Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako porabiti govedino iz juhe?

Kako porabiti govedino iz juhe?

Kaj naj z govedino iz juhe. Goveja juha nam gre, kila mesa pa ostaja, ker ne znam pripraviti jedi, ki tekne.

Juho bi skuhala večkrat, ampak ne vem kaj z mesom. To s tenstanim krompirjem in solato zraven nam ne paše. Kakšna omaka iz govedine le polovici družine.

Imate še kakšno okusno idejo?

Mesna solata.
Kuhana govedina s hrenom.

Zmeljes in naredis lasagno, lahko tudi mesne kroglice ali pa uporabis kot mleto meso

nova
Uredništvo priporoča

Govedina v solati s kuhanim jajcem, žlico majoneze.
Drobno zrezana in pomešana z namočenim kruhom je idealna za pripravo polpetov.

esihflajš

lahko jo popečeš, pa daš zraven še korenček, čebulo…njami
lahko narediš kak namaz, sploh ne bodo vedeli, kaj je notri :):
lahko hribovsko solato-narežeš na koščke, daš zraven še koruzo, čebulo, fižol, jajčka

polpete

Govedino na koščke, okisaj, olje, poper, sol, čebula …

Narediš polpete. S paličnim mešalnikom zmeljem kuhano govedino (ko se ohladi, oz. ko je kakšno uro v hladilniku). Dodam: sesekljan peteršilj in česen, majaron, sol, poper, sredico od kruha, namočeno v mleku in jajce. Vse skupaj pregnetem, da dobim maso, poznaš pod rokami., če je ustrezna Če dodaš dve jajci, bo zmes bolj “držalo skupaj”. Z mokrimi rokami oblikuješ polpete in jih nato povaljaš v moki. Polpete ocvreš na vročem olju – ocvrte so takoj, saj je meso že kuhano. Jaz jih naredim sigurno enkrat na teden in jih imamo zelo radi. Namesto sredice kruha lahko daš tudi par žlic drobtin.

kolk juhe pa skuhaš iz KILE mesa?

jaz dam v največji lonec ki ga premorem majhen košček mesa, 2 kosti, zelenjavo in zelišča, pa ima juha močan okus, velikokrat jo delam pa samo s kostmi, ki jih potem pes obere, juha pa še vedno odlična.

govedina tudi ni preveč zdrava, da bi jo recimo vsak teden toliko jedel.

drugač mi naredimo solato s čebulo in jajčkom pa kakšno zelenjavo, ki se je kuhala v juhi še damo notri, ker meni kuhana mleta govedina ni za pojest, edino če narežem, pa potem toplo narezano govedino iz juhe pri kosilu, enkrat letno 🙂

jaz narežem na koščke in posolim. zraven pražen krompir, zelenjavo in skledo solate

Jaz dam 80 dag govedine v osemlitrski lonec. Govedina gre pri nas za med. Moj ima najraje še toplo iz juhe, drugače pa naredimo zrezke in popečemo skupaj s svežo zelenjavo (čebula, por, paprika, včasih bučke – kar je za porabit v hladilniku). Včasih naredim tudi okisano (s čebulo in malo gorčice). Če je res lepo mehka, jo imajo nečaki najraje v sendviču za malico.

Lahko narediš prirejen stroganov, ker je govedina pač že kuhana. Meni je celo boljša, lahko narediš govnač zelo drobo in hitro pripravljeno……

Naredi maso kot zgoraj (opusti samo namočen kruh, pa solit tudi ni treba, ker se je kuhalo v slani juhi), jo namaži na vlečeno testo, zvij v tanek zvitek, peci kot štrudelj. Na kolobarčke nareži še vroče. Malo mlačno ali tudi mrzlo je krasen večerni prigrizek, tudi za obiske ob kakšnem pivu…..

Naredi tole, je daleč najboljše… http://www.kulinarika.net/recepti/6614/predjedi/prazolio/[/url]

Naredi krompirjev zos, pa zraven govedino na kose ali koščke za majhne otroke.

Krompir narežeš na koščke in skuhaš do mehkega. To je edina jed, ki se mora zaćiniti z vegeto, zraven dodaš lovorov list. Ko je kuhano dodaš prežganje in pretlačiš. Če je pregosto dodaš juho, če je preredko dodaš več prežganja. Mi naredimo bolj redkega kot pire, vendar ne kot kako juho. Zraven pašejo kisle kumarice.

Pri nas gre govedina s temle vedno v promet, ponavadi šele kak dan zatem, ko je bila juha kuhana.

LP pa dober tek.

Naredi maso kot zgoraj (opusti samo namočen kruh, pa solit tudi ni treba, ker se je kuhalo v slani juhi), jo namaži na vlečeno testo, zvij v tanek zvitek, peci kot štrudelj. Na kolobarčke nareži še vroče. Malo mlačno ali tudi mrzlo je krasen večerni prigrizek, tudi za obiske ob kakšnem pivu…..[/quote]

O, hvala za idejo!

Nikoli nisem vedela koliko vode na kg mesa za dobro juho, pa mi je nekoč prišel v roke en star zapis receptoi stare sosede, ki se je učila kuhati pri gospodi in tam lepo piše:
če želimo močno juho potem na kg mesa in dve kosti daš 4 l vode, če pa želiš bolj švoh juhico pa 6 l vode. No tega se držim tudi sama, včasih sicer naredim tudi juho samo iz kosti in če dodaš veliko zelenjave nekater sploh ne pogruntajo, da je kostna juha.

Uf, to pa je potem močna juha. Meni se že moja zdi kar močna. Se mi je pa že zgodilo, da sem dala več mesa, pa je juha potem prišla kisla. Zdaj se držim recepta svoje stare mame.

New Report

Close