Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako poiščete najemnike?

Kako poiščete najemnike?

Tisti, ki oddajate stanovanja, kako poiščete najemnike?

Daste oglas, ko se kdo javi, se zmenite za ogled in potem pogodba s tistim, ki vam je ok?

Tisti, ki urejate preko agencije, kako gre to? Nepremičninski agenti pokasirajo par najemnin pa kaj naredijo za lastnika? Se potrudijo pri izbiri, vodijo na oglede?

Imam stanovanje za oddajo, živim pa drugje, 6 ur vožnje stran. Tako, da bi mi ogledi z najemniki vzeli precej časa. Razmišljam, da je bolje dati agentu ključe in pač plačati, da zadevo uredi nepremičninska agencija. Izkušnje na tak način? Se da potem urediti pogodbe pa to online?

Lahko. Ampak potem bodi fer in ti plačaj vse stroške agencije, ne pa, da jih obesiš najemniku, kot je v navadi. Pri takih in drugačnih nepoštenih praksah, ki jih počenjate, me čisto nič ne čudi, da ostali ploskajo novemu davku.

ps: ne oddajam, ne najemam

Imeli smo oglas. Javilo se jih je precej. Na ogled smo jih povabili nekaj in enega izbrali. Imeli smo pogodbo, a je trajalo preden smo ga ( po vseh pogojih iz pogodbe) lahko izselili. Stanovanje smo potem renovirali – trikratna cena najemnine za 3 leta. Najbrž moraš imeti srečo. Zdi se ti,da izbereš najboljšega. Kakšni so potem šele ostali?!!

Daš  oglas na nepremicnine.net. ko pišeš oglas bog ne daj, da si diskriminatoren.

Najbolje, da ti kandidati ta najemnika pošljejo SMS s svojo kratko predstavitvijo, tako bo tvoja odločitev lažja, koga boš povabil na ogled. Dobro premisli, koga boš vzel, ne pozabi pa zaračunati varščine.

V Ajpesu preveri, preden ga vzameš, da ni slučajno v osebnem stečaju.

Ne išči preko oglasov, javili se ti bodo večinoma lumpenproletarci, kurbe, zvodniki, ljudje z družinskimi problemi, ki so jih zakonci ali starši vrgli na cesto. Na kratko ološ in gamad.

Angažiraj sorodnike, znance, sodelavce, sosede in oddajaj samo po priporočilu. Naj se ti ne mudi z oddajo.

kratko predstavitev naj pošljejo. Pol pa moraš met intuicijo za izbrat čim boljše.

Predlagam, da jim kar na začetku krepko zaračunati najemnino. Prihranke ste vložili v stanovanje, zdaj bi vas pa država z enormnim davkom okradla

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimnojeziher, 26.12.2024 ob 16:33

kratko predstavitev naj pošljejo. Pol pa moraš met intuicijo za izbrat čim boljše.

Ti pa verjetno še nikoli nisi oddajal, da napišeš tako neumnost. Slovenski drogeraš ti bo vsekakor napisal lepši prosti spis kot urejen makedonski ali bosanski gastarbajter.

Oddaja kdo preko agencije?

Sicer mi ni ravno do tega, ampak glede na to, da sem jaz v drugi državi in da ne morem se vozit do stanovanja, vsakič, ko bi bil kak zainteresiran najemnik… bi mi bilo lažje preko agencije.

Vem, da to kar mastno zaračunajo, ampak so tudi kaj koristni?

A to zgleda tako, da najamem agencijo, dam agentu ključe, on poišče najemnika, se pripravi pogodba, podpišem in to je to?

Imam kar dobro intuicijo. Trije stavki, ime in priimek veliko povedo o doticni osebi.

Do zdaj smo imeli kar srečo z najemniki, čeprav smo diskriminatorni.

Jaz bi na tvojem mestu najela agencijo. Njena vloga je ravno v tem, da vodi interesente na oglede, da tebi ni treba. Za svojo provizijo ti zaračunajo enomesečno najemnino. Nepremičninski posredniki so seveda različni, eni so bolj zagnani, drugi manj.

Iščem stanovanje v LJ. Obvezno parkplac in balkon. Vsaj tako da je kuhinja, dnevna, skret, spalnica…. dam 36 ,escev vnaprej, najraje da je obrutena cena, se pravi najemnina + stroški skupaj…x 36. Obvezna prijava začasnega bivališča, sem samski tip star bom 42.

New Report

Close