Kako porabiti pršut?
Sicer imamo čisto radi pršut, ampak bolj kakšno rezino tu in tam, s kruhom oz, na narezku. Za praznike pa smo dobili en velik kos pršuta, po mojem ima vsaj kilo. Nimamo salamoreznice, tako da ga prav tanko ne znamo narezati, pa tudi ne moremo ga pojesti toliko. Razmišljam, da bi ga nekako porabila pri kuhanju, samo ne vem, kako. Ali lahko v kakšno jed na žlico (ričet in podobno) namesto prekajene šunke dam kar kos pršuta? A bo tako skuhan sploh dober za jesti?
O sem probala skuhat ja. Sem dala na stran 😅☺️☺️☺️ Pač slanino v iber ne kuhaš. No, pol upam, da še dodatno ne solite, za okus in vaše ožilje. 😚😚😚 Ker pol to ni niti kuhan prsut. 😂☺️☺️☺️ Oprostite no. Pise prav na tem forumu postavite nemogoče, migoče vseen bo odgovir 😂😆😅☺️☺️☺️ Zmrzneš res loh tud žajfo za vsak slučaj 😂☺️☺️☺️ Pa ubodite zraven kislo zelje, nekuhano, se vam bo pršut do konca ulegel. Drgac oa kot žajfo, bo zihr isto. 😁😚😚😚 Isto kot kruh, ko ga dajo zmrzovati. Sem res kruhovka, ne dam v zmrovalko, ker je pol nič id kruha. Tisti, ki ga mece stran ali za v skrinjo, raje kupite tolk kruha, kot ga rabite. Iz skrinhe so zgolj tisto, kar je za zmrznit. Kruh ne. No, žajfa tudi v hecu 😆😂😅☺️☺️☺️
https://forum.over.net/forum/tema/ali-lahko-zamrznem-narezan-prsut-3528012/