Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako “popraviti” črne fuge od plesni okrog kadi?

Kako “popraviti” črne fuge od plesni okrog kadi?

Drugače je kopalnica še lepa, samo okrog banje so fuge dobesedno črne – tega se ne da očistiti s krtačko. Kopalnica je svetlo modra, zato so fuge bele. Celo tako pametni smo bili takrat, da imamo enake ploščice in s tem tudi bele fuge tudi po tleh. Seveda so po tleh takoj sive fuge, ampak ko se jih lotim čistit na vsaka dva meseca s čistilom in krtačko, so čisto bele. Okrog banje pa ne gre, zgleda, da je plesen. Kako naj se lotim teh – se spraskajo ven – jih lahko sami kako popravimo. Problem bi bil, če bi jih spraskali in nekaj “doma” popravljali – kakšen bi bil potem prehod tam, kjer so še stare lepe. Kako se lotiti problema?

poskusi s kisom, sama ga pošpricam po ploščicah, pustim nekaj minut, potem zdrgnem s ščetko in splahnem, če še vedno ni šlo stran, postopek ponovim in kis pustim malo dalj.

Varikina

Sem poskusila s kisom,a ni bilo uspeha. Mogoče malo po drugem,tretjem poskusu. Ploščice so lepe,fuge ostajajo skoraj črne.

CERESIT – stop plesen, probaj s tem , ali pa z varikino kot ti je že Lima svetovala samo si zaščiti dihala.

http://www.stopvlaga.si/ceresit-stop-plesen/

ta plesen se mi zdi da je tako, kot bi bila pod fugami, da se sploh ne da sčistit

Prvo odstrani plesen, potem uporabi belilo za fuge http://www.mavrica.si/Trgovina-B2C/OSTALI-PRODAJNI-PROGRAM/24.854203/

To boste rešili samo z odstranitvijo silikona, ker okrog banje je verjetno silikon ne fugirna masa.
Silikon ven,posušit,pa na novo potegnit silikon.
Lp

Jaz nimam nobenih takih problemov,verjetno tudi zračenje kopalnice pomeni veliko.Imam ogromo okno v kopalnici in je odprto poleti non stop.Pozimi pa samo zjutraj par minut.Lahko ti svetujem,sodo bikarbono in limono.Jaz uporabljam to za vse čiščenje.Se pa soda bikarbona dobi v Evrospinu še ne za 50 centov.Jaz jo imam vedno na zalogi.

Okrog banje je silikon, ki je tudi črn, a črne so tudi ploščice nad banjo. Te so problem.

Sem imela enak problem… Najprej silikon spraskat dol, potem pošpricat z varekino in očistit, če pa ne gre pa spraskat tudi fuge in na novo zafugirat…Potem pa enkrat tedensko pošpricam z varekino, sperem in se ne nabira plesen.

Vsa ta nesnaga se vam nabere zato, ker ne glancate redno! In ne luftate!
Visite na netu, namesto da bi drgnile pol urce na dan!
In zdaj veselo z vsemi strupi – pa dec naj vse odštema – pa kreg s sosedi, kwa ropotate :((

Babe, ves čas je zaradi vas kreg! Zmerej delate štalo! Tukaj al’ pa v kopalnici! Pa z rožami, cotami…
Hvalla materi Naravi, ki vas je primorala na vsaj 6 urno spanje. Da ima vsaj takrat človek mir!

Tudi mi imamo problem z črnimi fugami. Živimo v bloku in v kopalnici ni okna! Čistim na vsake toliko z kisom, cilitom, vendar neuspešno. Kako za vraga se naj lufta???

Prvo odstrani plesen, potem uporabi belilo za fuge http://www.mavrica.si/Trgovina-B2C/OSTALI-PRODAJNI-PROGRAM/24.854203/%5B/quote%5D

Edini pameten nasvet. Koncno

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

No, jaz imam isti problem. V obiju sem kupila nek sprej ki je prav za plesen v fugah. Pošpricala in plesen je izginila. Silikon sem odstranil in dala gor tistega, ki je proti plesni. malo dlje časa je zdržalo. Žal pa se ob poletnih dneh plesen poveča. V koplanici je samo zračnik, ni okna.
Kljub čiščenju se plesen vrača in vrača. Izgleda da, bi morali po vsakem tuširanju kabino popolnoma obrisati. V določenih točkah pa žal to ni izvedljivo.
Tako da sedaj samo špricam s tistim sredstvom.
Za odtenek pomaga tudi neko čistilo dat (z varekino) iz Lidla.

New Report

Close