Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako porabiti jabolka

Kako porabiti jabolka

Kaj naj specem iz jabolk,, pa da ni pita ali strudl, ki nam gledata ze is uses? Cim bolj enostavno.

Dusena jabolka. Malo masla v kozico, jabolka olupis narezes na rezine, dusis da so mehka ampak da se ne razpadajo, malo cukra, to je to. Njam njam. 🙂

Naredi gosto maso za palačinke, dodaj malo pecilnega praška in cimeta, nareži jabolka na kocke in jih vrži v maso. Ocvri in odcedi maščobo. Mi jih jemo kar tako, eni jih posujejo s kristalnim sladkorjem, jaz pa včasih malo razredčim med, ga prelijem po njih in potresem popražen sezam.

Pečena jabolka – če so dovolj velika. Izdolbeš peščišče, nafilaš z narezanimi orehi, medom, cimetom – kar pač imaš doma.
Čežane mi veliko pojemo, ali pa kar v mešane solate narezana.

Za pečena jabolka še nisi slišala? Porabi jih za sok, čežano,itd..

Tarte Tatin, jabolka v srajčki, čežana (s fižolom in drobtinami), kompot.

Pečena jabolka. Odreži pecelj spraskaj peške daj not med in pok v ror.

Al pa nared kompot.

Lahko jih tudi posusis..
Jz jih narezem na masino, da so enako debela pa lepa…pa poskropim z limono. Da ostanejo lepo bela…pol pa v pecico pocasi susit…lohk tud na luftu…
Ali pa nared kompot…vlozi za kasnej..

Jaz tako

http://okusno.je/recept/miske-z-jabolki

https://www.kulinarika.net/recepti/21731/sladice/jabolcno-pecivo/

Katero mašeno, kako to zgleda?

O hvala, super ideje! Grem kar po vrsti, jabolk je dovolj. Zdajle se lotim prvega predloga, zgleda precej enostavno.

Naredim podobno, samo da jabolka naribam in potem iz mase delam male palacinke. Manj mastno, manj pacarije. Potem prelijem z javorjevim sirupom.

Salamoreznico…sej lahko na roke, ampak traja…
Lahko pa tud na ribezn..sam, da gre hitr…

Je ni boljše marmelade, kot je jabolčna.

Jabolka olupis, narezes na rezine. Zlozis v pekac, pomascen z maslom. Nasujes rozine, po zelji pikico sladkorja. Posujes drobtine, cimet. Polijes s 3 zlicami vode ali jabolcnega soka.

Peces v pecici 200 stopinj 20 min.

Na kroznik na vrh dodas stepeno sladko smetano.

Mnjam.

New Report

Close