadeve v pomivalca tlačit. Jaz sem tudi to delala, pa se mi je pomivalni stroj pokvaril, ker je vsakič nekaj ščetinc žičke odpadlo in so se navile na motor in ko jih je bilo dovolj je pomivalc crknil.
Drugače pa gobice za posodo in vilede zamenjam vsak teden, tole žičnato po potrebi, ker jo rabim manj, brisače in servete pa kompletno od vseh vsak dan.

Kako ne razumeš? Kako dolgo pa uporabljaš viledo? Poznam tudi take gravže, ki jo uporabljajo dokler ne razpade. Bruh. In je vmes ne operejo. Enako gobice (tudi te se lepo operejo na 95).

U, hvala za nasvet!

LP

da potem pri temi koliko strojev operete na teden imajo eni tolk strojev da sam haloooo…
brisače za tuširat pa res ni treba vsakič zabrisat v koš, jaz jo uporabim 2x. pa saj se ja ne brišem umazana notri…

Kaj je za vas vileda? Tista krpica, s katero pobrišem korito, ko sem oprala posodo in samo korito? Saj samo vodo pobrišem z njo, nič drugega. Ali mislite gobico, s katero pomivam posodo? Tisto po nekaj pomivanjih vržem stran. Pa ja ne bom prala nekaj, kar je praktično zastonj.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Mene so tako naučili in jaz tako delam. Ko se oprhaš, se obrišeš in brisačo vržeš v koš.

Vilede in gobice menjam parkrat mesečno, kuhinjske krpe večkrat na dan med vikendi, čez teden pa vsaj zvečer, če ne prej.
Brisače pa 2 – 3x tedensko.

Vilede ne uporabljam vsak dan. Kadar brišem pult z njo jo po končanem opravilu fino uperem in dam posušit. Vileda 1x na teden. Odvisno za kaj jo uporabljam.
Gobico zamenjam večkrat, ker z njo odstranjujem kako hrano, ki se je prijela na dno lonca. Sigurno pa tudi ta roma v smeti v enem tednu.
Srvete vsak dan, ker z njo ostali člani družine brišejo vse kaj drugega kot tisto za kar je namenjena.
Ogromno porabim papirnatih brisač, ker jih uporabljam za vsa možna opravila.

Kar se tiče brisač za kopanje – vsak dan. Drugače imam občutek, da nisem čista. Brisače za roke – vsak dan. Za obraz uporabljam papirnate brisače, ker se mi zdi bol higienično.

Pa lep pozdrav, Tally

Žogca, pereš lahko zato, da ne produciraš še več odpadkov, kot je treba. Kako ste nekateri neosveščeni!

Gobico za pomivanje posode menjam vsaj dvakrat, raje večkrat tedensko, jo pa najprej preselim s pomivalnega korita na banjo, nazadnje pa z njo pomijem straniščno školjko in jo potem takoj zabrišem v smeti. Ne perem, ker se mi take stvari gravža prati z ostalim perilom. Viled nimam, ker se mi še nove po malem gabijo, rabljene pa sploh, uporabljam bombažne krpe, ki jih menjam brez razmisleka, čim se mi zazdi ali čim ne takoj najdem prejšnje, ker sem jo dala na kakšno netipično mesto.

Kuhinjske krpe porabljam 1 – 2 dneva.
Viledo (kupujem izključno Wettex) in gobico (samo Spontex) operem hkrati z belim perilom – 1 x tedensko.
Žičnate ne uporabljam.

Brisačo za tuširanje uporabim 2 x + 1 x za brisanje mokrih las, potem gre v pranje. Brisačke in umivačke iz bideja gredo v pranje takoj po uporabi.
Brisača za roke se menja najkasneje v dveh dneh – odvisno koliko smo doma.

Gostje imajo na razpolago v košarici na zidu male brisačke, v katere si brišejo roke. Operem takoj.

Brisače perem enkrat tedensko.
Belo perilo enkrat tedensko.
Pisano perilo enkrat tedensko.
Črno perilo enkrat tedensko.

Za to Slovenci zapravljamo denar, za cistila, vilede in gobice. Ni cudno, da je toliko alergij, da je toliko tecnih zensk in toliko locitev, ce mora biti pri vas vse sterilno.
Dajte se no malo zamislit koliko denarja in casa vrzete stran za zgoraj nasteto. POtem pa stokate, da nimate denarja. Jaz ga imam dovolj ampak vseeno sem precej bolj “zelena” na vseh zgoraj nastetih podrocjih.
NI ZDRAVO ZIVETI V STERILNEM OKOLJU ! Zdravemu cloveku kaksna fekalija viska ne more skodit. Rajsi kaj dobrega in kvalitetnega skuhajte, boste naredili vec dobrega zase in za svoj imunski sistem. Ko smo brali temo o kuhanju med tednom, so bili v glavnem vsi odgovori enaki: med tednom ne kuhamo.

Na srečo zaslužim dovolj, da lahko 4-5 € na mesec zapravim za nove gobice brez slabe vesti in ne da bi družina zato stradala…

Meni je pa čudno, da eni mislite, da je treba stvari oprati šele takrat, ko so umezane. Jaz npr. ne jem pri tašči, ker ima tako umazane serviete, da te kap. Glede na vzorce vem, da jih menja največ enkrat na 3 tedne. Mene je groza, pa briga me okolje!

New Report

Close